Paštetka -> RE: Zbujanje 7-8 krat na noč in dojenje (21.12.2007 20:28:06)
|
Moj prvorojenec se je zbujal na 15 minut za dojenje. Sem mislila, da je pač vedno lačen, pa tudi lažje mi ga je bilo tako "utišati-uspavati" - torej smo vsi hitro naprej spali. samo, da ne zbudiva moža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. In zdaj, ko imam drugega otroka, šele vidim napake, ki sem jih delala. Otrok ni vedno lačen, ko se ponoči zbudi. Sploh pa ne pri 7. mesecu. Včasih samo sanja ali ga malo zvija ali se enostavno prebudi. Jaz pri prvem otroku nisem opazila razlike in se ga vedno dala na dojko. Zaspal je, dokler spet ni minilo 15 minut. Žal, ampak res resnica je, da smo si sami krivi, da se zbujajo tako pogosto, ker jih skoz dajemo na prsi. tako se otrok hitro navadi na dojko in NE ZNA več zaspati nazaj brez nje. Četudi sploh ni lačen. In tako postanemo živa duda. OK seveda tistim, ki to želijo biti in jim tako zbujanje ni breme. Zdaj pri drugem otroku, ko sem opazila, da se začne vse pogosteje zbujati oz. ko je začela "malo sračkati" s spanjem (pri 4. mesecih, ko bi že lahko bila sposobna prespati celo noč), sem jo preselila v svojo sobico. Namreč, ko je lačna in začne fajn jokati jo slišim, ko pa samo cmoka ali malo jamra, stoka, pa je ne slišim oz. jo zaslišim, vendar v sekundi nazaj zaspim. To je fajn, ker tudi sama potem nazaj zaspi oz. se nauči zaspati tudi brez dojenja oz. cartanja na dojki. Prej sem se pa živcirala in skoz poslušala to stokanje in premetavanje brez joka, dokler mi ni zavrelo in sem jo pristavila, da sem potem lahko zaspala. Hvala bogu, lahko rečem in trkam, da mi od takrat spi celo noč, med tem ko je bratec še vedno nočni tič. Torej jaz sem ju prej tudi vedno za vsak mali stokec in cmokec pristavljala v glavnem zato, da ne bi zbudila še atija oz. in še starejšega brateca, ker šele potem je bila štala oba uspavat, ker potem je spet bratec sestrico zbudil, ko je le-ta zaspala...in je znalo to trajti po dve uri, ko je šlo spet vse od začetka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|