|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 16:10:15   
SU
Drage mamice, očki!
Sicer naš PDP še ni tako kmalu (10.4.), ampak počasi sva z možekom začela nabavljati razne reči za našega novega člana (da ne bo potem vse naenkrat). Zanima me nekaj reči : ali lahko dojenčka odneseš iz porodnišnice na rokah ali je slučajno kaj predpisano-npr. lupinica, torba, ipd.??
Če kupiva avto sedež npr. od 0 - 18, pomeni to, da ga lahko dava notri direkt pred porodnišnico?? Bo to njegova/njena prva vožnja že lahko??
Poleg tega me še zanimajo vaše izkušnje s čebrički za kopanje...Se splača??
Se opravičujem, ker sem natrosila toliko vprašanj in tako zmedeno, ampak zadnje dni ravno pohajkujeva po trgovinah in ne bi rada, da brez veze kaj kupiva...
Hvala in LP, Saša (26,6/7)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 16:43:11   
Taša
Glede avtosedeža od 0-18 kg, definitivno ne priporočam da bi dala notri novorojenčka...To ni avtosedež za novorojenčka. Priporočam oz. vama polagam na srce da le kupita jajčko oz. lupinico. Saj ni treba novo lahko tudi rabljeno... Včasih imajo tudi nekateri vozički zraven torbo in tudi z njo lahko neseš novorojenčka iz porodnišnice, vendar varno je edino z jajčko....Lahko ga neseš tudi na rokah vendar jaz ga ne bi, sploh če imata malo daljšo pot z avtom do doma... Jaz definitivno predlagam da je nujna jajčka....
Čebrička za kopanje ne poznam, baje pa je zelo fajni.. Mogoče pobrskaš malo po forumu, ker smo o tem že veliko govorile....
LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 19:27:50   
tia&silvija
SU zdravo!
Vem kako se počutiš ko bo rada nabavila vse potrebno pa je tolko stvari pa ne veš kaj je najboljše.

Moja izkušnja je taka:
Pikico smo domov iz porodnišnice odnesli v avtosedežu 0kg do 9kg (od peg perega smo kupili voziček prematte in avtosedež, ki se kombinirata in avtosedež paše na voziček). Prematte voziček od peg perega je super, lahek, lep in lahko vodljiv - zelo zadovoljna!!!!.
Doma pa rabiš posteljico ali zibko, površtrček in tuhnico ter seveda posteljnino (2x), 3 bele rjuhice, 2 mehke odejice (za v voziček in posteljico). Mi imamo povšterček polnjen s "piro" in je zelo fajn, se glavica lepo vleže v povštrček.
Rabiš tudi pleničke (mi smo kupili newborn od papmers ampak samo en paket ker je lahko pikica velika pa boste hitro prerastli newborn pleničke). Za široko povijanje rabiš še cca 3x prevajalni plenice, 20 tetra planic (praktičko za vse mogoče, brisanje bruhanja, za široko povijanje, za pod glavico,...). Kar se pa tiče ta oblečit pa rabič cca 5 tetra plajškov, cca 5 pajackov brez rokavov, cca 3 pare copatk, cca 3 tetra kapic, mehka brisačka za kopanje, bombažne brisačke (40 x 40cm) 10x (za vse mogoče predvsem pa za kopanje pikice), otroško olje za po kopanju, kremica za ritko (mi uporabljamo lekarniško kremico), vatirane palčke, vata, bombažne rokavičke, da se ne bo pikica popraskala ter seveda banjica.
Kar se pa tiče flašk pa sem jaz kupila od chichota veliko flaško za mleko in manjšo za čaj ter dve rezerni dudi za flaške, seveda potrebna je tudi lepa dudica ter eno mleko v prahu za novorojenčke za primer, da ne boš morala dojiti kar ti seveda globoko priporočam.
V primeru dojenja ti priporočam Lanolin (krema za utrjevanje brdavic od Multimam - lekarna), 1x modrček za dojenje ter blazinice za brdavice.
Škarjice za nohtke ter šamponi, glavniček, fiziološka raztopina, razpiratorček za nosek,... lahko kupiš pozneje ko boš potrebovala.

