Zaprtje in hemeroidi (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 10:04:58)

Noseča sem 26 t in me že nekaj dni muči zaprtje + hemeroidi že od prej. Pijem donat, ki nič ne pomaga. Pa ne gre za prenažiranje med prazniki!

Prosim za nasvet, kako na hitro pomagati z domačo lekarno.

Mirne in vesele praznike!

lotty4 -> RE: Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 10:14:49)

pozdravljena

poizkusi s sprehodi, čimveč se probaj gibati, da ti v gibanju ostane tudi črevesje, popij veliko vode, da se blato ne izsuševa, pa suhe slive tudi pomagajo,  moraš zaužiti jih približno eno pest, potem pa po požirkih čez slive spiti kar precej vode. To res pomaga, probaj.

Taula -> RE: Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 12:38:55)

Koliko donata piješ? Najbolje je zjutraj, topel Donat. Je ogaben, a pomaga. Popij ga ene 3-4 deci vsaj.

Pia77 -> RE: Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 15:00:21)

Namočene suhe slive (njami), otrobi ali laneno seme v jogurtu - za zajtrk ali večerjo, seveda piti veliko tekočine,
poskusiš lahko tudi z uporabo glicerinskih svečk, ki jih kupiš v lekarni...

silmarillion -> RE: Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 15:01:44)

veliko sadja in tekocine

Jenny Anny -> RE: Zaprtje in hemeroidi (26.12.2007 21:29:36)

Meni so najbolj pomagale magnesolove tablete (še več Mg, kot v Donatu)

emina83 -> RE: Zaprtje in hemeroidi (27.12.2007 11:31:57)

lahko si pa kupiš tudi sirup isilax mama, meni je po porodu le ta pomagal da se mi je prebava uravnovesila, drugače sem kr zabetonirana, na zaprta.
v nosečnosti sem pa pila tudi sirup portalak, ta mi je tudi kr pomagal.predpisal mi ga je pa osebni zdravnik.

oba sirupa se lahko pijeta v nosečnosti in po porodu, meni pa drugače ni nič pomagalo, niti donat, niti suha slive (namočene v donatu, ali ne namočene), laneno seme, skratka kar  koli sem probala ni bilo nič boljše do teh dveh sirupov, tko da veselo priporočam!!!

Anonimen -> RE: Zaprtje in hemeroidi (27.12.2007 13:14:12)

meni od vsega navedenega ni pomagalo NIČ. Prehranjujem se pretežno z zelenjavo, kuhano in surovo, ko sem bila takrat noseča, je bilo poletje in s tem sadja in zelenjave v izobilju. jaz pa zaprta kot banka ponoči. pojavili so se hemoroidi in zelo, zelo zelo zelo so boleli.
to o gibanju je tudi malo tako - je in ni res - jaz sem se po sprehodu (in to ne samo do smetnjaka na koncu ulice) počutila še slabše, ker mi je zaradi gravitacije otrok pritiskal na črevesje, črevesje pa je sililo ven.
žal lahko samo to rečem, da sem si poskusila blažit bolečine (modolex, faktu, tuširanje s hladno vodo, krpice iz zmrzovalnika na hemoroide...). do poroda je bilo boljše, po porodu je sicer nekaj sililo ven, a ni niti pod razno tako bolelo, kot tisti mesec pred porodom.
vem kako se počutiš in ne zavidam ti. lahko ti samo rečem, da se maži ko greš na potrebo, ko sediš na školjki, dvigni kolena čimvišje, kot da bi čepela - tako se sprosti črevesje in je odvajanje nekoliko olajšano.

žanai -> RE: Zaprtje in hemeroidi (27.12.2007 13:28:34)

Ojla!

