valmer
|
meni pa ni jasno, zakaj ljudje vozijo bolne otroke okoli, kot je prej ena rekla, v nakupovalne centre, v igralnice? ali pa posiljajo bolne otroke v vrtec? najbolj pa ne razumem, ko nekdo sam hodi okoli bolan in sploh ne pomisli na to, da bi lahko se koga okuzil. imam tudi sama nakaj takih izkusenj, ko nisem vedela, kaj naj si mislim. lani je prisel nekdo na obisk k nam totalno prehlajen (kasljal, kihal, teklo iz nosa), najprej je zbolela nasa tamala (15 mesecev), potem jaz in potem moz in smo imeli unicene praznike. lahko bi rekel, da je bolan in bo prisel drugic, ne pa da pride tak in rine v otroka. spomladi smo bili na enem pikniku, kjer je bilo kar nekaj otrok. znanci so pripeljali 2 leti starega otroka z vrocino, ki je kasljal kot kak star kadilec. ze za samega otroka je bilo mucno, meni pa je kar tema padla na oci, ko sta se z naso skupaj igrala. cez tri dni smo koncali v bolnici, to pa je ze naslednja zgodba. v isti sobi nas je bilo natrpanih 10 (5 otrok in 5 mamic) in za nobenega niso vedeli, kaj mu je. kot je ze ena napisala higiena na nuli, rok si niso niti umivali, kaj sele da bi si jih razkuzili vsaj med vizito. na koncu je imel en angino, dva bronhitis, ena je sla v drugo sobo, ker je bilo nekaj ful nalezljivega in nam so sele po4 dneh ugotovili pljucnico, do takrat pa niso naredili nic. meni se je zdelo kot da se iz vseh delajo norca in razen dveh izjem nihce ni imel volje do dela, vsi so samo jamrali, kako da niso dovolj placani za to kar pocnejo. ko sem po2 dneh prosila za drugo pizamico za tamalo, mi je rekla sestra da jih ni vec, pa sem od doma dobila. pol me pa druga nadere, da zakaj nisem vprasala za pizamo, ker jih imajo celo skladisce, meni pa so jih tri od doma prinesli. to je bila samo pikica na i, da sem popenila in zahtevala naj nekaj naredijo (preiskave, zdravila...) sicer greva domov. ocitno z lepa ne dosezes nic pri ljudeh, ki niso motivirani za svoje delo. zal sem takrat ugotovila, da to delo opravljajo ljudje, ki za kaj drugega niso bili sposobni in so s svojim zivljenjem nezadovoljni, spremeniti pa se ne znajo ali ne zmorejo. pa ne mislim zdaj celega zdravstva. povsod je tako, tudi v drugih poklicih se najdejo taki. ni kriv sistem, krivi so ljudje, ki se jim ne da potruditi. ce mi mehanik zafura avto, ali pa sivilja narobe zasije, ok, ma ce se nekdo zeza z mojim otrokom, pol pa znorim.
|