|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naši problemi
18.12.2007 23:27:43   
saraja
Sinko je star 16 mesecev in kar naprej boleha. Včeraj sva bila pri dr.ker sem sumila da ima angino, poleg tega pa še vnete oči. Dobil je AB Ospen, ponoči pa je začel zelo hudo kašljati, kot pesji lajež se je slišalo. Sva pa šla še enkrat k dr. in je rekel, da je laringitis, pa spet zdravilo Ventolin. TAk da smo zabasani z zdravili. Svetujte mi, kaj je najbolje za mojega otroka v takem stanju, na kaj moram paziti. ČE se do petka ne poboljša, bo moral pa v bolnico user posted image , kar se mi zdaj za praznike prav nič ne dopade, da bi moral biti tam!

Mamice, hvala!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naši problemi
19.12.2007 7:12:39   
Anonimen
Hm, s temi zadevami se osebno še nisem srečala, ga pa moja prijateljica svojega sina, ko ima napad laringitisa, da v kopalnico, kjer naredi močno paro ali pa ga nese ven na zrak. tudi sredi noči, tako da zgleda, da frišn zrak pomaga. Nič kaj, pojejta AB, če nima vročine, bodita zunaj ali pa vsaj redno zrači stanovanje, da bo prišel do svežega zraka. Uturi mu sveže sadje, veliko naj pije, to je po moje vse.

(odgovor članu saraja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.12.2007 7:44:43   
Lenny
Lastnih izkušenj na srečo nimam, je pa sodelavka s svojim sinčkom počela tako, kot je že Al bina napisala: kopalnica polna pare je prišla v poštev ponoči, čez dan ga je toplo oblekla in šla z njim ven na hladen zrak, pa kozje mleku mu je redno kupovala.
Hitro se pozdravite!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.12.2007 7:56:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

svojega sina, ko ima napad laringitisa, da v kopalnico, kjer naredi močno paro ali pa ga nese ven na zrak. tudi sredi noči, tako da zgleda, da frišn zrak pomaga. Nič kaj, pojejta AB, če nima vročine, bodita zunaj ali pa vsaj redno zrači stanovanje, da bo prišel do svežega zraka. Uturi mu sveže sadje, veliko naj pije, to je po moje vse.

Tako je tudi pri nas.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.12.2007 7:59:54   
Spark
Sem še tukaj nekaj našla http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=783520

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2007 8:00:26   
altati
saraja- če ima laringitis, bi otrok moral dobiti injekcijo dexamethasona v ritko. Laringitis poznam, moj je star 14 mesecev in sva ga imela že 3x. Poznam ga tudi od starejše hčere.
V prostoru kjer se zadržujeta, je potrebno ogromno vlage. Mi imamo parni vlažilec, ki je prižgan non stop. Zdaj pozimi, ko se kuri, je v stanovanjih katastrofalno suh zrak, ki laringitis samo poslapšuje. Če vidiš, da otrok zelo lajajoče kašlja ali celo dobi napad, pojdi z njim v kopalnico, odpri vročo vodo in bodita v sopari čim dlje- 10,15...20 minut.
Antibiotik je zgrešeno zdravilo pri laringitisu. Zakaj vama je dal Ventolin, mi tudi ni popolnoma jasno (sama ga imam za atmouser posted image user posted image user posted image ).
Pri laringitisu pomagajo tudi Fenistil kapljice, največ pa vlaga, vlaga, vlaga!
Pa bivanje zunaj, na svežem zraku tudi zeloooo pomaga.

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2007 8:01:01   
mojsoncek
V kopalnico polno pare se zaprite (pa ne samo enkrat). Pa baje pravijo, da ga potem fajn obleces in malo odpres okno ali vrata, da se nadiha se mrzlega zraka. No, jaz sem pri nasem izvedla samo prvi del.

Je pa pri laringitisu dobil samo kapljice Fenistil.

A lajajoce kaslja samo ponoci ali tudi podnevi?

