Teja99 -> RE: gospodinjski parni čistilec (29.12.2007 9:34:52)
|
Mi se ravno spravljamo, da bomo kupili Hooverja. Imamo pa v enem nadstropju parket, v drugem pa pretežno ploščice in sicer take, ki niso ravne, pač pa zgledajo in so na otip kot stare lesene dile. Z možem sva šla v eno prodajalno, kjer predstavljajo delovanje teh parnih čistilnikov in bila oba navdušena. S seboj sva nesla eno ploščico in sama poskusila kako čisti. Zdaj imamo namreč Batagelov ta velik globinski sesalec s funkcijo pranja (zdi se mi, da se mu reče Igea). nisva prav zadovoljna, ker parketa ne smeš prat s tem, iz naših ploščic vode ne pobere, pa še "musklefiber" dobim v rokah, ker je treba skoz stiskat ročico za izbrizgavanje vode in tiščlat krtačo ob tla, da vodo vsaj približno pobere. Hoover je bil kar se tega tiče super: z enim gumbom nastaviš, da gre ven para, pol pa drugega pritisneš, da posesa. Nič ni treba pritiskat, čist lepo vso vodo pobere. Baje pa za parket ni glih najbolj priporočljivo parno čiščenje (govorila z enim parketarjem) in so te funkcije na sesalce šele začeli vgrajevat (en Hooverjev model jo ima, drugi ne). Tko, da bi bla jest tu malo bolj pazljiva. Kar se pa čiščenja sesalcev tiče se mi pa zdi, da je z vsemi, ki majo vodno čiščenje res kar precej dela. Ko končaš, ga ne moreš kar postavit v omaro, treba ga je razdret, pa filtre posušit, tud iz cevi še malo voda ven kaplja... Kako bo to v praksi zgledalo, sporočim po novem letu.
|
|
|
|