dvigovanje kisline (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

Anonimen -> dvigovanje kisline (26.12.2007 1:05:24)

Meni se full dviguje kislina. Ampak ko sedim je uredu, samo,da grem lezat pa se zacne... Saj zgaga me ne pece ampak tisti zoprni obcutek, kot pred bruhanjem...

Kaj pomaga... pa prosim ne mi rect Donat ali pa mleko.
Ker Donata tle nimamo, mleko je pa zanic...

anckabancka -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 1:19:01)

Menda pomagajo tudi mandeljni (kar cela jedrca), pa meni so obakrat pomagali čigumiji. Ko sem žvečila je bilo OK.

Anonimen -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 1:22:03)

IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Menda pomagajo tudi mandeljni (kar cela jedrca), pa meni so obakrat pomagali čigumiji. Ko sem žvečila je bilo OK.

Ravmo to sedaj delam zvecim...ze celo skatlo sem pozvecla...mogoce pa ni uredu pepermint cigumi...?? Bi moral biti kak drug okus?

Oreski pa ne vem? Arasidi mi prej povzrocajo to tezavo... z mandelni pa se nisem poskusila.. sam zdaj jih nimam doma....jutri grem nabavit...

blue sky -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 7:21:48)

Kaj pa, če poješ kakšen prepečenec? Meni je to večkrat pomagalo med nosečnostjo ali pa kakšni grisini.

pikalonca -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 8:49:42)

Meni je pomagala edino jedilna soda oz. tableti Rupurut ali Rutacit. Vse našteto nič ne škodi ne tebi ne plodu.

Marogica -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 9:59:09)

TO sem kopirala:

Z načinom življenja in s primerno prehrano lahko omejimo pogostost pojavljanja zgage.
[font="wfrvua+nimbussandee-regu,nimbus san dee"]
Svetujemo:
• ležanje z dvignjenim vzglavjem,
• hrano brez maščob, izogibanje čokoladi, orehom, ostrim začimbam, kavi, alkoholu, pomarančnemu soku in hrani, ki posamezniku običajno povzroči težave,
• zmanjšanje telesne teže, če je treba.
Odsvetujemo pa:
• ležanje tri do štiri ure po obroku,
• kajenje,
• pretesna oblačila.
Ker lahko zgago povzročajo tudi nekatera zdravila (predvsem za zniževanje krvnega tlaka), je pri teh bolnikih smiselno, da se o morebitni spremembi zdravil posvetujejo z zdravnikom.

Poleg tega sem jaz jemala Rupurut tablete. Sigurno imajo kaj podobnega tudi pri vas.

Anonimen -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 11:55:06)

Hvala za nasvete... prepecenec imam, toda vpomaga samo momentalno.
Bom poskusila sedaj z prehrano, kajti pijem veliko pomarancnega soka in limonade. Morda mi pa to skodi...
Tudi magnezijeva sumemece tablete bom zacela redno uporabljat morda pa bo pomagalo...

Se enkrat hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

t*e*j*k*a -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 14:37:42)

Men pa pomaga če vsaj dve ure preden grem spat nič ne jem. 

Ninica -> RE: dvigovanje kisline (26.12.2007 15:02:33)

Meni je pa pomagal samo Rupurut. Še ko sem sedela sem imela zgago[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]