|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   norice in srbenje
24.12.2007 20:45:46   
rose
Naša dveletnica ima že dva dni norice. In to tako hude, po celem telesu in fuuul jo srbi. Najhuje je ponoči, ko se ne more umiriti, da bi zaspala. Pa tudi zbuja se. Podnevi še nekako gre, ker jo zamotimo. Spi pa tudi čez dan ne, samo malo oddrema. Je dobila Claritin, ji ga dam eno žličko zjutraj in eno zvečer. Pa še paracetomol v sirupu (za zbijanje vročine), pa sem ji tudi to poskusila dati, kljub nizki vročini. Ponoči nič ne pomaga.

Ima katera še kak nasvet kako ublažiti srbenje?
Prejle smo sprobali sodo bikarbono v kopeli, pa bomo vidli, če bo kaj pomagalo.

Za vsak nasvet bom zelo hvaležna, ker smo že kar obupani.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: norice in srbenje
25.12.2007 11:40:43   
TaRe*
ojla

Mi smo jih kopali v metini kopeli.Kljub temu,da nam je zdravnica rekla,da bolje ne kopeli,sem jaz obe kopala,raje bi rekla,namakala.Meta full pomirja in zato z srbenjem nismo imeli težav...pa tudi poznalo se je,ker tamale(stara je bila 6 mesecev)seveda nismo namamkali z glavo vred in se je videlo,ker so se tiste po telesu že odluščile,tiste po glavi pa oobrazu pa so bile še  sveže.
Res pa moraš paziti,da jo po kopanju ne obrišeš z brisačo,ampak jo popivnaš,ker z brisanjem raznašaš tisto tekočino in jih je potem še več..moraš popivnat,najboljš je z pleničko.
Lepe praznikeuser posted image

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.12.2007 13:15:17   
tinkamiška
Hojla, mi jih ravnokar prebolevamo, tudi sama sem jih fasala. Iza jo je še kar dobro donesla, nima preveč pikic in je niti ne srbi tako hudo, sama pa sem dobila kar precej mehurčkov in srbijo in pečejo kot hudič.
Po nasvetu ene pupe tu iz foruma(lonja hvalauser posted image ) sem nardila kopel iz sode bikarbone( 3 žlice daš v bano, nisem dala veliko vode, toliko, da je IZa sedela in ji je bila malo pod pasom-stara je dveleti) in sem na sebi vidla, da fino pomaga, pa čim manj pritisnjenih oblačil, ker te dražijo.
Na hitro sva se skopali in samo popivnali z brisačo, se mi zdi, da se mehurčki tudi prej začnejo sušit...

Upam, da bo kaj boljše...mi smo dali najhujše že mimo in se nam zdej že mehurčki sušijo...

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.12.2007 18:53:04   
rose
Hvala obema.

Tinkamiška jaz sem ji tudi včer naredila tako kopel. Samo a si to v veliko banjo, ali malo banjico dala. Pa velike ali male žlice? Mi smo naši dali dve mali žlički v mali banjico, tudi vode bolj malo. Ne vem kok je pomagalo. Sej naša zaspi, ker ji najbrž prime claritine, potem se pa po ene dveh urah zbudi in je katastrofa. se tok premetava in praska da je joj. No potem okoli dveh - treh je spet zaspala in je spala do jutra, hvala bogu. Bomo danes ponovili vajo in bomo vidli, kakšna bo ta noč.

Naši se pa eni že lepo sušijo, skoz se ji pa delajo male pikice iz katerih nastanejo spet mehurčki. Ima jih pa čisto povsod, tudi v ušesih, na učkih, v ustih, po lasišču, največ pa po riti in luli.

Upam, da bosta obe hitro spet zdravi,
lp

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.12.2007 19:48:46   
kalbo
Meni se pa zdi, da je treba vseeno poslušat zdravnike, ko ti odsvetujejo kopanje in namakanje, najbrš ne rečejo tega zastonj. Norice se lahko iz čisto nedolžne otroške bolezni hudo zakomplicirajo, če se izpuščaj okuži. Zato bohnedaj namakat in kopat. Stuširat z mlačno vodo in na hitro popivnat. To je to.

Vročine se pa tud ne zbija, če je do 38, ker vročina pomaga uničevat viruse.

Naš tamal je iz tahudega ven, zdej pa čakamo, da jih še tamala dobi, upam, da ne bo prehudo, ker je stara le 6 mesecev.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.12.2007 20:04:26   
tinkamiška
Rose, jst sem dala v veliko bano in velike žlice, ker sem tudi sama potem šla v to kopel...
Vam želim, da bo najhujše kmalu za vami...

