|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako povedati otroku
19.12.2007 13:46:41   
Anonimen
In kako poves 3-letnemu?

In ce prides po njega.. in ga potem pustis tam.. in te vprasa.. zakaj gres? In noce da gres.. Kako lahko potem sploh gres?
                                 Mene tudi zanima?Nevem no če bi lahko svoje otroke pustila pa šla.Neki bi se mi moralo premakniti v glavi ,da bi to storilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
19.12.2007 13:47:53   
tinatona
Ne nimava. Tam v sklepu nama piše da po dogovoru - sicer pa sva bila dogovorjena da vsako sredo od 16-19 in vsako drugo soboto od 9-19 (do četrtega leta; potem pa cel vikend). In potem je to zgledal tko da je on klicu kadar se je spomnu:˝ Sem na poti k vama oz.  v LJ...˝ jaz vse kar sem mela skenslala in pol njega ni bilo (v večini primerov).Saj pravim da ne vem če ga je 20x videl v skoraj treh letih.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.12.2007 13:54:12   
Anonimen
ja jaz k sreči nimam teh izkušenj in mi gre kar na jok ko to berem. imam pa 3 letno hči in vem koliko je sposobna razumet. zdej tudi ne vem zakaj sta se razšla...če bi se recimo non stop kregala bi verjetno ji povedala nekak tako..veš miška z atijem sva se skos samo kregala, če je on hotel it v gore sem jaz hotla it na morje, če sem jaz hotla jest makarone je on hotel jest riž in podobne take zadeve, meni niso bile všeč stvari ki so bile všeč njemu in obratno in zato sva se odločila, da je bolje če živiva posebaj in vsak počne tisto kar mu je všeč. ti pa boš živela tukaj pri meni ker sva taki dobri "prijateljici" vsake toliko časa boš šla pa na obisk mal k atiju, da se bosta še vidva mela fino skupaj.
če bi me tepel bi pač po pravici povedala da me je ati tepel in da to ni ok in da se to ne sme početi in da zaradio tega nisva več skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
19.12.2007 14:01:24   
Anonimen
na sodišču imama urejeno vsak drugi vikend, tega se drži bolj ali manj ampak velikokrat ne more.

Kako lahko pustiš otroka, preprosto mu reče ne morem. Mali mu reče pridi z mano ti bom pokazal to ali to in on reče ne morem in gre.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
19.12.2007 14:06:00   
Anonimen
.

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 19.12.2007 14:20:47 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
19.12.2007 14:22:10   
altati
Sama triletniku nikakor ne bi razlagala, da se z njegovim očetom nimava več rada. To se mi zdi absolutno prehudo. Vsekakor bi vztrajala na tem, da otroku razloživa oba z očetom-skupaj. Ker tista varianta v stilu- kar naj mu on razloži....se mi zdi tudi preveč nesramna do otroka. Zato, da je veza razpadla, sta kriva oba starša, nikoli samo eden. In tudi otrok je od obeh in ne od enega.
No, v glavnem, s partnerjem bi se kot prvo pogovorila na 4 oči, mu razložila kakšna so malčkova vprašanja in nato bi sledil pogovor z malčkom.
Skupaj bi mu povedala, da ga ima pač oba neizmerno rada, da bo on za naju vedno na prvem mestu, da pa ne moreva več živeti skupaj. Povedala bi mu, da se sicer imava še vedno rada, ampak ne dovolj, zato sva se odločila, da ne moremo več živeti skupaj. Da sva se, ko sva bila skupaj kregala in nočeva, da bi se še vedno kregala in da bi on to poslušal.Povedala bi mu, da ima on še vedno mamico in očija, da pri mamici živi, ampak h očku bo pa tudi vedno hodil in da ga ima očka tudi še vedno rad, da lahko očka tudi vedno pokliče. V glavnem, poskušala bi mu razložiti letom in njegovemu razumevanju primerno.

