Taula -> RE: genetski posvet pred amniocentezo? (27.12.2007 10:17:47)
|
Obvezen ni. Jaz sem šla...itak je na napotnico, če je AC na napotnico seveda. Naročila sem se sama-uro, dan ko mi je pasala sem povedala in smo uskladili. Jaz sem tam opravila formalnosti najprej...osebni podatki mene, očeta, ali želim izvedeti spol otroka..itd. Nato mi je narisala družinsko drevo. Zanimala jih je družina mame..se pravi mene in moje mame. Sprašuje te če imaš brate, sestre, ali imajo oni otroke, če je kaj oseb s PP v družini, če je kaj težav z zanositvijo,če je imela ss tvoja mama/se pravi babica otroka. O družini očeta ne sprašujejo tako natančno. To je naredila sestra in nato dala papirje genetičarki. Tam ti razloži vse o AC, da lahko v prvo ne uspe (tega nisem prej vedela), vse o motnjah, lažnih rezultatih, vprašaš jo lahko kaj te zanima-tako da prej razmisli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mene je genetičarka kar pomirila, ker je taka topla oseba. Zmenili sva se točno vse glede posega (imela sem ga naslednji dan), ker je tudi ona ob posegu bila prisotna.
|
|
|
|