Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 8.8.2008 21:18:23
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Davana Me pa prav zanima kdo od EINT ekipe bo prišel. Jaz upam, da (naš) dr. Roškar letos pride.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 11.8.2008 12:21:23
|
|
|
|
zolika
|
Pozdravljeni! Kje pa bo tale piknik?
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 11.8.2008 13:50:20
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: zolika Kje pa bo tale piknik? V šotoru pod Pohorjem (pri hotelu Arena).
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 17.8.2008 10:45:27
|
|
|
|
mokatela
|
Ojla, mene pa zanima, kako postati clan drustva . Sama imam dve nedonosenki (nujen carski rez v 33 tednu), ki sta pravi borki in se trenutno se nahajata na pediatriji in lepo napredujeta . Hvala vsem za informacije
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 17.8.2008 13:48:39
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mokatela Ojla, mene pa zanima, kako postati clan drustva . Sama imam dve nedonosenki (nujen carski rez v 33 tednu), ki sta pravi borki in se trenutno se nahajata na pediatriji in lepo napredujeta . Hvala vsem za informacije Sestra Irena se vrne 25.8. iz dopusta in pri njej se boš včlanila. Nam zaupaš še kaj več o tvojih princeskah in prezgodnjem porodu? Vse dobro tebi in tvojima deklicama!
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 17.8.2008 19:55:25
|
|
|
|
mokatela
|
Ojla Hvala za tole informacijo. Kje pa dobim sestro Ireno, ko pride z dopusta (lahko pises tudi na zs). No, tukaj pa je moja zgodba o rojstvu najinih princesk. Predzadnji UZ pregled v 32. tednu je pokazal, da je nekaj narobe, saj sta princeski zaostajali v rasti in hirali. Dobila sem takoj injekciji dexa za pljucka in kontrolo cez en teden. Na kontroli so se odlocili, da me kar obdrzijo v porodnisnici. Naslednji dan je bil dezuren moj ginekolog in po UZ pregledu takoj v operacijsko, nujen carski rez. V tistem hipu se se nisem prav zavedala, za kaj se sploh gre, sele na operacijski mizi sem dojela, da gre zares. Bila sem vesela, da je moj G opravil carskega, kar je bila tudi moja zelja. Naslednje kar se spomnim je bilo okrevanje v sok sobi, kjer so mi povedali, da imam dve puncki . In naslednji dan sem zvedela, da je starejsa premescena na pediatrijo zaradi izlitja krvi v pljucka in tezav s srckom ter da je v zelo kriticnem stanju. Vem samo, da sem jokala kot dez in ce ne bi bilo mojega dragega zraven, ne vem kako bi to prenesla. Mlajsa pa je bila nekaj dni v porodnisnici s dihalnimi tezavami, a so jo potem le premestili k sestrici na pediatrijo. Sredi tedna je se mlajsa imela izliv krvi v pljucka, a v dost blazji obliki kot starejsa sestrica. Je bil kar hud teden. Danes obe lepo okrevata, dihata povsem samostojno, pridno jesta, pridobivata na tezi, sepso sta obe preziveli, nimata vec antibiotikov. Starejsa je ze v topli posteljici, kjer spi kot angelcek in se ne pusti motit pri previjanju . Mlajsa je se v inkubatorju, a ta teden gre tudi v toplo posteljico. Je prava radovedna strucka, ki z zanimanjem opazuje vse kar se dogaja okrog nje. Seveda kadar ne spi, ko sva z mojim dragim na obisku. . V glavnem lepo napredujeta in sta pravi borki . Se ne damo kar tako
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 17.8.2008 20:10:20
|
|
|
|
Noseckica
|
Mokatela, sestra Irena dela na tem oddelku, kjer sta tvoji deklici. Je takšna prijazna blontna gospa z očali. Hvala, ker si nam zaupala svojo zgodbo. Pozdrav tebi in tvojima malima borkama!
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 7.9.2008 10:35:23
|
|
|
|
mokatela
|
Z veseljem vam sporocamo, da smo od 4. 9. doma , pridno jemo (obe imata krepko cez 2 kg), spimo in mal nagajamo atiju in mamici
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 7.9.2008 18:30:20
|
|
|
|
Davana
|
čestitam in upam, da se nam 21.9. pridružite na pikniku.
