pika78 -> savna (7.1.2005 15:31:59)
|
Talci! Enako sem jaz spraševala pred časom na forumu, ko sva s fantom kupila turško savno. Pa so mi vse punce svetovale, da raje ne in da se v nosečnosti savno odsvetuje. Na forumu dr. Pušenjaka sem prebrala, da se savna v nosečnosti res odsvetuje, ampak da če greš za kratek čas noter (se le POGRET in NE PREGRET), da ne more škodovat. Je pa bistvena razlika med turško in finsko savno, ker ima turška veliko nižjo temperaturo (okrog 42 stopinj C) in je po mojem bolj ugodna. Jaz bi takole rekla - pojdi v savno, a ne za predolgo časa oz. le, dokler se boš dobro počutila (tako pravi tudi dr. Pušenjak). Jaz grem občasno (sem v 19t), ampak le za kakšnih 10 minut, da se pogrejem (čeprav mi paše, da bi še ostala notri). Pri nosečnicah je problem baje tudi zaradi nizkega pritiska (ki je v nosečnosti še nižji) in ko greš v savno, se ta še zniža in je nevarnost vrtoglavice in slabosti. Jaz sem bila v savni tudi na začetku nosečnosti, ko še sploh nisem vedela, da sem noseča. Takrat sem bila celo popoldne notri in tudi v finski, po 20 minut (pa očitno - upam, da ni škodovalo). Tako da po mojem mnenju v savno lahko greš, samo res NE PRETIRAVAT. Lp, Pika
|
|
|
|