Aja, govorim pa tudi iz lastnih izkušenj. Pri nas se je izšlo zelo lepo in ni bilo nikoli nobenih problemov. Je pa res, da se z bivšim partnerjem odlično razumeva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.12.2007 14:37:38   
tina a
Midva z bivšim sva se tudi vse zmenila. Kako bova skupaj povedala in rešila zadevo. Ko pa je prišel trenutek resnice pa ni odpru ust. Vse kar je uspel izdavit je - mami se je tako odločila (ja ločitev je bila moja ideja).

To funkcionira, če gre partnersvo narazen. Če pa nisi skupaj že dve leti in pol - kot je v primeru anonimne - pa je potrebno izbrati drugačno pot.

Otroci in njihove reakcije so si različne. Nekateri pri 3 letih dojemajo stvari, ki jih drugu pri 5 letih ne. Odvisno je od vsakega posameznika. In odločitev kako povedati nekaj kar veš, da otrok ne želi slišati in da bo težko razumel, je težka.

Anonimna ti najbolje poznaš svojega otročka. Veš kaj lahko in kaj ne more razumet. Nikakor pa mu ne dajati nekih lažnih upov kot so - ah ljubček to je samo prehodno obdobje, enkrat bomo že spet skupaj. Ker če se to ne bo realiziralo, bodo veliki problemi.

Jaz sem se pripravila na najslabše ... dobila sem ven najboljše. Sin je kljub vsem slabim dogodkom, ki jim je na žalost bil priča, potiho upal, da se bodo stvari spremenile in da bomo še vedno družina. Pa mislim, da ta želja počasi ugaša. Da je sam uvidel, da med mano in njegovim očetom ni več ... nobene naklonjenosti.

Otroci so kot gobice ... vse vpijejo ... in marsikaj razumejo. Več kot si mi mislimo. Treba jim je samo razložiti na način, ki je blizu njim. To pa je odvisno od vsakega posameznika.

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.12.2007 15:33:23   
taja27
no moj nečak je pri treh letih ugotovil, da ga mami nima rada, ker ga je vrgla na posteljo, da se je udaril ob lesen rob in mu ugasnila luč, ter zaklenila vrata. prej je spraševal, zakaj ne gre večkrat k mamici, po tem dogodku je rekel, da ga imajo druge mamice (mamice ostalih otrok, ki jih pozna) rajši, kot njegova.

njegova mamica bi ga lahko imela pri sebi vsak drug vikend, vendar ga vzame k sebi npr. vsake štiri mesece ali vsake 6 mesecev. ker nima časa, ker ima svoja dva otroka (halllo, a nečak je pa moj otrok??), ki sta mlajša od njega ... na začetku me je bolelo srce, ker ga ni hotela večkrat, potem sem pa itak ugotovila, da je zanj dosti boljše, če ne gre k mami, ker potem potrebuje vsaj 3-4 dni, da pride k sebi. ko prihaja od nje je zelo agresiven, uporablja grde besede ... skratka, se obnaša tako, kot se obnašajo pri njegovi mamici. kapo dol mojmu bratu, ki ima lahko korekten odnos z njo. jst ga verjetno se bi mogla met, po vsem tem.

če je imel doma kakšno prepoved, je na začetku rekel: prav, grem pa k mamici ... zdaj reče, zakaj moram k mamici. jst bi imel drugo mamico. in brat ima novo partnerko, katero je nečak vprašal, če ji lahko reče mami, ker jo ima rad. in zdaj ima tudi moj nečak mamico, ki ga ima rada. 

ja obstajajo tudi mamice, ki ne marajo svojih otrok. in kako naj jaz razumem to, ki sem se morala boriti za svojo sončico? in midva z možem sva najsrečnejša na svetu, ker jo lahko imava.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.12.2007 15:34:42   
Anonimen
Anonimna torej živite že 2leti in pol ločeno pa še se otrok ni navadil? Kako dolgo pa ima partner drugo? In če pride na vsake 14 dni ste tisti dan skupaj? Ker pol je najboljše da mu skupaj to razložita takrat ko pride partner k vama. In kako vama z malim znese finančno? Ker jaz sem tudi z mojo pikico sama pa gre komaj komaj skozi.

