POROČENE ŠTUDENTKE (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

sasa11 -> POROČENE ŠTUDENTKE (8.1.2005 20:07:13)

Mene pa zanima, če je katera poročena in dobiva otroški dodatek tudi zase oziroma ga dobiva mož za otroka in zate.:zmeden:
Meni bi blo logično, saj me prav tako vzdržuje kot so me prej starši.Sem redna študentka z 16 mesecev starim sinkom in v 30 tednu nosečnosti9nebesa.Hvala!

Annny -> POROČENE ŠTUDENTKE (11.1.2005 2:31:24)

Po ZZZDR te je, če živiš v zakonski zvezi, dolžan preživljati mož, četudi si študentka. Starši so te v tem primeru dožni preživljati le subsidiarno- če te mož ne more.
Iz tega razloga mislim, da otroškega dodatka zate tvoji starši (v prvem primeru) ne morejo več prejemati. Je pa odvisno od situacije..
Otroški dodatek prejemajo STARŠI. V določenih primerih lahko upravičenec SAM zaprosi za svoj otr. dodatek- preveri, če je to možno v tvojem primeru, Saša.

LP

Dadi -> POROČENE ŠTUDENTKE (11.1.2005 20:40:36)

Ne jaz ga zase ne dobivam...Ja bilo bi pa fajn če bi ga...Glede na to da nas res mož vzdržuje...nisem pa posebej spraševala:ups: Ko kej zveš sporoči.

Abby -> POROČENE ŠTUDENTKE (16.1.2005 18:18:11)

Mož zate ne more dobivati otr. dod., je pa upravičen do določenega zneska podpore, če ima dovolj nizko plačo. Moj mož dobiva 6000 sit na mesec, ker preživlja družino, vsake toliko pa zaprosi za enkratno izredno pomoč. Če ne bi bil poročen in ne bi preživljal nikogar, ne bi bil upravičen do ničesar, ker država smatra, da ima že dovolj zase.

Komet -> POROČENE ŠTUDENTKE (16.1.2005 23:09:11)

ojla

Kolikše doh pa ima tvoj mož, da mu pripada ta pomoč 6000 sit?

Mi bomo kmalu 3, pa me zanima ali bi tudi jaz lahko dobila to.

hvala in lp

Abby -> POROČENE ŠTUDENTKE (17.1.2005 18:43:28)

Neto brez malice in potnih stroškov 84000 sit.

Stran: [1]