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 9.9.2008 9:40:09
|
|
|
|
mokatela
|
hja, ne vem, ce bomo sli kaj na piknik, ker gremo v soboto na poroko. Ce ne tokrat, pa gremo na naslednji piknik sigurno, da se malo pokazemo
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 9.9.2008 9:47:02
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Pozdravljene, punce! Sicer nimam nedonošenčka, ampak se tukaj javljam s prošnjo za pomoč. Namreč, v aprilu sem bila na intenzivnem oddelku z mamico Andrejo, ki je zelo zgodaj rodila s CR konec marca. Z njo bi rada navezala stik, pa se mi nikjer na RR ne javi. Jo mogoče kdo pozna? Saj vem, malo je čudno, ker je tako malo informacij, pa vendarle - mogoče pa tukaj naveževa stik.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 9.9.2008 18:28:55
|
|
|
|
Davana
|
jaz jo poznam - ampak kolikor vem se nič ne oglaša tukaj. ji bom pa sporočila, da jo iščeš, pa morda pokuka kaj sem ;)
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 11.9.2008 22:57:26
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mokatela Z veseljem vam sporocamo, da smo od 4. 9. doma , pridno jemo (obe imata krepko cez 2 kg), spimo in mal nagajamo atiju in mamici Mokatela, pridite na piknik, noooooo.... Naslednji je komaj čez leto dni.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 11.9.2008 23:09:58
|
|
|
|
biba 78
|
Noseckica, Davana in vse ostale mamice, komaj čakam na piknik, da vas vse vidim...moja tamala me tak rabi, da sploh nimam več nič časa za klepet in forum itd. Lep pozdravček vsem...
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 12.9.2008 18:51:33
|
|
|
|
Davana
|
jaz se tudi že zelo veselim piknika, da se spet vidimo in malo poklepetamo.
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 12.9.2008 21:46:55
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba 78 Noseckica, Davana in vse ostale mamice, komaj čakam na piknik, da vas vse vidim...moja tamala me tak rabi, da sploh nimam več nič časa za klepet in forum itd. Lep pozdravček vsem... Jaz se tudi veselim, da se srečamo po dolgem času in da se naklepetamo za nazaj in naprej.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 13.9.2008 9:40:24
|
|
|
|
mokatela
|
Mokatela, pridite na piknik, noooooo.... Naslednji je komaj čez leto dni. Se bomo potrudili in prisli kaj pogledat, ce bo lepo vreme. Da se pokazemo, koliko smo zrastli (1 cm od odpusta iz bolnice) in zredili (ze cez 2.500 g ). Pediater nas je pohvalil, da pridno in lepo napredujemo, pa tudi problemi s krci in zaprtjem so se malo resili in ni vec tako zelo hudo. So dnevi, ko imamo maraton kakanja in menjavanja plenic , pa tudi kolicino obroka smo ze malo povecali . Se malo pa bomo presaltali na dunajske in pomfri
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 13.9.2008 9:58:57
|
|
|
|
Davana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mokatela Se malo pa bomo presaltali na dunajske in pomfri ja, zdaj se hecaš, ampak boš videla, kot bi pihnil boste res tako daleč.
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 13.9.2008 13:52:49
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mokatela Se malo pa bomo presaltali na dunajske in pomfri IZVIRNO SPOROČILO: Davana ja, zdaj se hecaš, ampak boš videla, kot bi pihnil boste res tako daleč. Se podpišem......se mi zdi, kot da smo včeraj prišli iz bolnice, zdaj pa že res je "dunajske in pomfri".
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 13.9.2008 13:56:04
|
|
|
|
Noseckica
|
Mokatela, pridite na piknik, noooooo.... Naslednji je komaj čez leto dni. IZVIRNO SPOROČILO: mokatela Se bomo potrudili in prisli kaj pogledat, ce bo lepo vreme. Upam, da ne bomo jutri teden že smučali.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 14.9.2008 13:12:15
|
|
|
|
PROMB
|
Pozdravljeni vsi skupaj. Pred nami je še zadnji teden priprav za srečanje v nedeljo. Tako da bi bilo fino, če bi se vsi skupaj potrudili in prispevali po najboljših močeh, da bi bilo to še eno super uspešno srečanje. Če bo pa snegec, se bomo pa kepali, ne?
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 14.9.2008 17:09:44
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Davana, hvala, da si obvestila mamico. Danes sva navezali stik in sem res zelo zelo vesela!
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 14.9.2008 18:48:00
|
|
|
|
Noseckica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PROMB Pozdravljeni vsi skupaj. Pred nami je še zadnji teden priprav za srečanje v nedeljo. Tako da bi bilo fino, če bi se vsi skupaj potrudili in prispevali po najboljših močeh, da bi bilo to še eno super uspešno srečanje. Če bo pa snegec, se bomo pa kepali, ne? Jaz pa upam, da bomo v času med srečanjema 2008 in 2009 tudi kaj dobrega naredili za naše male borce.
|
|
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 14.9.2008 21:52:53
|
|
|
|
Davana
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Davana, hvala, da si obvestila mamico. Danes sva navezali stik in sem res zelo zelo vesela! Z veseljem.
< Sporočilo je popravil Davana -- 14.9.2008 21:56:07 >
|
|
RE: Mariborsko društvo prezgodaj rojenih otrok 21.9.2008 20:01:39
|
|
|
|
Davana
|
Vsem mamicam, ki smo se danes na novo spoznali na pikniku in vsem mamicam, ki se že dolgo poznamo - polepšale ste moj dan.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?