Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Sophie1 -> Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 10:26:26)

Mi lahko katera da kakšen link ali nasvet, na koga naj se stanovalci bloka obrnemo v sledečem primeru.

Normalno plačujemo stroške ogrevanja, ki so kar visoki, vendar pa je v našem bloku (zgleda da edinem v kompleksu) ledeno mraz.
Upravljalec se ne zgane, kljub pripombam. Pravi, da ima kateri od stanovalec vgrajen kakšen bypass in zato ostalim ne greje. Ali res potem to ni več njegova stvar?
Kako urejati zadevo? Lahko zahtevamo pregled vseh raiatorjev v bloku?
Res je centralni sistem zelo star, ampak do zdaj je grelo vsaj za silo... danes zjutraj smo imeli v stanovanju 17 stopinj...

Marogica -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 10:28:46)

Pojma nimam, kako to funkcionira, ker smo v hiši. Me je pa kar zazeblo ob tvojem postu in 17 stopinjah. Res je brrrrrr.... Upam, da ima katera kakšen nasvet zate...

Anonimen -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 10:31:07)

Ne znam pomagat.
Sm pa vesela da mamo pr nas v bloku vsak svojo napeljavo centralne in vsak svoj termostat. Pri 17 zmrznem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

kovač -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 11:26:03)

Nujno takoj pokličite hišnika in naj ukrepa. Ali pa pokličite monterja in naj vam namesti merilnik porabe toplotne energije. In boste dokazali svoje.

lukec -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 11:28:29)

Seveda je to zadeva upravljalca, za to jim vsak mesecec plačujete. Jz se ravno zdaj jezim zaradi našega upravljalca ... mah to je že druga zgodba.

mojsoncek -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 11:38:38)

To je stvar upravljalca bloka. Jim kar malo bolj ostro zagrozite, da naj zadevo uredijo.

Dokler se stvar ne uredi, pa lahko preverite naslednje. Ali imajo v stanovanjih v najvisjem nadstropju odprte vse radiatorje. Ce jih nimajo, naj jih odprejo. Kaj pa zrak? Ste probali zrak spustiti iz ogrevalnega sistema in radiatorjev.

No, mi smo bili lansko leto prehodno v enem stanovanju (v najvisjem nadstropju) in ko je prisla kurilna sezona, nam je prisel hisnik oz. upravljalec trkat na vrata, naj odpremo vse radiatorje. No, ker smo imeli mi zaprte radiatorje (ker nas se ni zeblo), je bil cel blok brez ogrevanja.

Ce pa ima nekdo v bloku ustiman bypass - ali kakorkoli ze pravi upravljalec temu - pa naj grejo kar lepo od vrat do vrat in uredijo zadevo tako kot je treba. Tudi to je njihova stvar, ker so skrbniki sistema.

Sophie1 -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 14:42:30)

Hišnika nimamo, imamo samo tega upravljalca, ki pa pravi da ni njegova naloga, da se vtika, če kateri od sosedov samovoljno zapira oz. drugim onemogoča, da napeljava deluje. Oni baje kurijo, tako kot je treba, da pa ima večina bloka mrzla stanovanja, ga pa ne briga.

Ali katera ve, kje v zakonu piše, kaj mora v resnici urejati upravljalec? Do zdaj sem namreč mislila, da je moja naloga edino, da plačam položnice, ne pa da sprašujem sosede, če imajo kje kakšen ventil na črno montiran...Pa še to: ali obstaja tudi pravilnik, zakon, na podlagi katerega bi lahko preverili, kakšno je stanje po stanovanjih. Upravnik namreč zgleda sumi, kateri stanovalec naj bi zadevo z gretjem zakuhal, ampak pravi, da ne more glede tega narediti nič.

Naja31 -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 14:52:35)

Madona, imate zoprnega upravljalca.

Jaz sem včasih živela v najvišjem nadstropju stolpnice in se je dogajalo, da so bili radiatorji mrzli. Takrat je prišel hišnik in iz vsakega radiatorja spustil zrak. Je rekel,d a se to dogaja, ker ljudje sami (in nestrokovno) spuščajo zrak iz svojih radiatorjev, kar pa pri drugih povzroči ravno nasprotno. Mogoče je pa v tem problem pri vas?

Ne razumem kakšen by pass pa lahko kdo namontira? Da vsem drugim "krade" kurjavo?

Anonimen -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 14:52:54)

Mi smo doma v 7.nadstropju- najvišje in sem letos porabila za vsak radiator vsaj eno uro za luftanje zraka, ker drugače bi že v 2.nadstropju imeli mrzlo.

Verjetno boš morala stopit do tistega ki je najvišje in prosit da naj par dni redno lufta radiatorje v kolikor nimajo avtomatskih ventilov seveda. Ne pusti se odgnati, magari si vzemi navaden šraufenciger s sabo, da ne bo imel izgovorov

mojsoncek -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 14:58:01)

Stanovanjski zakon ureja podrocje upravljanja vecstanovanjskih stavb (III. UPRAVLJANJE VECSTANOVANJSKE STAVBE):

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200369&stevilka=3312

Drugace pa lahko stanovalci sami poskusite zadevo urediti med sabo, ce je problem en sosed (ce je sosed problematicen, bo ta verjetno tezka). 

piščanc -> RE: Problemi z ogrevanjem...brrrr:( (20.12.2007 15:09:45)

problem je tudi, če nekdo zamenja radiatorje, če je to nestrokovno lahko pritisk pade in nihče zgoraj nima toplo.

mora pa to ugotoviti upravnik, najhitreje se bo zmignil, če ne plačate računov dokler ne bo toplo

Stran: [1]