otekanje nog (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ksenjak -> otekanje nog (7.1.2005 11:29:13)

Zanima me, če obstaja kakšen čaj (lekarniški), ki pomaga pri otekanju nog. Meni namreč že kak teden precej otekajo noge, saj jih čez dan nimam priložnost dati v vodoraven ali višji položaj. Zvečer si jih zmasiran s hladilnim gelom, a kaj ko je naslednji dan zopet isto. Ali se je še kateri to tako pogosto dogajalo v 28. tednu?

Lp, Ksenja:metulj:

lana 5 -> otekanje nog (7.1.2005 12:19:27)

Ksenjak, mislim da si bos najbolje pomagala ce si jih zjutraj predno vstanes povijes z elastičnim povojem. Jaz sem sla da flebologa in mi je napisal nogavice za krčne žile, ki pa tudi pomagajo da ti noge ne otekajo.

Lunca1 -> otekanje nog (7.1.2005 13:31:40)

Ne samo v 28. tednu ampak do konca. rodila sem 9.12., otekanje pa se je začelo avgusta.

Lp lunca

lupča -> otekanje nog (7.1.2005 17:13:48)

Lep pozdrav Ksenja!

Jaz sem noseča in sem v 33 tednu. Tudi jaz sem imela in še imam težave z otekanjem nog oziroma gležnjev. Moj ginekolog mi je na to odgovoril da moram več počivat in ne smem biti tako agilna.
Upam, da bodo tvoje težave minle in in boš lepo preživela ostanek nosečnosti!
LP, Ljubica:bravo:

spacey -> otekanje nog (7.1.2005 20:50:31)

Živžav!

Ksenja jaz si pomagam z namakanjem nog (čez gležnje) v mlačni vodi z dodano soljo. To delam predvsem zvečer in ti povem, da je razlika nog med zvečer (dva buhtelna) in zjutraj (elegantni nogici) tako očitna da ne moreš verjet. :)- Če ti pa otekajo celotni nogi (od gležnja do kolena) pa ti žal ne znam pomagat. :zmeden:

Lp in čim manj otečenih dni, ker ni niti malo fajn. :)

P 9nebesa 30t

andrejaz -> otekanje nog (7.1.2005 22:48:59)

Meni so noge tako otekale, da sem na koncu po nasvetu G. morala jesti vse neslano, nobenih delikates,.... Obuti pa nisem mogla niti hišnih copat iz blaga. Ssem uspela najti vsaj ene natikače, ki so se dali čisto razstavit, da sem imela kaj za ven obut. Rodila pa sem ravno konec avgusta. Zanimivo pa je bilo, da me noge niso pa nič bolele. Še dva dni pred porodom sem hodila po Bohinju.
Po porodu je bilo pa še huje z oteklinami, saj sem imela CR in te filajo v začetku z infuzijo na kateri pa piše NaCl. Grozna sem bila v noge. Po nekaj dneh po porodu pa so otekline prenehale in sem bila tako navdušena nad mojimi normalnimi prednosečniškimi gležnji in stopali, da sem jih še kar nekaj dni potem kar naprej ogledovala.

Če se le da poskušaj omejiti sol, delikatesne stvari,... Pa čim več piti.

:sloncek:

Lunca1 -> otekanje nog (9.1.2005 6:21:44)

Jaz sem si mogla kupit Teva natikače, ker drugih čevljev nisem gor dobila. no za zimo sem imela nasrečo ene fejst široke. Meni so po porodu tudi hitro splahnele:). Saj bo minilo boš videla.

LP lunca

Stran: [1]