Jaz vsak dan pojem za zajtrk, zvečer ali za malico skledo muslijev z jogurtom (vlaknine iz žit mehčajo blato in mu dajo volumen). Po porodu nekaj časa tega nisem jedla, ker je dojenčka po mlečnih izdelkih preveč napenjalo in takrat sem imela trdo blato in še hemeroide sem dobila. Potem sem v svoj jedilnik spet uvedla musleje, a tokrat s sojinim mlekom in je bilo s prebavo hitro v redu, med odvajanjem me ni več bolelo. Začela sem delati še keglove vaje in sem sla na potrebo le, ko me je res tiščalo in se pri tem nisem nič naprezala.
Že po nekaj dneh je bilo občutno bolje, čez nekaj tednov pa so hemeroidi izginili.
Ne vem, to so le moje izkušnje, ki so se pri meni obnesle.
Upam, da boš kmalu našla rešitev.
Srečno!

Anonimen -> RE: Zaprtje in hemeroidi (27.12.2007 16:02:42)

Tud js mam te probleme. Donat zjutraj obvezno, s tem, da ga pogrejem, pa še čez dan vsake tolk kak deci. Ugotovila sem, da ne smem jest čokolade in velikih količin kruha, ker zadevo krepko poslabša. Suhe slive, activia, veliko jogurta, kefir, sadje (razen banan) in vse tisto, kar so že ostale napisale. Za lažje odvajanje, če do zaprtja že pride pa priporočam kremo Eulatin NN. Sicer gre še vedno težko, ampak vsaj mal "podmaže", da ne krvaviš preveč.

Anonimen -> RE: Zaprtje in hemeroidi (27.12.2007 22:18:26)

Da še jaz zaupam en recept, ki ga prakticiram. je kar o.k., čeprav se moram zelo truditi, da odvajam vsakodnevno.
Zjutraj na tešče si naribam eno jabolko, zmešam s tremi žlicami mletega lanenega semena in tremi žlicami celega lanenega semena, ter prelijem s cca. 1 dcl. mleka. Je kar okusen zajtrk, pa še pomaga.

MikyMiska -> RE: Zaprtje in hemeroidi (28.12.2007 14:23:35)

Hej!

Probaj zjutraj na tešče spit 1dl tega soka: Bio Fruchtmolke Pfirsch-Maracuja torej BIO SIROTKA breskev-marakuja od NaturPur iz Spara. Meni ful pomaga. drugače jaz pijem tudi domači grozdni sok in občasno Donat. Ampak Donat pijem bolj zaradi zgage kot pa zaradi zaprtja, tak da kombiniraj malo pa čimveč z naravnimi stvarmi. Tudi slive pomagajo, kot si ti že druge omenle. No, morem ti povedat, da meni pač to pomaga, probaj, če ti bo kaj pomagal ta sok iz Spara. Pa mlekeca probaj čimveč pit :), tudi pomaga.

Za Hemeroide pa imaš ful dobro kremo:mazilo proti hemeroidom od MARIBORSKIH LEKARN. Ampak to je že za zdravljenje ne pa za preventivno preprečevanje.

Čimveč sreče!

J.L. -> RE: Zaprtje in hemeroidi (28.12.2007 14:34:06)

Če pri brisanju rahlo krvavim, je to zaradi hemoroidov?

Skabi -> RE: Zaprtje in hemeroidi (28.12.2007 17:05:04)

Po mojih izkušnjah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] so to res hemeroidi. Zgoraj poglej, kaj pomaga.

MikyMiska -> RE: Zaprtje in hemeroidi (30.12.2007 19:31:25)

Ja, kri pri brisanju je pravtako znak hemeroidov, zato začni to čimprej zdravit pa bo takoj bolje pa še bolelo te več ne bo. Nič takega to ni, samo čimprej si začni mazat z mazilom,

petra05 -> RE: Zaprtje in hemeroidi (31.12.2007 21:39:11)

jest mam isti problem,totalno sem zaprta kakšn teden pol če pa že grem na potrebo se ful namatram (pijem donat)pa mi kr mal kri teče po kapljicah..me je enkrat že panika da mi iz kje drugje teče kri

Stran: [1]