Večerja.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

saraja -> Večerja.... (22.12.2007 19:52:36)

Bliža se že božič, kaj hitro bo tu, pa me zanima kaj boste kuhale na predbožični večer? Ker bom kuhala za 6 ljudi, še nimam idej, zato pa kar z idejami na plan!
Pa da vidim!

Anonimen -> RE: Večerja.... (22.12.2007 20:02:53)

Goveje zrezke v omaki, pire krompir, ena velikaaa skleda solate, kakšna sladica... No, to mamo mi ponavadi za silvestra. Pa govejo juho tudi.

kačica -> RE: Večerja.... (22.12.2007 20:17:55)

Puranje zrezke v smetanovi omaki, s sadjem. Poleg pomfri in riž. Pa velika skleda treviškega radiča!!!!
Hitro in enostavno, pa še zelllooooo dobro.

tinkamiška -> RE: Večerja.... (22.12.2007 20:23:13)

ponavadi smo imeli fondi, ni veliko kuhanja, meso daš prejšnji dan v paco, nardiš omakice, naslednji dan kupiš svež kruhek, zraven pa še kakšne olive, kumarice,...kar imate pač radi

lani smo imeli lososa s testeninami in pečene škampe, pa čokoladno ananasova torta je bila za sladico

letos bomo imeli pa en kup različnih omakic, pa kruhkov in toustov, za sladico pa malinino rulado s sladoledom

tinka

Anonimen -> RE: Večerja.... (22.12.2007 20:32:53)

Greva k moji mami na božično večerjo.
Predvidevam pa da bo juha, štefani pečenka, pečen krompir, solata in sladica(verjetno višnjeva torta-speče sestra).
Pa verjetno še pečene bučke in paprika zame in sestro ki običajno ne jevi mesa.
No vsaj pravi da bo to nardila. Bomo vidli čez par dni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Na silvestra pa kuham jst, za sladico poskrbijo tam, greva k prijateljem. Bo pa "mehiška" hrana. Verjetno bučna juha z rižem, tri vrste tortilj(z mletim in rdečim fižolom pekoče, z piščancem in papriko manj pekoče in nepekoče z zelenjavo in feta sirom), pečen krompirček z chillijem, pekoča omaka, nacho sir. Pa solata z fižolom in koruzo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.12.2007 21:12:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Peteršilj -> RE: Večerja.... (22.12.2007 21:56:08)

pri nas pa bo verjetno piščančje meso v smetanovi omaki s sirom, priloga pa ocvrti krompir, zelena solata....

gaya24 -> RE: Večerja.... (23.12.2007 0:44:11)

Mibomo mel pa za predjed dimljenga lososav z mascarpone smetano zavitega v palačinko (pol to narežeš tko kot rolado)
Za glavno jed pa: kruhove cmoke s špinačo, svinjske medaljone v smetanovi omaki, (js bom zraven jajčevce z mozarelo v paradižnikovi omaki, ker ne jem mesa) in solati: ameriško zelje & grška solata pa verjetno tudi zelena s koruzo.
Za sladico se pa z mami še nisva odločli, ker letos skupi kuhava. Verjetno bo kar orehova rolada s kislo smetano

petja -> RE: Večerja.... (23.12.2007 8:41:19)

Puran v smetanovi omaki z rukolo, priloga široki rezanci, dobri so špinačni. Zmagovalna sladica pri nas je pa madljeva torta, sam je ne delam sama, ampak jo grem kupit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].

Anonimen -> RE: Večerja.... (23.12.2007 9:18:45)

Letošnja božična večerna pojedina:

ob 20h-predjed:
domača salama,več vrst sira,edamec narezan in polit z olivnim oljem in malo popopran.Bakala,pršut,trdo kuhana jajca v hrenovi omaki.Domač kruh.
.
21-30-prva runda:

Golaž z divajačino in fuži(doma narejene testenine)

23h:

škampi v buzari in rosso z špageti.

Posladek:

Orehove palačinke,sladek kruh,piškoti,paneton.

Pijača:belo vino,refošk,ledeni čaj,cocacola(samo ena za mešat z črnim vinom)

Družba nas bo:moj bog ,13,ker en član družbe na žalost mora delati.

malecka -> RE: Večerja.... (23.12.2007 10:14:16)

Mi imamo praznične jedi že vse leto zato sva se z dragim odločila, da letos ne bo tako ,,polno,, Ideje pa še zbiram.

Mogoče francoska, hrskavci pa pohanje? Še ne vem točno...

Hope2 -> RE: Večerja.... (23.12.2007 10:36:36)

Mi bomo pa letos imeli bolj lahko večerjo in nekaj, kar ne jemo čez leto.
Predjed: Tanke rezine dimljenega lososa ali pršut, zloženo na en del večjega krožnika. Na drug del krožnika rukola, avokado, pinjole, sesekljan rdeči čili in dresing. Pa še kocke mladega pečenega sira. Domači grisini, domači kruh.
Glavna jed: ražnjiči na žaru. Eni s škampi, češnjevim paradižnikom in kolobarjem bučke. Drugi z mesom ovitim v panceto/pršut, čebulo in papriko. Priloga je še v procesu razmišljanja.
Sladica: melonin karpačo z grozdjem in pekorinom. Druga sladica pa tiramisu v martini kozarcu

Stran: [1]