Je to mogoče? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

riki -> Je to mogoče? (23.12.2007 18:11:51)

Pozdravljene!

Mi imamo en problem in bi bila zelo vesela vaših menj.
Sin je star 2,5 leti in ima zadnje tri  dni telesno temperaturo merjeno pod pazduho 37,5 in to izključno le popoldan tem nekje okrog 16 - ih. Zjutraj nič , opoldne nič, in tudi zvčer ne. Je pa res, da se nam popoldne temperatura v stanovanju povzpne do 25 stopinj. Lahko to smatram za kaj resnega, ali je lahko le posledica toplega okolja. Ima pa non stop roke v ustih. , tako da ne izključujem možnosti, da mu izraščajo petke.

Bi me moralo začeti skrbeti, naj grem k zravniku? Aja, koliko pa je normalna telesna temperatura otrok?

Najlepša hvala vsem!

Anonimen -> RE: Je to mogoče? (23.12.2007 18:27:24)

Pri dveh letih in pol je to že na meji vročine, se mi zdi. Če ni drugih znakov, po moje ni panike za vročino, mogoče žlička Calpola?

Petraa -> RE: Je to mogoče? (23.12.2007 19:00:12)

mah kkašna vročina.Seveda da se telesna tempratura dvigne ,če je v stanovanju bolj toplo in tudi če otrok razgraja a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

piščanc -> RE: Je to mogoče? (23.12.2007 21:27:58)

vročina je naravni obrambni mehanizem in dokler ni previsoka je bolje ne zbijati, če misliš da je vzrok bolezen. če misliš, da mu je prevroče, potem ga bolj sleči ali odpri okno. če misliš, da ga boli zob pri izraščanju, potem bo calpol dobro del. najbrž je pa skupek vsega.

Skabi -> RE: Je to mogoče? (23.12.2007 23:58:56)

Zakaj si mu pa sploh začela meriti TT? Se ti ej zdel bolan?

Pa pri 25 stopinjah najbrž tudi tebi naraste TT, kaj šele otroku, ki ves čas leta okrog. 

lelaval -> RE: Je to mogoče? (24.12.2007 0:27:49)

Je pa res, da se nam popoldne temperatura v stanovanju povzpne do 25 stopinj.

Otroci takorekoč niso pri miru in zato zaradi njih ni potrebno tako kuriti. In, če mi doma ne ležimo (gledamo TV, rišemo,....), potem imamo temperaturo le na 18 stopinj, sicer bi hodili nagi okrog in vsi prepoteni. Nad 20 stopinj pa imamo res redko v stanovanju.
No, mi smo v hiši, v bloku pač zapreš radiatorje.

*sanela* -> RE: Je to mogoče? (24.12.2007 8:40:47)

V stanovanju imaš previsoko temp. verjetno je zato tudi njegova povišana. Če se mali dobro počuti se jaz nebi preveč sekirala. Probite znižat temp. v stanovanju na par dni, pa boste videli če bo tudi malemu padla!

bini -> RE: Je to mogoče? (24.12.2007 13:23:19)

tud pri nas nikoli nimamo več kot 20 stopinj... in ja, se je že zgodilo, da če smo bili kje kjer je bila višja temperatura, sem mali potem namerila tud vročino...
tud jaz ti svetujem - ne met tolk vroče v stanovanju, itak ni zdravo, pa še prišparaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aezzy -> RE: Je to mogoče? (25.12.2007 13:19:43)

uf, to pa imate vroce!
imamo enake izkusnje, kaksen mesec se ji je vlekla takale vrocina (nevrocina) in imamo 22max, ponoci do 20. mislila sem na vnetje, ker je bila drugace zelo zivahna, nic prehlajena....smo dali sanford za bakterije in negativno na sreco. ker ce se vlece takale vrocina je neko vnetje in to se pokaze na prisotnosti bakterij (to mi je razlozila P). je pa kri pokazala nizek hmb in crp vrednost malo visjo (kot pri virozi) in smo ugotovili, da je ocitno malce slabokrvna in to povzroca to vrocino.
jaz ji nisem dajala nic, ker kar tako tud calpola ne smes dajat! bo pa imela vrocino, ji pa ne bo prijel. jest se s tem ne bi hecala.

Nika v službi -> RE: Je to mogoče? (25.12.2007 15:46:10)

Verjetno gre za skupek vsega - pretoplo stanovanje, petke, razigran otrok.

Vročine se ne znižuje, dokler je do 38 stopinj, tako je meni rekla P.

Se pridružujem nasvetom ostalih - najprej znižaj temperaturo (mi imamo max. 20, smo v hiši), poglej, če otrok ni preveč oblečen in spremljaj gibanje temperaturo ter počutje otroka. Lahko je samo prehodno ali pa je se kaj kuha in se bo pokazalo šele čez čas.

Vse dobro!

maja1488 -> RE: Je to mogoče? (28.12.2007 10:24:20)

Med 16 in 18 uro je normalno temperatura najvišja. Na to pa najbrž vpliva tudi toplo stanovanje in divjanje naokrog. Kolko ima pa ponavadi temperaturo?

Jaz jo imam recimo ob 12-ih čez 36,5, moj mož pa nekje 35,3. On ima povišano in se slabo počuti že pri 36,8, jaz pa čez 37. To je čisto odvisno od posameznika.

Če otrok ni "prizadet" zaradi vročine in ga nič ne boli, ga ne filat s sirupki. Je pa res, da ko ima otrok temperaturo, mora bim še maj oblečen kot ponavadi in stanovanje mora bit bolj hladno, da ne pride do temperaturnih krčev.

dory -> RE: Je to mogoče? (28.12.2007 10:30:40)

Tudi meni se zdi,da imate v stanovanju absolutno preveč vroče. Pri taki temperature, imam tud jst povišano temperaturo:)

Glede vročine pa bom rekla takole. Pri našem vidim že po učkah,da se nekaj kuha v njem. Pa še tak tip je,da nima nikoli visoke temperature. Pri vnetih ušeskih, šesti bolezni,angini.. malokdaj se nam vročina spravi na več kot 37,5.

Stran: [1]