Dashenka -> RE: Skupne finance ali ne (23.12.2007 16:35:34)
|
Kako si pa razdelita plenice, otroško hrano, vrtec, opremo za otroka, otroške dejavnosti, darila.....? Vsak pol da v trgovini Jst sm sam enkrat slišala en tak pogovor v šparu na blagajni, je žena morila možu da lahko kupjo sam ene plenice, ker prejšn tedn k je on plačal so tud sam ene in da ni pravično Me je kar srat navilo. Mi sploh ni jasno kakšna družina je to da je potrebno račune polagat pa delit. A ni smisel družine v tem da smo skupaj in da je vse skupno? In tisti ki imate ločen denar. Če en ful več zasluži k drugi, pa en nima denarja za na morje.....a gre pol un k ma večjo plačo sam In če bi eden od vas ostal brez službe....bi ga pustili lačnega ker imate pač ločene finance in more on oz. ona sama zase poskrbet? Al bi mu/ji posodili al....? Ne štekam res ne, kaj nardite v teh primerih. Midva imava na primer ločene finance in to že 20 let. Zadeva funkcinira, niti enkrat samkrat se v vseh teh letih nisva sporekla na temo denarja. Res pa je, da imava vseskozi zelo primerljive dohodke, oba precej nadpovprečne. V realnosti to zgleda tako, da enkrat ali dvakrat mesečno preko klika plačam vse položnice, mož mi potem nakaže polovico. In to je to. Tudi stroške za večje investicije, kot je bil nakup stanovanja in stanovanjska oprema sva delila 50:50. In to je približno to. Ostale malenkosti, kot so kosila v gostilnah, nakupi igrač in oblačil za otroka, ipd. pa plača enkrat en, drugič drug, nikoli ne gledava, kdo je zadnjič kaj plačal, oba imava občutek, da plačujeva enakomerno. S preostankom pa vsak od naju razpolaga, kot mu paše. Mož ima svoje hobije in s tem povezane prioritete, jaz svoje. Še nikoli nisem imela "slabe vesti", ker sem "spičila" lastnih 200 EUR za čevlje, ali pa 400 EUR za torbico, tako kot ne pregrizem možu vsake "igračke", ki si jo privošči. Nekateri smo pač individualisti, ki ljubimo svobodo in samostojnost. Skupne ali ločene finance in zadovoljstvom in srečo v zakonu nimajo nič skupnega. Če nekdo misli, da so bistvo sreče v družini skupne finance, pa je na pravi poti k neslavnemu koncu te epizode. Po prebranem pa se mi vse bolj dozdeva, da se s finančnimi zadevami obremenjujete predvsem tiste, ki jih imate skupne.
|
|
|
|