stalno prebivališče (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

babylove -> stalno prebivališče (8.1.2005 13:17:50)

Živjo!

Za tiste, ki ste že dale skozi formalnosti po rojstvu; ali je treba otrokovo stalno prebivališče posebej prijavit na upravni enoti ali se avtomatsko šteje, da živi tam kot mama?

Kaj vse moram urediti po rojstvu, razen vpisa v matično knjigo?

Hvala in lp!

:nosecka: 40t

Anonimen -> stalno prebivališče (8.1.2005 13:50:02)

Jaz sem ga morala prijaviti posebej. Priložila sem njegov rojstni list in dokaz, da je hiša moja (izpisek iz zemljiške knjige).
Ti priporočam, da kar telefoniraš in vprašaš, tako si prihraniš dvojno pot.

lorelei -> stalno prebivališče (8.1.2005 13:55:40)

Ojla!
Otrok se avtomatsko prijavi na isto stalno prebivališče kot mama, razen če že v porodnišnici opozoriš, da bi ga rada prijavila drugam.
Po rojstvu moraš počakat, da dobiš rojstni list in potrdilo o davčni številki, potem pa nest papirje na CSD (za porodniški in otroški dodatek), otroka slikat in naredit osebni dokument (če želiš, da ga ima oz. ga boš potrebovala za v tujino), otroka moraš tudi zavarovat in mu naredit zdravstveno izkaznico (kupiš obrazec MDČ se mi zdi, ga izpolniš in neseš ti oz. mož na firmo - odvisno, po kom bo otrok zavarovan). Upam, da sem ti točno povedala, malo sem že pozabila, kaj vse je treba, pa saj bodo druge popravile, če sem kaj pozabila.
Sicer pa se čim m anj obremenjuj s tem, se boš že potem. Tako ali tako ne moreš ničesar uredit prej. Lp, pa lepo pričakovanje ti želim, Lorelei:sloncek:

NinKa -> stalno prebivališče (8.1.2005 20:38:58)

Pri men je blo avtomatsko na naslov mojega stalnega prebivalisca.

To je blo edino kaj ni blo komplikacij. Da o rojstnih listih, ki potujejo en mesec od PO do MB sploh ne govorim!!!!

Stran: [1]