Izbrizgavanje mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mala pikica -> Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 8:32:45)


Marsikje sem že prebrala, da bi si mamica izbrizgala mleko, zato da bi lahko očka kdaj nahranil otroka. Po drugi strani pa slišim, da ko otrok enkrat dobi hrano preko flaške, se noče več dojiti. Kakšne so kaj vaše izkušnje? Znanka je recimo malčku čez poletje dajala čaj po žlički, ravno zato, da ga ne bi navadila na flaško. Kaj potem izbrizgano mleko dajate tudi po žlički, ali mogoče z brizgalko?




anju -> RE: Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 8:53:18)

"nevarnost" flaške je ta, da tam lažje teče. in če se otrok navadi, da ni treba vlečt, potem noče vlečt. je pa od otroka odvisno. nekako prvi mesec naj ga nekako ne bi "motili" z drugimi cuclji, če bi radi uspešno dojili. pravila pa ni.




mala pikica -> RE: Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 10:52:24)

Saj ravno tega se bojim, da se mu potem ne bo več ljubilo pri dojenju vleči, ker bo pri flaški skoraj samo teklo. Zato pa me čudi, da toliko po vseh revijah govorijo o tem izbrizgavanju in hranjenju drugih.




suzanamai -> RE: Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 12:01:04)

Midva sva pri prvem naredila tako, da ga je po flaški hranil samo očka, pri meni se je samo dojil, saj sem moralča nujno dokončati bilance in sem bila par ur na dan odsotna. Nisva imela težav, razen tega, da tudi kasneje od mene nikoli ni sprejel flaške. Dojila sva se do drugega leta.




Anonimen -> RE: Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 12:56:28)

Moja pa iz flaške pije, če res ni druge možnosti, pa še to rabi kakšne pol ure, da pogrunta, kako to gre. Ponavadi se bolj igra s flaško in jo grize.
Sem ji pa kupila tako flaško, s katero se mora kar namučiti.
Jaz jo sicer dojim, ampak tu in tam ji dam malo vode. Stara je 4M.

Se je pa tudi že parkrat zgodilo, da ji je moral mož dati mleka po steklnički, pa ni nič kazala znakov, da bi ji bila bolj všeč, kvečjemu z večjim veseljem se je dojila, ko sem prišla nazaj.

Po moje ni finta v tem, da bi zavračala dojenje zaradi enkratnega hranjenja, ampak če bi si iz kakšnih neumnih razlogov črpala in ji potem dajala po steklenički, pa verjetno bi.

Ne razumem namreč mamic, ki si črpajo mleko samo zato, da vidijo koliko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] popil.




polona5 -> RE: Izbrizgavanje mleka (24.12.2007 15:34:14)

Naš malček se je rodil s slabim sesalnim refleksom in se sploh ni znal dojit, tako da sem si 14 dni izbrizgovala mleko in mu ga dajala po flaški, preko dneva pa sem ga poskušala navajati tudi na dojenje. Po štirnajstih dneh je šele ugotovil zakaj so zizike in se je navadil pravilno zagrabit dojko. Sedaj je star 6 tednov in se hrani po flaši in doji - en obrok je dojen, enga dobi po flaši, ker žal ni dovolj mleka. Oboje zagrabi brez problema. Nevem zakaj bi bil problem, če pije še po flaši, saj so novi cuclji prilagojeni starosti otroka. Če kupiš pravo številko cuclja nebi smel bit problem. Jaz imam flaše in cuclje od aventa in moram rečt, da se je pri cuclju št. 1 kar pošteno namartru, da je pojedu obrok. 120ml je pil kar 20 minut, včasih hitreje teče mleko iz zize kot s tega cuclja. Zdaj smo prešli na cucelj št. 2 pa še vedno rabi 15 minut da poje 130 ml. To, da lažje teče je lari fari, čene probaj sama potegnt po cuclju za novorojenčke pa boš vidla, da le ni tako izi - vsaj pri aventu ne. LP




mala pikica -> RE: Izbrizgavanje mleka (25.12.2007 12:23:29)

Punce hvala zaenkrat! Bomo videli, kako bo vse skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




darčif -> RE: Izbrizgavanje mleka (25.12.2007 16:35:20)

no ja jaz ti bom napisala našo izkušnjo.Prvi mesec sem ga dojila in mu malce dodajala. Ker se je preveč  zredil nisem smela več dodajat mleka v flaški. In smo se dojili in dojili... To je vse lepo in prav bilo do sedaj, ko je star 9 mesecev in ne sprejme nobene tekočine po flaški, malo po žlički. Sedaj pa v posvetovalnici panika joj sedaj pa bi ga že morali odstaviti počasi, mora piti tekočino. težave imam tudi z gosto hrano, ker je še vedno "joška zakon".Saj mi odgovarja dojenje, v njem uživam in se mi zdi praktično. Se mi zdi dvorezno, ko enkrat poslušaš tako: ne flaške se bo razvadil, sedaj pa spet joj, še dojite, kaj pa čaj pije???
Sama se odloči, jaz bom, če bom imela še drugega ravnala drugače, navadila ga bom na oboje. Pa tudi ti lahko za nekaj časa odideš kam, in ni tako otrok odvisen od tebe in si lahko iztisneš mleko in mu kdo drug da.
vesel božič




only_me -> RE: Izbrizgavanje mleka (25.12.2007 22:57:05)

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Po drugi strani pa slišim, da ko otrok enkrat dobi hrano preko flaške, se noče več dojiti. Kakšne so kaj vaše izkušnje?


Pri nas ni tega problema. Mu je vseeno, ali je na flaški, ali pa na cici. Samo, da teče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Imamo pa tommee tippee flaško in cucelj 1, ki ima malo luknjico (čeprav smo stari 5 mesecev in bi komot lahko bil na 3). Sem sama probala, pa se moram kar potruditi, da kaj priteče. In dokler bom dojila, bo na flaški ostal ta cucelj.





Stran: [1]