Prehrana (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


pupika -> Prehrana (11.1.2005 12:43:20)

Punce mene pa zanima, kateri hrani se je treba odreči v nosečnosti.

Za biftek, majonezo, plesnivi sir in sveži sir, salame, pršut, ter vsa hrana, ki vsebuje surova jajce, vem, da lahko resno poškodujejo plod.

Vem, da je priporočljivo čimveč sadja, zelenjave, ter ribe so zelo zdrave. Koliko obrokov je priporočeno, predvsem na začetku, ker je najbolj pomembno za razvoj ploda.




leah -> Prehrana (11.1.2005 13:05:23)

Pupka,o tem smo že veliko pisali..tako,da malo pobrskaj po forumu;)




bikica30 -> Prehrana (11.1.2005 13:54:44)

Pupika, mene so punce na forumu že naučile, da je najpomembnejše za razvoj ploda, da mamica čimmanj komplicira in čimbolj posluša svoje telo.
Vse kar si že sama napisala o sadju in zelenjavi drži, to itak velja za vse, tudi za nenosečke in moške.
Glede surovih jajc pa: jajca in majoneza niso nevarni, nevarna je salmonela v njih (to pa s kupljenimi jajci težko dobiš, saj jih pasterizirajo pod paro in 'zdržijo' en mesec. Enako velja za surovo meso - iz registriranih klavnic je preverjeno. Baje. Jaz sem vegetarijanka, tako, da se s tem sploh ne rabim obremenjevati.

Predvsem jej vse in zmerno - kaj pa tiste ki prve 3-4 mesece samo bruhajo, pa je z otroci vse ok?!?;)




tassa -> Prehrana (11.1.2005 14:32:53)

Ne vem kaj naj rečem.

Jaz sem se kljub temu, da NISO škodljiva kupljena jajca in majoneza temu odrekla, zaradi splošne varnosti.

Rečem ti samo to, sama presodi kaj želiš oz. če je vredno, kej probat.

Lahko pa ti povem, da zelo težko zdržim, sploh zdaj ko so bili prazniki in na mizi pršut, francoska solata, itd. Prsti so me zelo srbeli, pa sej če mal probam mi nima bit kej, itd.... In glej, nakar dobi en od družine spuščaje in to od pršuta (ki ni bil najcenejši in od naših znanih proizvajalcev). In tako si lahko rečem samo to, hvala Bogu, da nisem kej probala. Bravo jaz:bravo:!!!

To je res le en primer in mogoče celo edini, ki pa se je vendarle zgodil v moji bližini in mi dal mislit!!!

Veš, ko tako pomisliš na otroka, ki se razvija v tebi, se lahko odrečeš marsičem (tudi McDonalds-u)!!!!

Še enkrat ponavljam TO jE MOJE MIŠLENJE!!!

Lp Tassa:rozica:




pika78 -> Prehrana (11.1.2005 14:41:23)

Glede surovih jajc in salmonele bi rekla to, da kupljenih jajc ne pasterizirajo pod paro in niso zato bolj varna kot domača. Salmonela je lahko na lupini jajca ali pa v njem, tako v domačen kot kupljenem jajcu. Zato je potrebno vsako jajce res dobro prepečt ali skuhat (nad 75 stopinj C), s čimer se Salmonela uniči in je varno.
Kupljene (industrijske majoneze) so pasterizirane (torej toplotno obdelane nad 70 stopinj C) in naj bi bile zato, vsaj kar se Salmonele tiče, varne. Problem pa je z domačimi majonezami, ker so v njih ponavadi surova jajca. Problematični so tudi razni domači tiramisuji in podobne zadeve, ki se delajo iz surovih jajc.
Tudi surovo meso iz registriranih klavnic ni preverjeno ok - treba ga je dobro prepečt!
Lp vsem, Pika




Stran: [1]