To kar sem ti napisala so samo najnujnejše stvari, ko pa boste s pikico prišli domov pa se še pokaže katere stvari potrebuješ in boš svojega možeka poslala v trgovino.
Vse te stvari sem jaz najbolj potrebovala v prvih 14 dneh ko sem prišla s pikico domov. Upam, da sem naštela vse, če pa sem kaj nujnega pozabila pa naj dopiše druga.

Seveda lahko kupiš še veliko več stvari ampak ti ne priporočam, je vse preveč drago.
Sedaj so razprodaje zato se ti spalča sedaj kupiti kaj oblekic in cotk.

Upam, da sem ti pomagala in lepo nabavljaj

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 19:29:09   
Pajaca
Dojenčka lahko iz porodnišnice do avta neseš kakor koli pač hočeš.... potem pa obvezno avtosedež!!!! Pa naj bo to 0-18 ali lupinca. Mi smo imeli lupinco in je bilo super, z 0-18 nimam izkušen, tako da ne bom rekla nič. Se mi pa ne zdi varno imeti otroka v vreči ali torbi v avtu.... sploh pa ne v naročju..... kar pike dobim ko koga vidim z otokom v rokah v avtu, pa tud če pelješ 10km/h ni šans.

Men je bila lupinca sploh super zadeva. Otrok v avtu ponavadi zaspi, tako pa le odpneš lupinco in jo neseš v stanovanje, pa otrok spi naprej, al pa priklopiš na voz.... men je to na sploh izredno fajn in praktična zadeva.

Jaz sem jo kopala v bani in jo še vedno pri 9m in jo bom najbrž še kar dolgo, ker je ful fino, pa še stojalo imam, da se mi ni treba sklanjat.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 20:00:56   
KIRA
neseš ga lahko ven kakor želiš, v avtu pa obvezno v lupinico. saj nočeš kakih poškodb pri tamalem, pa kazni plačat tudi ne.
jaz sem tamalo že v sobi noter dala in sem jo kar z jajčko nesla do avta.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 20:34:38   
Anonimen
Jaz sem svojega novorojenčka iz porodnišnice odnesla v naročju, seveda fajn oblečenega, ker je decembrski, v avtu pa obvezno lupinica, ki smo si jo izposodili v porodnišnici za 600 SIT/mesec.
Kar se kozmetike tiče, kupi neutralno, otroško, firma ni važna. Jaz sem kupila tisto od Mullerja, ker je najcenejša in edina, pri nekaterih proizvodih, brez dodanih dišav. Umivamo ga z naravno gobo in vodo, namažemo s hladilnim mazilom z lekarne, včasih z roza Bepanthenom. Potrebuješ tudi gazice in fiziološko raztopino (mi čistimo vneto oko, pa tudi uho in drugo oko), 70% alkohol za popek.
Glede pleničk ti priporočam, da kupiš različne firme, tako da vidiš, katere ti najbolj ustrezajo - nam tiste s DM. Široko ne povijam, tako da je tistih 10 tetra plenic, ki sem jih kupila totalno odveč.
Pazi pri nakupu bodijev - naj bodo taki, ki imajo stopala, med stopali pa pritiskače, odsvetujem ovratničke, ki so pri nas živa zgaga. Svetujem ti tudi nakup nekaj oblačil 56, jaz imam večino 62 in z malega vse visi, tako da smo morali takoj v dodatne nakupe.
Ker spi pri meni, posteljice še nismo opremili. Fajn pa je imeti prenosno košaro za dnevno spanje in počitek.
Imamo čebriček, banjice sploh nisem kupila, in v njem se ima super.