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
19.12.2007 15:59:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Razloži mu, da sta se vidva še imela rada, ko je bil on dojenček, ampak, da so se vajina čustva ohladila ter da sta ugotovila, da skupaj ne morete več živeti. POvej mu, da to da očeta ni več z vama ne pomeni, da ga očka ne mara. Da bo vedno njegov očka.

jaz pa ne vem, če bi upala reč, da se nimata več rada. bogve kaj si bi otrok s tem predstavljal...mogoče da njega nekega dne tudi  ne bosta imela rada, kljub temu da mu obljubljata drugače.

starša se imata rada, pač na drug način...kako razložit, ne vem. se pa strinjam z nivess, da mu morata oba skupaj   povedat, pred tem pa se pomenit, da bosta enotna. mogoče bi oče moral slišat iz otrokovih ust, da bi ga zadelo in bi bil več skupaj z otrokom.

user posted image user posted image user posted image joj, kako me to žalosti

Zakaj pa bi mu lagali, da se imata rada, ce se nimata? Ce bi se imela, ne bi sla narazen, a ne?

Pa ce imate tak ok odnos, zakaj ga vidi le na 14 dni?

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
19.12.2007 16:03:02   
Anonimen
ja saj ni toliko stvar, če se je navadil, mislim, da je sprejel tako kot je, bolj je problem ko sprašuje zakaj pa ni tako kot je pri drugih, zakja imajo eni otroci očeta in mamo pri sebi.
Saj sem mu že velikokrat razložila, da mi ne živimo skupaj, ker je oče doma tam kje je, midva sva pa tam kjer sva in da ne moremo živeti skupaj. Ampak v njegovi mali glavici se verjetno marskija dogaja in bi rad vedel zakaj in takrat mi je zelo težko, ker ne vem kako mu še razložiti, da ne bo žalosten in da bo dojel, da je tako pač kot je.

Oče ga ima rad, ampak se ni pripravljen odreči svojemu načino življenja, v njegovem načinu pa ni našel variante, da sem jaz ob njem. Saj veste zgodbe tašče in tako dalje.

Ja dosedaj ga je takrat ko je na vrsti odpeljal k sebi doma, ko sta prišla nazaj je še bil pri njem in skupaj smo šli na kakšen izlet in nekako mu je bilo to še v redu.

Sedaj ko se je oče začel dobivati z druga pa se ne more (ne sme) več preživljat časa z njim ko sem jaz v bližini. In zato ne gre več v stanovanje in podobno. To je mali sedaj opazil in mu ni čisto jasno, zakaj pa zdaj to, zakaj noče z njim. Jaz mu vedno rečem, da nima časa, ampak tisti njegov žalostni pogled in prošnje očetu naj gre z njim gor so groza. Samo on gre, jaz pa ostanem z žalostnim revčekom.
Preveč kompliciram, zanima me a so tudi vaši otroci spraševeli kaj glede tega in kako ste jim odgovorili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
19.12.2007 16:05:05   
mika
Zakaj pa bi mu lagali, da se imata rada, ce se nimata? Ce bi se imela, ne bi sla narazen, a ne?

besede rada sploh omenjala ne bi.  radi imamo tudi prijatelje, pa z njimi ne živimo.

verjetno bi otroku tako razložila, kot je lara napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.12.2007 16:07:50   
Anonimen
Ja, ampak ga imas rad kot prijatelja, ne kot partnerja, a ne user posted image

Jaz vem da ima moj dragi rad mene in ne svoje bivse in to, da ima "ati rad ribico" ve tudi mali. In tudi ve, da sta ati in ribica fant in punca. Ne vem pa, ce ve, da so kdaj oni bili druzina oz. vsaj v moji prisotnosti tega se ni spraseval, pa dragega tudi ne. Ce je pa mamo, pa ne vem. Je pa res, da mali zivi pri atiju.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
19.12.2007 16:31:39   
Anonimen
anonimna mislim da če mali to sprašuje ni nič tak grozno hudega da se nebi dalo rešit. Malemu razložiš da ata pa mama nista več skupaj in pika, da pa ima njega vseeno rad. Kdaj pa sta šla narazen pa zakaj? Ker zgleda da še ga ti vedno ljubiš. In vsekakor bi za otroka bilo slabše če bi vi skupaj bili ko so očetovi dnevi. kot pa da je on sam z njim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
19.12.2007 16:34:47   
mika
Ja, ampak ga imas rad kot prijatelja, ne kot partnerja, a ne

ja, samo razloži to triletniku, ki ti na vsak odgovor da vprašanje zakaj?