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2007 8:33:28   
Lara28
saraja - mi imamo enake težave. Naš mali je bil od 14-17 meseca skozi bolan. Nismo in nismo mogli pozdravit teh nadlog. Skozi prehlad, kašljanje, tudi bronhitis. Pristali smo celo v bolnici. In res smo počeli vse mogoče, ga zdravili na vse načine, delali pare, vlažili zrak, zunaj smo bili ogromno, ko se je le dalo in ni imel vročine. Še v bolnici sem ga vozila ven na sveži zrak.
Skratka nam je KONČNO pomagalo le eno: nabavili smo inhalator, tak kot ga imajo na pediatriji in v ZD, delamo vlažne inhalacije s fiziološko raztopino in je veliiiiko bolje.
Res gre za malo večjo investicijo (okoli 80 EUR) ampak ressnično pomaga in je vredna svojega denarja. Pa še vsi jo uporabljamo. Jaz to zdaj res svetujem, otrok lahko vsaj spi normalno ponoči in se ne davi cele dneve s kašljem.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2007 8:45:13   
pupika
Tudi naš mali je imel že 3 krat laringitis. Prvič je dobil inekcijo v rit, drugič in tretjič pa nič. Ne vem kako to da so ti dali antibiotik za laringitis. Jaz sem malega vozila na sveži luft, tudi takrat kadar je imel vročino, kajti sveži luft jim pomaga, ker odpira dihalčne poti, kajti glasilke se takrat skrčijo, pomaga pa tudi para, jaz mu skuham kamilice in dam malo sirupa iz smrekovih vršičkov v paro, tem mu postavim lonec blizu glave ko spi, pomaga pa baje tudi čebula, čebula se nareže na kose in se jo zavije v kako plenico, ter se jo obesi nad posteljo. Sem mu pa v zadnje mazala nosnici z kremo nosita, je pediatrinja rekla, da vlaži nosno sluznico in bo lažje dihal, pa na radiatorju imam vedno postavljeno vodo, čimbolj je treba vlažiti prostor v stanovanjih, posebno tam kjer spi. Smo pa tudi mi že razmišljali o vlažilcu zraka, ker se to tolikokrat ponavlja, namreč v mesecu dni je imel 3 krat laringitis. Aja pa pazi ponoči kako bo dihal, ker imajo takrat največje napade težkega dihanja, takrat pomaga, da ga oblečeš in pelješ na sveži zrak.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2007 9:04:35   
lelaval
Kot so ti že napisale - svež zrak in vlago v zaprtem prostoru. Zvečer pa mu daj v sobo en velik lonec z vročo vodo, da bo šla sopara - pa lahko dodaš kamilice noter. In vzglavje mu malo zvišaj, ker navadno se kašelj začne v ležečem položaju. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2007 9:04:38   
tannya
Točno tako, kot je napisala Altati. Naša punca je je stara dve leti in je tudi imela laringitis (krup) že 3x ali 4x. Enkrat je bilo tako hudo, da sva pristali v bolnici. Glede na to, da smo imeli to pogosto sem se natančno poučila o vsem. Tudi nam je dežurna pediatrinja dala antibiotik in to je res čisto nepotrebno. Pri laringitisu gre v 99% za virusno okužbo.
Sicer pa vam priporočam, da če le morete nabavite kvaliteten vlažilec zraka. Pri nas je mir odkar ga imamo. Je pa bila v tej starosti, ko ste sedaj vi tudi zeloo veliko bolana. Sem bila v službi med januarjem in junijem vsega skupaj 3 tedne....Zdaj pa je na srečo zdrava.
Ob napadu pa v kopalnico pod paro, potem pa ful oblečti in na hladen zrak. Če to ne pomaga, pa takoj k zdravniku (naša je enkrat postala modra, ker ni mogla dihat).
Pa držte se:)

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.12.2007 9:12:24   
tannya
Pozabila sem ti napisati, da če se odločite za vlažilec, kupitete takšnega , da ima filter za vodni kamen....ker je sicer vse belo prahu po stanovanju.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.12.2007 9:46:03   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Pozabila sem ti napisati, da če se odločite za vlažilec, kupitete takšnega , da ima filter za vodni kamen....ker je sicer vse belo prahu po stanovanju.

ja, to bi tudi jaz dodala.
sama sem se sprehajala po ameriških spletnih straneh na temo laringitisa.
američani celo prakticirajo, da otroka iz vroče, soparne kopalnice neseš dihat direkt pred odprt hladilnik (vroča vlaga- mrzla vlaga).
sem to omenila naši pediatrinji, pa se je kar strinjala....

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.12.2007 10:02:17   
binica
Moja tamala ima tudi sedaj psevdokrup (a je to isto kot laringitis??) in se nikakor ne pozdravi. Zdravnica nam je dala samo neko maskico za inhalirat nek sprajček (Flexo...ne vem kaj), ampak še vedno ni boljše. Začelo se je v petek, sedaj mi pa še vedno stoka, da jo buba, ko kašlja. To noč je celo vročino dobila, tako da ne vem kaj naj...... da ne govorim o tem, da imamo od petka do ponedeljka rezervirano in plačano smučanje...

Nisem vedela, da vlaga toliko pomaga. Mi imamo doma precej suh zrak, tako da zna bit, da bom šla kar danes v nabavo vlažilnika zraka. A ni celo en v Baby centru v akciji? Ga ima katera?

LP

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.12.2007 10:39:38   
pupika
tannya kateri vlažilec zraka imate in kolikšna je cena. Kajti se splača dat malo več in kupit en dober vlažilec zraka

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.12.2007 11:12:55   
saraja
Zlate ste vse, ki mi pomagate z nasveti!!!!! Pri nas stanje isto. Aja, AB sva pa dobila zaradi angine, se pa na vse to ne spoznam, da bi pamet solila dr.

Šibam!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.12.2007 13:19:42   
tinatona
Flixotide je čist pravo zdravilo pri laringitisu, samo treba ga je znati pravilno dajat (ga mora otrok res podihat). Jaz imam doma že nekaj časa inhalator in sem dobila v bolnici še dexamethazon za inhalirat. Je bilo občutno bolje.

LP

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.12.2007 14:35:09   
tannya
Mi smo kupili vlažilec v Harvy Norman v BTC-ju, mislim, da je od firme Wick in ima filter za vodni kamen ter ionizator. Stal je pa okorg 100 EUR. Smo zelo zadovoljni z njim. Pre tem smo imeli takega brez filtra in sem preklinjala vsak dan zaradi prahu.
Pa bodi pozorna na navodila za čiščenje, ker če ga ne vzdržuješ pravilno in menjaš filtrov, potem se lahko kakšne škodljive glive zaredijo...ali podobna packarija...

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?