Mhm...saj vem, da sem pozabila še 100 stvari, ampak trenutno mi ne pridejo na misel.
Najbolje, da prebereš posamezne odgovore, in potem postaviš kakšno konkretno vprašanje.
Zavedaj pa se, da boš dobila različne odgovore, ker vsak naredi tako, kot ustreza njemu in otroku.


(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 21:28:08   
Gina
Enako kot Kira - v lupinici iz por.

Jaz ti vseeno ne bi svetovala preveč oblačil št.56, ker če bo imel otrok 3kg, mu bodo prav maksimalno do 1 meseca in pol, če bo imel pa 4kg, mu jih pa niti, ko bosta prišla iz porod. ne boš mogla obleči.

Pa tako kot je ena pred mano pisala - vsaki je praktično nekaj drugega. Jaz npr. uporabljam skoraj samo hlače do pasu, ker mi je tiste do ramic zoprno gor vlečt pri previjanju, pa tistih majčk za zadaj zavezat sploh ne maram. Ene jih pa ful pohvalijo.

Tudi slinčki so mi tisti za čez glavo potegnit super, ali pa na netek, samo da nima vrvice.
Vsakemu je pa kaj drugega fajn. LP


(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 22:12:26   
Pi-kica 1
Glede drugih potrebščin so ti že ostale napisale, glede čebrička pa še nobena. Pri nas je bila to najboljša investicija. Kupila sem rabljenega, saj je bil kot nov. Naš srček notri uživa, da je kaj. Ker preoblačenja ne mara, se včasih joče, da je kaj, ko ga slačim. Ko pa ga dam v čebriček, pa takoj utihne in začne čofotati. Imamo pa tudi banico, vendar smo ga v njej kopali le enkrat, saj se je drl kot bi ga devali iz kože. V mojem albumu pa je tudi slika, kako čofotamo!

LP

Pi-kica

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   potrebščine za novorojenčka
8.1.2005 22:51:21   
lin
Pozdravljena!
Nič nisi zmedena,saj smo bile vse take!Ti kar postavi vprašanja.če te kaj zanima!Pa četudi se ti zdi kakšno brezvezno!
Glede čebrička ti neznam svetovati,ker ga neuporabljamo.Če pa se boš odločla za nakup banjice kupi ta največjo,ker tamalo otrok hitro preraste in pol moraš kupovat novo-večjo.Kot smo morali mi!
Glede avtosedeža pa:
Mi smo imeli jajčko,vendar ni nujno da kupiš novega .Lahko kupiš rabljnega(poglej oglas na ringaraji,jih je polno) ali pa si sposodiš v porodnišnici.Saj v Izolski je tako.Mislim pa,da tudi drugje!Zdi se mi,da plačaš nekje cca.15.000.Jajček ti dajo kar v porodnišnici.Pol pa ko ga vrneš.ko ga nepotrebuješ več.ti zračunajo se mi zdi cca.400 sit na mesec in ostali polog ti vrnejo!No zdaj sem to mal tako napisala.Če te zanima kej več mi piši privat sporočilo!
prijateljica,pa je imela avtosedež od 0-18kg pa je svojega otročka že iz porodnišnice domov peljala v njem.Recimo Concordov avtosedež od 0-18 kg je zelo uredu,ker se lahko da v različne položaje in ima veliko podpore.(poglej si ga bna sončku pod avtosedeže od 0-18kg -Concord!
Lepo izbiro pa srečno!:sloncek:

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   potrebščine za novorojenčka
11.1.2005 2:08:25   
Annny
1. Lupinico priporočam, ker je super tudi za prenašanje novorojenčka okrog...pa kasneje, če greste kam na obisk, k zdravniku itd. Pri nas je nepogrešljiva!! Za avtosedež je še nekoliko prezgodaj..

