Zunanji obrat (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Zunanji obrat (19.12.2007 9:13:39)

Pozdravljene,
zanima me, če ima katera izkušnjo z ZO (v katerem tednu so vam ga naredili in kje, ali je bilo z otrokom potem vse v redu in kako izgleda poseg)?
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor!

Anonimen -> RE: Zunanji obrat (19.12.2007 9:19:14)

[image]http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/slike/obrat1.jpg[/image]

Vse dobro ti želim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Polona31 -> RE: Zunanji obrat (19.12.2007 9:24:41)

Pri kolegici so se raje odločili za carski rez, ker naj bi zunanje obračanje bilo precej nevarno za otročka.

modanik -> RE: Zunanji obrat (19.12.2007 17:46:15)

meni so naredili ZO v 37 tednu, delal mi ga je dr. Pušenjak, ni bilo nič hudega, nič ni bolelo, saj sploh nisem pričakovala, da bo vse tako na hitro, ker sem na forumu brala, da to poteka čist drugače. Nič se ne boj, jaz sem danes ža tretji dan čez rok, tako, da je očitno otročku čist ok, glede na to, kaj so mi že vse govorili in me hotl dat na carski. Itak ti ga pa ne delaj, če vidjo na ultrazvoku, ki ga naredijo pred obratom, da je otroček prevelik, ali pa če bi lahko prišlo do zapletov. Jaz bi se za obrat odločila še enkrat, če bi bilo treba, seveda pa bi zahtevala dr. Pušenjaka, tako kot sem ga sedaj

Bonnie_RR -> RE: Zunanji obrat (19.12.2007 21:24:29)

IZVIRNO SPOROČILO: modanik

meni so naredili ZO v 37 tednu, delal mi ga je dr. Pušenjak, ni bilo nič hudega, nič ni bolelo, saj sploh nisem pričakovala, da bo vse tako na hitro, ker sem na forumu brala, da to poteka čist drugače. Nič se ne boj, jaz sem danes ža tretji dan čez rok, tako, da je očitno otročku čist ok, glede na to, kaj so mi že vse govorili in me hotl dat na carski. Itak ti ga pa ne delaj, če vidjo na ultrazvoku, ki ga naredijo pred obratom, da je otroček prevelik, ali pa če bi lahko prišlo do zapletov. Jaz bi se za obrat odločila še enkrat, če bi bilo treba, seveda pa bi zahtevala dr. Pušenjaka, tako kot sem ga sedaj

Js sem tudi bila pri Pušenjaku na zo v 37. tednu. S to razliko, da, kljub 4 poskusom, obrat ni uspel, po pregledu spodaj pa je ugotovil še, da stanje ni primerno za poskus poroda po naravni poti in mi svetoval, da naj se kar zmenim za datum CR, ker ne bi imelo smisla hodit v LJ poskušat naravno rodit.

Takrat je bila pred mano še ena punca iz CE. Tudi pri njej zo ni uspel, je pa Pušenjak ocenil, da pri njej ni ovir za poskus poroda po naravni poti in se je potem, ko je dobila popadke (čez 1 teden), res peljala v LJ rodit, vendar pa so se nekaj urah poskušanja vseeeno odločili za CR.

Lp

Stran: [1]