Anonimen -> RE: Kdaj so ugotovili kromosomske napake? (18.1.2008 20:16:11)
|
Ja frutka, to je največji problem. Odgovorno se odločiš, da greš tudi na samoplačniške preiskave. Vse to v upanju, da na svet ne boš spravil otroka, ki bo celo življenje trpel (ob njem pa seveda ti in vsa družina). Tudi pri meni je bilo tako, verjetnost 1:4000 in bila sem ena od teh 4000-ih nosečnis ki je pod srcem nosila otroka z DS. In šok po porodu - tako kot pri vseh - ogromen, predvsem ker nisem pričakovala; še bolj zato, ker sem bila prepričana da bom šla na UPN, če bi mi na NS pokazalo. Pa mi ni, sedaj pa ni kaj več dosti za spremenit. Živiš, počasi se navajaš, da tako mora biti. In še nekaj je tukaj najbolj kruto - vse je igra narave - tako kot si sama napisala. Ali pa še nekje lahko prebereš oz. slišiš od kakšnega zdravnika kot sem to jaz slišala: darilo narave, boste videli, kako vam bo lepo. Super ja, kaj ne?!?! Kar lasje mi gredo pokonc, ko to slišim. Dejstvo, da se ti to zgodi, po vseh testih in zaupanjih v zdravnike, po celotni nosečnosti, ki je bp, je najbolj boleče ravno zaradi slednjega - nič nisem sama kriva, ničesar nisem naredila narobe... nimam ničesar, kar bi krivila za to, kar se mi je zgodilo. To najbolj boli. Ampak živeti je treba, čeprav je težko; zelo težko, ampak upam na najbolje.
|
|
|
|