eh, jaz nimam nasveta, ta tema me je čist dotolklauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.12.2007 16:36:43   
maruškaŠ
Mogoče gre pa ravno zato, da mu moraš povedat, da se z očetom nimata več rada. Ker morda on razmišlja, da se imata rada - in zakaj potem nista skupaj? Nič ni narobe biti iskren z otrokom (napačno bi bilo očeta črniti ali kazati sovraštvo do njega). Povej mu, da si oče ustvarja novo življenje, .... da on kot njegov sin je še vedno del njegovega življenja - ti pa zraven ne pašeš več. In da tudi, če boš ti kdaj spoznala novega prijatelja tudi njegov oče ne bo 'pasal' zraven - vendar še vedno pa boš ti njegova mamica in očka njegov očka. In to z besedami, ki jih razumeš tvoj sin. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.12.2007 16:40:39   
Anonimen
Sicer pa še 3 letnik tega ne dojema v celoti. Vsaj moja mala ne. In tudi če sprašuje me nič ne boli, ker tudi marsikaj drugega sprašuje. Mislim pa da tebe ta vprašanja ne bolijo zaradi otroka ampak zaradi tebe, ker še vedno nekaj čutiš do bivšega. Da pa njegovo partnerico moti tvoja prisotnost  pa je čisto razumljivo saj mojemu partnerju tudi nebi odgovarjalo če bi jaz z mojim bivšim pa ta malo šla na nek izlet. Halouser posted image ? Pa pol ti nimaš drugega partnerja? Še vedno čakaš doma da se bivši vrne ali kaj? Moja mala nič ne pogreša, ker ima 2 očka. Čeprav pravega atija vidi bolj malo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
19.12.2007 18:19:19   
Anonimen
Bakfark bi lahko komentiral kaj pametnegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
19.12.2007 18:22:20   
Rožica I
Jaz sem razložila svojemu sinu, da sva se midva z atijem imela nekoč zelo rada in sva dobila njega, kasneje pa se več nisva dobro razumela, začela sva se prepirati in potem sva se odločila, da ne bova več skupaj živela. Bova pa za vedno ostala njegova mama in ati in ga imela za vedno rada. Mogoče bova imela še otroke, ampak vsak z drugimi partnerji, ampak on bo zmeraj najin ljubi sin in nikoli ga ne bova nehala imeti rada.
Imava  pa z bivšim res normalne odnose med seboj (v bistvu boljše kot prej user posted image ), saj se oba zelo trudiva glede tega, tako da dava sinu vedet, da se kljub vsemu spoštujeva medsebojno.
Mislim, da je najbolje otroku povedati resnico, ampak na njemu razumljiv način. Otroci imajo zelo občutljive senzorje in jim je takointako jasno, kaj se dogaja okoli njih. S tem, da bi mu olepševala situacijo, bi ga samo zavajala in mu dala vedet, da s sprenevedanjem in lažjo starši rešujemo težave, kar pa ne želim.
Tudi glede smrti in ostalih resnejših temah govorim odkrito in sicer kot nekaj popolnoma normalnega.. No, pa to je že druga tema, ne user posted image ?

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.12.2007 18:24:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Starši ločenih otrok kako otroku obralzožite zakaj mama in oče nista več skupaj.

Poveš resnico, na prijazen in obziren način.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
19.12.2007 18:29:02   
Anonimen
Upam da nisem preveč žleht ampak mislim da se anonimna mal preveč sama sebi smili. To je moje menje. Vsaj njeni posti so tako delovali na mene.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
19.12.2007 18:50:21   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Dorči

In kako poves 3-letnemu?

