Vročina na kvadrat (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Taša -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 10:59:24)

Obe - Maša (6mesecev) in Nika (6 let) sta zakuhali.. Obe kar kuhata.. Se mi zdi da še samo z termometrom tekam od ene do druge... Se mi že meša !

Maxica -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 11:01:31)

:(:(:( Mlaj je, če ti kaj pomaga;)

Miško -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 11:38:26)

Hi

Mi smo imeli v soboto prvič vročino - stari smo 3 mesece. Matija je jokal in jamral celo noč in še v nedeljo dopoldne, potem pa je zaspal in zvečer je bil že dober.

Je bila pa mami čisto panična. Nisem vedela, kaj mu lahko dam,kdaj in celo to, kako naj mu izmerim vročino. Pod pazduho je imel 37,5°C, pa sem nekje prebrala, da se otrokom do dveh let pod pazduho ne meri vročine. Merila sem jo tudi v ušesu, pa je Thermoscan pokazal tudi 37,5°C, v navodilih pa piše, da to ni vročina. Pa nisem vedela, kaj naj... Pa če mu meriš v ritki, koliko moraš odšteti... V glavnem, konfuzno... Kako in kje merite temperaturo in katere vrednosti so še OK?

In kaj dajete otročičem za zbijanje temperature in pri kako visoki temperaturi začnete z zdravili? Kdaj je potrebno k zdravniku? Kaj pa kakšni domači recepti?

LP

Miško&Matija

Taša -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 12:04:54)

No takole : jaz Maši merim vročino v ritki...Tako naj bi bilo nekje do 37,5 normalno. To se pravi da odšteješ 0,5 stopinj....
Do nekje 39 stopinj ji jaz ned am ničesar..., ker mi je tudi pediatrinja tako priporočala, potem pa ji dam ali polovičko svečke voltaren oz. mi je predpisala tuid 1/2 žličke CALPOL...
Za domače zdravilo mu lahko daš tudi pesin sok, vendar šele takrat ko boš začela z uvajanjem druge hrane... -če ga bo seveda hotel piti!

lin -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 18:02:06)

Si probala dati (obema)Calpol?
Baje pomaga!Mi ga nasrečo še nismo potrebovali!

Taša -> Vročina na kvadrat (11.1.2005 18:46:06)

Maša je imela malo prej 40,3 vročine.. Dala sem ji 1/2 svečke voltaren vendar ji je sedaj hvalabogu padla na 38,5...
No pri Niki ni tako hudo. Pri Niki se vročina giblje nekje med 38-39 stopinj.

Stran: [1]