asso
|
Ojla, Mislim, da vsaka od nas, ki smo že mamice ve kako se počutiš. Cel kup stvari za dojenčke je na tržišču in bodoča mamica res ne ve kaj naj nabavi. Najraje bi vse nabavila, vendar finančno stanje ne dopušča. Jaz ti svetujem, da si na začetku ne nabavljaš ne vem kakšnih stvari, ker boš že sproti ugotovila kaj potrebuješ. Mogoče sedaj misliš, da ko bo tvoj :duda: prišel na svet ne boš mogla letat po trgovinah, ampak se tudi to da, na začetku pošlješ možeka, kolegico, sestro… po najnujnejše, potem pa boš najverjetneje že s svojim :duda: začela hoditi okoli. Za začetek potrebuješ: OBLAČILA: - 30 kom tetra plenic - 10 kom povijalnih plenic - 12 kom tetra krpic - gaze - 10 kom bombažnih majčk – mako (benkice) ali bodije - 3 kom žabic do pasu - 2 kom plišastih pajackov - 3 kom bombažnih pajackov - 2 kom bombažnih kapic - 1-2 kompleta (za iz bolnice) - 3 kom nogavičk, copatk - 1 kom brisač za kopanje ZA NEGO (priporočajo Bubchen kozmetiko): - kopalna kad - mali umivalnik - vedro s pokrovom (bombažne pleničke) ali palček zavijalček (pampers pleničke) - otroško milo, neutralno - otroško olje, mandljevo ali olivno - vata - vatirane palčke - škarje za nohte (zaobljena konica) - glavnik ali mehka ščetka za lase - telesni termometer - vodni termometer - hladilno mazilo - fiziološka raztopina - 70% alkohol za popek - sterilni zloženci – popek - umivalne vrečke (Sanolabor, Tosama) - robčki za previjanje (ne olje, ne alkohol) OSTALO: - voziček - lupinica - posteljica & jogi & 2 kom posteljnine - miza za previjanje (ni nujno) - kengurujček ( po potrebi, od 3. meseca dalje) Glede količine oblekic za novorojenčka se mi je vedno zdelo preveč 10 majčk, ko so mi druge svetovale, saj sem si mislila, kaj če dojenček umazati če samo spi. Izkazalo se je, da sem jih imela še skoraj premalo. Pri nas se je dogajalo, da je takoj na začetku polivala in smo mogli pravblačiti veliko. Čeprav sem jo pustila tudi zapacano. V glavnem pa sem vsako jutro oblekla čisto majčko. Nekatere ti bodo svetovale majčke (benkice), druge bodije. Moja izkušnja je taka, da so mi za enkrat bolj priročne benkice. Jaz jih samo zavijem okoli (ne zavezujem). Dokler imamo preventivno povijanje še s tetra plenico se dobro obnesejo, kasneje bomo verjetno prešaltali na bodije, ker če ne bo s temi majčkami gola. Največ jih imam št. 56 (še sedaj pri 2 mesecih in teden dni), ker so tudi takšne, da so zelo raztegljive. Št. 62 so vse nekam široke. Za oblačenje so meni najbolj praktični bombažni pajacki. Tako, da oblečem majčko, čez bombažen pajacek in pa copatke. Tudi žabice so v redu, samo v primeru žabic potrebuješ veliko več majčk, ker oblečeš 2 majčki, pa spodi žabice. Kakšne kompletke uporabljamo, ko gremo na sprehode, za doma pa še ne. Tudi plišastih pajackov ne uporabljamo za doma. Kar se tiče tetra plenic, sem jaz vedno mislila, da mi jih bo 20 premalo, nakar ko sem prišla iz porodnišnice sem sestro poslala v nakup še dvajsetih, ker kot sem že napisala smo dosti polivali in mi jih je v par urcah zmanjkalo. To boš videla sproti. j dosti, ker sem vse te stvari dobila od prijateljice, ki pa je imela po mojem mnenju vse v trikratniku (mako majčke, tetra plenice...). Tetra oz. mako majčke sem uporabljala le slab Meni se zdi skoraj najboljša varianta majčka ("body" kratki-dolgi) ter pajacek. Jaz sem zelo zadovoljna z MOTHERCARjevimi bodiji in pajacki. Jaz sem kupila kompletek bodijev (7 kom) ter kompletek pajackov (3 kom) in so dovolj kopaktni ter hkrati tudi mehki, se lepo perejo in navsezadnje in se mi zdi, da ostanejo kar lepo skuapaj(se ne raztegnejo). Meni se zdi to za doma najbolj uporabno. NEGA: jaz sem si nakupila vraga in pol (mila, kreme, puderček robčke za brisanje....) na koncu ugotovila, da je najboljše trdo milo in voda. Tudi za brisanje ritke uporabljam samo milo in vodo, razen ko smo kje na poti uporabljam negovalne robčke. Ostalo niti ne potrebuješ, oz. boš videla sproti kaj ti bo prišlo prav. Glede avtosedeža pa jaz priporočam lupinico. V glavnem domov moraš dojenčka obvezno pripeljati v avtosedežu, ker nesreča nikoli ne počiva! Verjetno sem še kaj pozabla napisat, v glavnem boš videla sproti, predvsem glede oblekic, namreč mi pri 2 mesecih in 10-ih dneh nosimo še vedno št. 56, (čeprav smo dolgi 60 cm) v kombinaciji z 62, ki je sicer še mal velika. Joj sem se Razpisala. Lp asso
|