2. Čebrička ne priporočam. Mi imamo oboje, banjico in čebriček Tummy Tub. V slednjem dojenčice niti pod razno ne morem dobro umiti (ritka, glava, vratne gube..)- ga imamo bolj za 'afnanje' vsake toliko časa;) Kupili smo prostorno banjico, v kateri malčica zelo uživa, poskakuje, brca itd. Da ne govorim o tem, da za novorojenčka sedeč položaj ni priporočljiv..Čebriček si lahko kupite tudi kasneje.

LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   potrebščine za novorojenčka
11.1.2005 11:01:16   
KIRA
no, da tudi še jaz enkrat povzamem - čebrička mi ne uporabljamo, pač pa banjico, ki je bila v previjalni mizi - taki s predali in koleščki. ampak smo zdajle 5 mesecev in bo počasi premala. glede unih majčk za zavezanje pa: meni so najbolši bodiji. taki na drukerje. so najbolj enostavni, pa še lepo kompaktno držijo pleničko gor, ali pa žabice za dojenčke. majčke sem uporabljala mogoče dober mesec, pol pa ne več.
hlače pa jaz uporabljam štramplerčke, ne do pasu, ker rada kaka majčka ali pulover ven zleze, pač pa une z naramnicami. ampak imajo drukerje med nogicami, da lahko malo slečem oz. previjem, pa jo ni treba celo slačit.
kozmetiko pa imamo od niveje. meni ne odgovarja zame osebno, ker je premastna, za dojenčke je pa to odlično. pa robči za ritko tudi. tisti z losijonom. stokrat boljši od pampersovih - lepše čistijo.
plenice pa imamo pampers, ker so po mojem najbolj vpojne, ampak tako velike razlike ni med nemškimi in poljskimi. meni je vseeno katere so.
LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   potrebščine za novorojenčka
11.1.2005 16:26:25   
SU
Joj, 2 dni nisem šla na forum, pa tooooliiikooo informacij!! Zdaj bom pa kar pisalo vzela v roke in pisala vse potrebščine, da si naredim še sama nek takšen seznam! Resnično hvala za informacije! V tem času, ko pričakujemo prvič, sva oba z možekom (pa menda še najina pasja dama) čisto zmedeni vsi skupaj (in zgubljeni) :)- :)- ! Hvala bogu za tale forum!!;) LP, Saša (27,2/7)

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   potrebščine za novorojenčka
12.1.2005 11:57:47   
asso
Ojla,

Mislim, da vsaka od nas, ki smo že mamice ve kako se počutiš.
Cel kup stvari za dojenčke je na tržišču in bodoča mamica res ne ve kaj naj nabavi. Najraje bi vse nabavila, vendar finančno stanje ne dopušča.
Jaz ti svetujem, da si na začetku ne nabavljaš ne vem kakšnih stvari, ker boš že sproti ugotovila kaj potrebuješ. Mogoče sedaj misliš, da ko bo tvoj :duda: prišel na svet ne boš mogla letat po trgovinah, ampak se tudi to da, na začetku pošlješ možeka, kolegico, sestro… po najnujnejše, potem pa boš najverjetneje že s svojim :duda: začela hoditi okoli.
Za začetek potrebuješ:
OBLAČILA:
- 30 kom tetra plenic
- 10 kom povijalnih plenic
- 12 kom tetra krpic
- gaze
- 10 kom bombažnih majčk – mako (benkice) ali bodije
- 3 kom žabic do pasu
- 2 kom plišastih pajackov
- 3 kom bombažnih pajackov
- 2 kom bombažnih kapic
- 1-2 kompleta (za iz bolnice)
- 3 kom nogavičk, copatk
- 1 kom brisač za kopanje

ZA NEGO (priporočajo Bubchen kozmetiko):
- kopalna kad
- mali umivalnik
- vedro s pokrovom (bombažne pleničke) ali palček zavijalček (pampers pleničke)
- otroško milo, neutralno
- otroško olje, mandljevo ali olivno
- vata
- vatirane palčke
- škarje za nohte (zaobljena konica)
- glavnik ali mehka ščetka za lase
- telesni termometer
- vodni termometer
- hladilno mazilo
- fiziološka raztopina
- 70% alkohol za popek
- sterilni zloženci – popek
- umivalne vrečke (Sanolabor, Tosama)
- robčki za previjanje (ne olje, ne alkohol)

