kako obleči za ven? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nataska -> kako obleči za ven? (11.1.2005 18:40:34)

Mi se zdaj spravljamo na zrak. Je stara 3 tedne in sem jo imela včeraj zunaj za 5 minut, pa danes na balkonu za 10. Včeraj sem ji oblekla gor bodi, hlačke, en plišast pajacek, pa seveda copatke, 2 kapice in čez še zimski kombinezon. Pa je bla ful sitna. A mislite da ji je bilo prevroče?
Danes pa sma si oblekle le bodi, hlačke, copatke, 2 kapice in pajacek. Pa je blo ok, je bila pridna. Zdej pa ne vem ali je pa to premalo, ali kaj?
Kako jih imate vi oblečene? In ali lahko že grem konec tedna ven z vozičkom za dlje časa, tam nekje pol urce?
Hvala vsem za odgovore.
lp




Annny -> kako obleči za ven? (11.1.2005 18:56:30)

Živjo,

zimski pajac je zelo topel, zato jaz našo oblečem tako, kot je oblečena v stanovanju- ne pretoplo. Dovolj so bodi, žabice, majčka in nogavičke.
Mirne duše gresta lahko na sprehod za pol ure...mi pri 3eh mesecih hodimo ven za cca. 1 uro- več noče ležati v vozičku:)
Lp




buči -> kako obleči za ven? (12.1.2005 8:04:10)

Tole z oblačenjem je cel križ!!! Naš se je pa rodil julija, je bilo pa prevroče, pa spet ne veš koliko ga slečt.

Naš je sedaj sicer že star 6 mesecev in malo čez. Pomembno je, da ima voziček zimsko vrečo, ki je ponavadi že sama zelo topla. Jaz našega oblečem takole: bodi, majčka, žabice, hlačke, 2 para nogavic (ker se mi ne da zafrkavat s copatki oz. nekimi trapastimi čeveljčki), kapa, rokavice in zimski pajacek, ki ima kapuco. Če je bolj toplo (okrog 8+), ima tanko kapo, če je okoli nule pa bolj toplo in mu dam še zgornji del trenirke čez. Tečnari pa vedno, ko mu je prevroče.

Soseda da svoji 9mesečnici še 2 šala in 2 deki čez vse to, ta druga ga pa pol manj obleče. Poskusi, pa boš ugotovila, kaj tvoji najbolj ustreza. Preverjaj, če je ne zebe oz. če ni prepotena. Saj se boš navadila. Pa veliko lepih, sončnih sprehodov! Če je zdrava, pojdi vedno ven, po malem pa po malem. Naš sedaj uživa, tudi če je res mraz. Pa ne pozabi namazati obrazka. Jaz našemu še ustnice namažem, kar z Labelo, lahko pa uporabiš jekoderm.

Pa pa! Tina :kuza:




oblacek -> kako obleči za ven? (12.1.2005 8:31:29)

Tudi jaz se strinjam z zgoraj napisanim.. veš vsaka mama najbolje ve kako obleči svojega otroka, res pa je da vedno inproviziraš.. obleči svojo sončico raje malo preveč pa jo lahko še vedno slečeš. Nekako glede na to da je stara 3 tedne vsaj 3 slojno. Če bo prevroče pa sleči. Mi smo se rodi lani februarja in jaz sem svojega oblekla najprej tetra pol mako pol pa čez pajacka debelega in čez zelo topli pajac bunda.. če ti bo kaj v pomoč.. vse se boš navadila in vse bo prav!!




pikapoka27 -> kako obleči za ven? (12.1.2005 18:46:31)

pozdravljena Nataška!
najprej še enkrat iskrene čestitke zate in tvojega :duda:.
Pri nas smo kakšen dan starejši, pa smo danes bili na polurnem sprehodu (bil je lep sončen dan). Z oblačili se prilagajam počutju :duda:. Danes: dvojna kapa (bombažna in volnena čez), tri sloji, zimska vreča in smo uzivali. Tudi meni je svezi zrak pasal.

Prijetne sprehode,
pikapoka z :duda:




Stran: [1]