spoved - kje v Celju? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

pikecpokec -> spoved - kje v Celju? (21.12.2007 11:13:20)

Živjo!
Zdi se mi, da sem enkrat na RR že zasledila podobno temo, ampak je ne najdem več.

Torej: ker se bova januarja poročila (tudi cerkveno), bo treba iti prej k spovedi. V nači cerkvi imajo še vedno tiste stare spovednice, kjer si zaprt notri, župnik je na drugi strani in se gledata skozi uno mrežico. Meni je to tako brezosebno. A mogoče veste kje v Celju je možnost ''sodobne'' spovedi, take kjer se z župnikom bolj pogovarjaš (''v živo'') kot pa spoveduješ.
Prosim za pomoč, dan D se nezadržno bliža.

Hvala!

FORZA -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 12:19:00)

Pri Svetem Jožefu vem da imajo še kar te zaprte, v mestu tudi
Mogoče v novi vasi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]tam je bolj nova cerkev

Jančika_ -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 12:26:04)

Kaj pa v Don Boskovem centru na Hudinji? Tisto je sicer menda samo kapela uradno, ampak kolikor vem, imajo tudi maše tam. Bom poskusila dobiti na telefon nekoga, ko bi to vedel.

Jančika_ -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 12:30:08)

No, evo, imam informacije. Ja, tudi tam lahko greš k spovedi in nimajo klasične spovednice, ampak samo pregrado. Lahko pa imaš tudi kar pogovor. 

pikecpokec -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 13:24:03)

Jančika, hvala ti!
Bova šla res kar tja, sem že veliko dobrih stvari o njih slišala! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pearl_shell -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 18:20:48)

Tudi, če so zaprte spovednice, rečeš duhovniku, da si želiš spovedi na štiri oči.
In če je dober duhovnik, bo seveda to z veseljem storil.
Ali te bo povabil, da počakaš, da gresta v kakšen drug prostor ali pa bo, če gre za malo sodobnejše spovednice, ki imajo večje okence, le tega v celoti odprl in se bosta lahko tako pogovorila. Le povedati mu moraš.
Vem, da je tako v Ljubljani pri frančiškanih, prav tako na Brezjah, kjer lahko v spovednici sediš ali pa klečiš, lahko ima zaprto okno (je večje) ali pa odprtega, da dejansko poteka pogovor.
Zagotovo je tako tudi v vašem koncu, le malo pobrskaj naokrog.
Lepo spoved ti želim!

pearl_shell -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 18:24:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Kaj pa v Don Boskovem centru na Hudinji? Tisto je sicer menda samo kapela uradno, ampak kolikor vem, imajo tudi maše tam. Bom poskusila dobiti na telefon nekoga, ko bi to vedel.

Če imate kje blizu Don Boscov center, tam pa so zagotovo take spovedi, ja. V njem so ponavadi salezijanci, poslanstvo njih je delo z mladimi in imajo tudi povsem drugačen pristop od duhovnikov ali drugih redovnikov. V Želimljah tudi oni delujejo in so spovedi zelo osebne. Priporočam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skabi -> RE: spoved - kje v Celju? (21.12.2007 20:06:47)

Naš župnik p. Branko tudi spoveduje med pogovorom, če želiš. Če te zanima, piši na sz

Stran: [1]