In ce prides po njega.. in ga potem pustis tam.. in te vprasa.. zakaj gres? In noce da gres.. Kako lahko potem sploh gres?
                                 Mene tudi zanima?Nevem no če bi lahko svoje otroke pustila pa šla.Neki bi se mi moralo premakniti v glavi ,da bi to storilauser posted image

---------------------------------
Tu pa nastopiš ti, kot njegova mama in kar lahko storiš največ zanj je, da ga objameš, umiriš in mu še vpričo očeta poveš, da bo ati spet prišel, da sta bila sedaj skupaj in da bosta spet, da ga ima rad... Da mu pokažeš, da je atijev odhod normalna stvar, (ker več ne živite skupaj) in da bo ati najprej moral oditi, da bo lahko spet prišel...
Vendar imaš velik problem s tem, ker še TI SAMA nisi sprejela te nove situacije..Kar je normalno in povsem razumljivo..user posted image .. Vzami si čas, pač kolikor rabiš,...
Ko boš pa vse skupaj premlela in postavila na svoje mesto, bo pa tudi otroku lažje to sprejet. Verjemi, da se tvoja energija telepatsko prenaša na tvoje dete! Ko boš sebe umirila, se bo tudi dete pomirlo  user posted image  user posted image  user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.12.2007 21:48:19   
Kepica83
Upam da nisem preveč žleht ampak mislim da se anonimna mal preveč sama sebi smili. To je moje menje. Vsaj njeni posti so tako delovali na mene.

Se strinjam! Tudi name je vse tak delovalo.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.12.2007 22:14:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ja saj ni toliko stvar, če se je navadil, mislim, da je sprejel tako kot je, bolj je problem ko sprašuje zakaj pa ni tako kot je pri drugih, zakja imajo eni otroci očeta in mamo pri sebi.
Saj sem mu že velikokrat razložila, da mi ne živimo skupaj, ker je oče doma tam kje je, midva sva pa tam kjer sva in da ne moremo živeti skupaj. Ampak v njegovi mali glavici se verjetno marskija dogaja in bi rad vedel zakaj in takrat mi je zelo težko, ker ne vem kako mu še razložiti, da ne bo žalosten in da bo dojel, da je tako pač kot je.

Oče ga ima rad, ampak se ni pripravljen odreči svojemu načino življenja, v njegovem načinu pa ni našel variante, da sem jaz ob njem. Saj veste zgodbe tašče in tako dalje.

Ja dosedaj ga je takrat ko je na vrsti odpeljal k sebi doma, ko sta prišla nazaj je še bil pri njem in skupaj smo šli na kakšen izlet in nekako mu je bilo to še v redu.

Sedaj ko se je oče začel dobivati z druga pa se ne more (ne sme) več preživljat časa z njim ko sem jaz v bližini. In zato ne gre več v stanovanje in podobno. To je mali sedaj opazil in mu ni čisto jasno, zakaj pa zdaj to, zakaj noče z njim.
Jaz mu vedno rečem, da nima časa, ampak tisti njegov žalostni pogled in prošnje očetu naj gre z njim gor so groza. Samo on gre, jaz pa ostanem z žalostnim revčekom.
Preveč kompliciram, zanima me a so tudi vaši otroci spraševeli kaj glede tega in kako ste jim odgovorili.

Če je to res, da zaradi nove veze z žensko, trpi njegov odnos z otrokom...potem pa tu nekja ne štima. Ta pravi moški, ne bi nikdar dovolil, da otrok trpi zaradi nove ljubezni. Pa tudi če je tista nova ženska normalna bo želela, da ima partner enak če ne še lepši odnos z otrokom.

Ok, pa saj razumem da ne gre več k vama v stanovanje, zakaj pa otroka ne vzame k sebi domov potem? A nova ženska ne želi videt otroka al kaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
19.12.2007 22:31:04   
Kepica83
Mogoče pa ti ne dovoliš da ima otrok stik njegovo novo? Ker si ljubosumna? In se je bivši zaradi tebe distanciral.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?