noče mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

biga -> noče mleka (18.12.2007 19:11:38)

Kako lahko ponudim mleko 7-mesečnemu dojenčku, ki ga zavrača po flaški in žlički? Vmešam mu ga v riževe kosmiče in polento, kaj še? Naj povem, da mu ne bi rada dala ničesar z glutenom.

Petraa -> RE: noče mleka (18.12.2007 19:17:23)

Raznorazni jogurti,frapeji itd.
pa četudi noče mleka,nič zato

Paštetka -> RE: noče mleka (18.12.2007 20:00:35)

Puding, mlečen riž (riž skuhaš z mlekom, lahko mu pa dodaš malo hruškovega soka ali drugo sadje vmes), sadni frapeji.

Seveda, pa tudi ostale mlečne izdelke mu ponudi (sire,sirne namaze, smetano...)

Mesečnica -> RE: noče mleka (22.12.2007 17:28:12)

Pri našem je isti problem, mleka noče, pa če se na trepalnice postavim. Na srečo zaenkrat še je mlečne kašice (zjutraj in zvečer), največ kupujem Milupine, ki se pripravijo z vodo (mleko je že v kašici). Dodatno mleko mu pa skrijem v zelenjavni obrok - na srečo ima zelo rad krompir, pa mu naredim pire s krompirjem in različno zelenjavo in notri zamešam še adaptirano mleko.

Mlečnih izdelkov, kot so jogurti in skute, mu zaenkrat ne dajem, ker se bojim, da ima morda podobno alergijo na mleko, kot sem jo imela jaz (slabo sem prenašal mleko, to pa zaradi slabe tolerance za laktozo). Bom počakala do 1 leta starosti, preden mu bom dala izdelke iz fermentiranega mleka.

Aja, star bo pa 7 mesecev.

kaya2007 -> RE: noče mleka (24.12.2007 14:15:44)

jaz skuham zelenjavo v vodi, ki ji dolijem še mleko...k banani dolijem malo mleka, za večerjo pa ima rada mlečne kašice (hipp ima v stekleničkah brez glutena tako z okusom banane in jabolka z rižem, ali pa instant varjanta, ki vsebuje mleko...). če paziš na gluten, potem ji tudi jogurtov inp. verjetno še ne boš dajala...

Stran: [1]