Nacionalizem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

karmy -> Nacionalizem (24.12.2007 10:40:24)

Kaj razumete pod to besedo? Kdo je za vas nacionalist? Ali že tisti, ki reče, da je imel slabe izkušnje z drugim narodom, in se ga raje izogiba, vendar nima proti njim čisto nič? Da ga nič ne vleče v njihovo državo, ker jim pač tista država pod nobenim pogojem ne odgovarja? Ali tisti, ki odprto sovraži katerokoli narod?

Jaz npr. ne morem biti s kom iz krščanske vzgoje, ki bi mi vsiljeval z svojo vero ( isto je z vsemi narodi in verami  - da ne bo kdo narobe razumel, ker sem dala tisto pravo krščansko vzgojo le kot primer.), prepričanja, in kako gleda na ostale ( tako in drugače), pa tudi vleče me ne v njihovo državo, ker me ne zanima. Jaz na splošno nimam rada morja,sonca, kot je npr. na Hrvaškem, zato grem raje v hladnejše države kot so Irska,Škotska,Anglija,Nova Zelandija,... Me ne boš videl ne v Grčiji, Španiji,Egiptu,... in vsepovsod kjer so tako zelo vroči kraji, ker vročine ne prenesem in to ni zaradi naroda.

Anonimen -> RE: Nacionalizem (24.12.2007 10:53:06)

Ceneje je natipkati na RR kakor po SMS-u, tako, da... se enkrat...

Zame je nacionalist oseba, ki celoten narod (z ljudmi, običajni in državo vred) označi za gnoje, primitivce, lenuhe, prasce ali pa karkoli že - in to samo zato, ker je imel npr. eno slabo izkusnjo z enim predstavnikom tistega naroda. In to nima nobene povezave z naravnimi lepotami tiste države ali pa z njihovim podnebjem. To, da nekomu ni vseč hrvaska obala ali pa tunizijsko sonce, ni nacionalizem. Zame je nacionalizem slabsevanje in/ali poniževanje in/ali zaničevanje in/ali kaj podobnega celotnega naroda zaradi ene osebe ali pa enega dejanja ene osebe.

No, saj tole niti ne bi slo v en SMS.

lukec -> RE: Nacionalizem (24.12.2007 14:17:21)

Zame je nacionalist, ne tisti, ki podcenjuje en konkreten narod, ampak tisti, ki svojega nenormalno povzdiguje v primerjavi z vsemi drugimi. Najhujša oblika nacionalizma je bil (in na žalost še je) nacizem.

Gina -> RE: Nacionalizem (24.12.2007 20:56:33)

Kakšne veze ima to, da greš ti raje na Irsko kot na Hrvaško z nacionalizmom?

Kar se vere tiče, ti je itak nihče ne more vsiliti, četudi bi ti jo hotel, ker lahko strpaš material v šajtrgo, v glavo strpat vero, se pa ne da, če ti tega nočeš. Problem je zgolj v tem, kako ti kakršnokoli pripovedovanje ljudi o veri dojemaš. Če bi jo vzela kot pravljico, bajko, ali kot znanstveno fantastiko, se zihr ne bi sekirala. Saj filme najbrž v koloseju SF ali drama ali kriminalka, pa lahko gledaš, al kako? ker pa jo jemlješ resno, vero namreč, pa ti gre na živce. Razburi te zgolj tisto, kjer zahtevaš, da imaš ti prav, pa da drugi mislijo enako kot ti. Če bi ti bilo vseeno, o čem ti pripovedujejo ali kaj mislijo, bi se komot smejala zraven in se prav nič jezila.

Nacionalizem zame je vse kaj drugega kot to, o čemer pišeš.

Anonimen -> RE: Nacionalizem (25.12.2007 19:21:00)

Tisti, ki ne delijo ljudi izključno na dobre in slabe, so zame med drugim tudi nacionalisti

mišk -> RE: Nacionalizem (25.12.2007 19:23:38)

Zame je nacionalist velik domoljub. O.K, nekateri nacionalisti gledajo kot manjvredne vse druge narodnosti,ne marajo priseljencev, kupujejo samo slovenske izdelke,... Itak pa, da je tudi tukaj lahko kaka skrajnost.
Pravi nacionalist ne bo šel na morje na Hrvaško ampak v Portorož?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Po mojem se v vsakem od nas skriva nekaj nacionalista. Tudi jst priznam, da sem do določenih ver in narodnosti nestrpna. Tega sicer ne pokažem, a v prisotnosti določenih osebkov ali ob misli nanje se počutim skrajno neugodno. Ne morem pomagat-slabe izkušnje.

Moyca_ -> RE: Nacionalizem (25.12.2007 20:01:09)

pretiran domoljub[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]