OSTALO:
- voziček
- lupinica
- posteljica & jogi & 2 kom posteljnine
- miza za previjanje (ni nujno)

- kengurujček ( po potrebi, od 3. meseca dalje)

Glede količine oblekic za novorojenčka se mi je vedno zdelo preveč 10 majčk, ko so mi druge svetovale, saj sem si mislila, kaj če dojenček umazati če samo spi.
Izkazalo se je, da sem jih imela še skoraj premalo. Pri nas se je dogajalo, da je takoj na začetku polivala in smo mogli pravblačiti veliko. Čeprav sem jo pustila tudi zapacano. V glavnem pa sem vsako jutro oblekla čisto majčko.
Nekatere ti bodo svetovale majčke (benkice), druge bodije. Moja izkušnja je taka, da so mi za enkrat bolj priročne benkice. Jaz jih samo zavijem okoli (ne zavezujem). Dokler imamo preventivno povijanje še s tetra plenico se dobro obnesejo, kasneje bomo verjetno prešaltali na bodije, ker če ne bo s temi majčkami gola. Največ jih imam št. 56 (še sedaj pri 2 mesecih in teden dni), ker so tudi takšne, da so zelo raztegljive. Št. 62 so vse nekam široke.
Za oblačenje so meni najbolj praktični bombažni pajacki. Tako, da oblečem majčko, čez bombažen pajacek in pa copatke. Tudi žabice so v redu, samo v primeru žabic potrebuješ veliko več majčk, ker oblečeš 2 majčki, pa spodi žabice.
Kakšne kompletke uporabljamo, ko gremo na sprehode, za doma pa še ne. Tudi plišastih pajackov ne uporabljamo za doma.
Kar se tiče tetra plenic, sem jaz vedno mislila, da mi jih bo 20 premalo, nakar ko sem prišla iz porodnišnice sem sestro poslala v nakup še dvajsetih, ker kot sem že napisala smo dosti polivali in mi jih je v par urcah zmanjkalo. To boš videla sproti.
j dosti, ker sem vse te stvari dobila od prijateljice, ki pa je imela po mojem mnenju vse v trikratniku (mako majčke, tetra plenice...). Tetra oz. mako majčke sem uporabljala le slab Meni se zdi skoraj najboljša varianta majčka ("body" kratki-dolgi) ter pajacek. Jaz sem zelo zadovoljna z MOTHERCARjevimi bodiji in pajacki. Jaz sem kupila kompletek bodijev (7 kom) ter kompletek pajackov (3 kom) in so dovolj kopaktni ter hkrati tudi mehki, se lepo perejo in navsezadnje in se mi zdi, da ostanejo kar lepo skuapaj(se ne raztegnejo).
Meni se zdi to za doma najbolj uporabno.
NEGA:
jaz sem si nakupila vraga in pol (mila, kreme, puderček robčke za brisanje....) na koncu ugotovila, da je najboljše trdo milo in voda. Tudi za brisanje ritke uporabljam samo milo in vodo, razen ko smo kje na poti uporabljam negovalne robčke.
Ostalo niti ne potrebuješ, oz. boš videla sproti kaj ti bo prišlo prav.

Glede avtosedeža pa jaz priporočam lupinico. V glavnem domov moraš dojenčka obvezno pripeljati v avtosedežu, ker nesreča nikoli ne počiva!

Verjetno sem še kaj pozabla napisat, v glavnem boš videla sproti, predvsem glede oblekic, namreč mi pri 2 mesecih in 10-ih dneh nosimo še vedno št. 56, (čeprav smo dolgi 60 cm) v kombinaciji z 62, ki je sicer še mal velika.

Joj sem se Razpisala.

Lp asso

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?