Tinka

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.12.2007 20:07:30   
tinkamiška
kalbo, to, da se samo uleže v kopel pa vn po mojem ni nič drugače kot hitr tuš, ni bila iza nič dlje v vodi, je pa pomagalo...to ni mišljeno kot kopanje.

vam želim, da vaša 6mesečnica ne bo imela hude oblike in da bo hitro za vami

tinka

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.12.2007 20:12:05   
kalbo
Hitr not, pa ven, je pa druga.

Kako si jih pa ti prebolela. Spomnim se, da je moja mati skoraj umrla, ko jih je fasala od mene in brata. Cel teden je mela čez 40 vročine. Res bolje, da to preboliš kot otrok. Sam za našo tamalo je pa še kar prezgodaj. Mi je rekla v dežurni lekarni, ko sem šel po sirup za Blaža, da se zna zgodit, da bo imela tamala čist blago komaj opazno obliko. Lohk pa tud ne...kaj pa vem, bo že.

Neposredna povezava do sporočila: 8
25.12.2007 20:28:41   
tinkamiška
Jah, sem srečna, da je mimo, se mela tri dni malo čez 38 vročine, kar je za mene veliko, ko sem že pri 37,5 čisto bogauser posted image ampak najhujše je bilo srbenje in očutek, da me režejo z britvico po celem telesu, potem sem jih dobila še v ustih in mela za praznike shujševalno kuro namseto žretjauser posted image , ampak zdej se smejem, ko je najhujše mimo, prej sem pa mislila, da bi najrajši kr zaspala, pa se zbudila ko bo mimo...je po mojem res boljše, da se prebolijo v otroštvu ja.

No držim pesti, da bo vaša malčica dala skoz koze, če jih sploh bo zdej, vsaj tako kot Iza, ko je šele včeraj, ko so se ji že začele delat krstice(pa še teh je po mojem ene 15) ugotovila, da ima kozeuser posted image

Tinka

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.12.2007 20:30:56   
solatja
zna bit, da jih ne bo mela. moj brat je dobil vodene koze tisti dan, ko sva mamo prišli iz porodnišnice. si ne morem predstavljat, kaka panika je mogla mamo grabit, ampak nisem se nalezla. tako da sem jih prebolela kasneje. 

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.12.2007 20:49:58   
janca
Včasih je obstajala - bela krema -, ki so jo v lekarni naredili. Zgleda, da je zdej ni več. Pri malem jih pa na srečo še nismo imeli. Sem pa ravno danes zasledila, v navodilih kreme, da pomaga krema TEA TREE od Justa. Jst sicer nevem, ampak piše, da pomaga in sicer preprečuje srbenje. Mogoče se katera oglasi, da jo je že sprobala. Mogoče pa res pomaga.user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.12.2007 21:48:04   
blazka
Ta Re - a je bilo pri vaši 6 mesečnici fejst hudouser posted image Mi tudi zdaj čakamo, če jih bo tamala od bratca fasala. Upam, da ne bo prehudo. Kako je bilo pri vas?

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2007 15:01:32   
rose
mi je tud zdej nismo namakali v kopeli, ampak sem jo dala notri, jo z vodo pomočila po celem telesu in stuširala. in je bolje. hvala bogu. zdej spimo celo noč user posted image  

janca, tea tree kremo pa mi imamo, pa nisem vedla, da je tudi za norice. se pa ne upam z njo mazat, ker je zdravnica rekla, da karkšna koli krema lahko pricvede do okužbe.

pri nas imamo pa še petmesečnico, pa tudi čakamo, če bo imela norice. do sedaj se ni še nobena pikica pokazala. je pa dobila zdej bronhitis. bomo vidli.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2007 20:59:19   
TaRe*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Meni se pa zdi, da je treba vseeno poslušat zdravnike, ko ti odsvetujejo kopanje in namakanje, najbrš ne rečejo tega zastonj. Norice se lahko iz čisto nedolžne otroške bolezni hudo zakomplicirajo, če se izpuščaj okuži. Zato bohnedaj namakat in kopat. Stuširat z mlačno vodo in na hitro popivnat. To je to.

Ja,ja...saj je res,vendar a ni čudno,da so pred parimi leti mazali norice z tisto kremo,pa sploh niso dovolili tuširanja...zdaj pa bog ne daj mazat s kremo,pa priporočajo tuširanje(vsaj meni so tako rekli...tuširat večkrat,kopat pa ne)...je čudno,ne,mogoče je pa treba včasih malo mimo tega,po občutku..

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?