Brezvezno vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 10:55:08)

Hojla!

Imam eno bedasto vprašanje. Do PDP imam še 16 dni in včeraj me je moj možek pripravil na porod tako, da mi je uredil frizuro spodaj, ki je sedaj na "balin". Joj, kar nerodno mi je. Tega nisem navajena, ker sem vedno imela spodaj bolj džunglo, kot ne. Bojim se, da me bodo v porodnišnici ful čudno gledali. Joj, sploh ne upam iti rodit. Saj sem želela, da me uredi, vendar mi zdaj ne izgleda ravno lepo. Vem tudi, da te v porodnišnici obrijejo samo spodaj, ostalo pa pustijo, a midva sva uredila kar vse. Prosim, potolažite me, ali je še katera takšna? Ali je res, da se danes večina žensk brije po celem spolovilu?

Bye,

Blacky s :duda:

Grascakinja -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:00:56)

Jaz sem stalno na balin, mi tako najbolj ustreza. Noben ginekolog-inja (pa sem bila pri 4 v zadnjih dveh letih + na operaciji) ni nič nikoli pripomnil-a, niti čudno gledal-a. Je čist normalno.

Tvoja frizura je itak tvoja stvar, pa magari imaš spodaj v zebro ali pa cikcak pobrito:)-!!!

Lahek porod ti želim pa čim manj sekiranja zaradi takih malenkosti!!!

Pupa25

muc muc -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:32:00)

živjo!

tud jaz jo mam skoz na balin, pa tud men g. ni nič rekel. oni so vsega navajeni.
tako kot je rekla mammy26, boš vidla kaj je fajn ko se navadiš. pa še tvojmu možu bo bolš.

p.s. pa lahek porod ti želim.

lp :rozica:

simba -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:35:19)

Pozdravljena!

V 16 dneh se bo tut že mal nazaj zaraslo, pa samo prkraj pobriješ, pa ne bo več tko čudno zgledal.lp

KIRA -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:47:52)

nič te ne bojo čudno gledali, v vsakem primeru te obrijejo, razen če izrecno izjaviš, da tega ne želiš. pri CR je pa obvezno. kaj pa je to takega??

Vrtnica1 -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:53:36)

Jaz imam pa ravno obratno izkušnjo: ko sem šla k mojemu G na pregled (je star ko biblija, že zdavnaj zrel za pokoj) mi je rekel, da si pa le naj frizuro spodaj skrajšam :ups:. Me je skoraj kap. Do takrat sem bila vedno bolj natur, le poleti sem poskrbela za bikini predel, mene ni motilo in tudi ni bila ravno džungla (tako kot ti praviš). No, zdaj smo pa tam doli malo bolj "spodobni" in "po zadnji modi", vendar ne ravno na balin, ker me to moti.
Tako da, nič se s tem obremenjevat, po mojem so G in babice že marsikaj videli.
Lp, V. :rozica:

kofetek2010 -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 11:59:35)

Boljše, če se sama oz. moško pomočjo pobriješ ali pa kako drugače odstraniš dlake. Izkušnja ene kolegice - v porodnišnici naredijo to bolj na brzino in potem je imela šivan presredek v katerega so ji prišili nekaj pozabljenih dlak in se ji je vse vnelo, bolelo in srbelo kot hudič.

lp
jana73

Anonimen -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 12:14:33)

Joj, bejbike, zlate ste. :)Sedaj pa se že veliko boljše počutim glede tega. Mogoče bom celo postala ponosna na svojo novo frizuro, ker ste mi dale tako vzpodbudo.

Paziti moram le, da si vsakodnevno namažem s kremo, verjetno, da se mi ne bi vnelo, ne? Včeraj mi je mož namazal kar s kremo za dojenčke (lamprehtovo!). Pa upam, da ne bo preveč pikalo, ko bo začelo nazaj rasti.

Bye,

Blacky s :duda::rozica::rozica::rozica::rozica:

Grascakinja -> Brezvezno vprašanje (7.1.2005 13:58:18)

Ja, je fajn mal namazat. Jaz prisegam na Bepanthen - ga uporabljam tudi pod pazduhami. Pa seveda vsakič svežo klinco.
Pri hopa cupa se bodo pa tudi pokazale številne prednosti balinčka, sploh pri oralnem. Pa še vajino tuširanje lahko postane mnogo bolj zanimivo...

Veliko veselja z novo frizuro!

Pupa25

pravljica -> Brezvezno vprašanje (8.1.2005 17:39:28)

če te brijejo v porodnišnici, gre vse tako na hitro, da si lahko samo srečna, da na koncu ne ostane kakšna dlaka- ne brijejo samo po vrhu, ampak kar počez :)-...sama pustim na vrhu kratko frizurco, ki je tokrat ne bom pustila dol pobrit 8)
lažje in brez nekih mozoljčkov in vnetij je vse skupaj s strojčkom...če mojemu zmanjka baterij, je tudi od dragega dober :)...s klingicami sem poskusla samo enkrat (uff, kje je že to :)-), pol je blo treba pa takoj v akcijo za baterijskim, ne vem, kako ve to prenašate

Žaža -> Brezvezno vprašanje (8.1.2005 21:27:56)

Dobro si naredila, ti kar povem. Frizuro naj vsaka nosi kot ji paše jaz pravim, a če ne prej je to pred porodom vsekakor dobro naredit.
Moja izkušnja pri prvem porodu je bila z britjem v porodonišnici nekaj najhujšega. Zares preveč ne pretiravam, če povem, da me je britje skoraj bolj bolelo kot porod. Tista sestra je bila pravi mesar. Pa krvavela sem tako, da sem si morala potem še 3 x vložek menjat!!!!

Pri drugem porodu, ki bo že čez 2 meseca bom to zagotovo sama doma naredila, čeprav ne nosim ravno džungle.

Pa kar pogumno!

lp

BarbaraE -> Brezvezno vprašanje (11.1.2005 11:12:39)

Oj,

sama sem prvič imela izkušnjo z britjem na gin. kliniki, ko sem imela laparoskopijo zaradi endometrioze. Bilo je zelo hitro, nič boleče, a pod tušem opazila, da pa izgleda čisto neestetsko. ;) Problem je bil, ker je pobrila le zgornji del - tam, kjer so pač naredili zarezo pri operaciji. No in potem si predstavljajte, kako je izgledalo. :) Groza, vam povem. Doma sem itak takoj popravila. Tokrat pred porodom bom najbrž moža prosila, da poštima, ker sama imam že zdaj težave - nič ne vidim zaradi trebuščka. Če pa naju bo porod presenetil, se bom pač prepustila osebju v porodnišnici - mislim, da mi bo v tistem trenutku med popadki čisto vseeno. :) Bomo že doma popravili, če bo treba. :)

KIRA -> Brezvezno vprašanje (11.1.2005 11:16:51)

glede estetike - jaz si vedno pobrijem (sama) spodnji del - se pravi osramje. nekateri ginekologi to še celo priporočajo zaradi higiene - se laže umiješ itd.. zgornjega pa ne brijem, ker se mi vedno naredijo mozoljčki, pa če uporabljam novo klingo, ali si takoj razkužim ali namažem, vedno isto. bikini predel pa oblikujem s pinceto - depilator me preveč boli in ga več ne uporabljam, čeprav me je stal 7 jurjev. tako da je praktično še skoraj nov. kaj čem še ena zgrešena investicija.:)
Lp

Jutra -> Brezvezno vprašanje (13.1.2005 10:56:12)

A lahko še jaz nekaj vprašam na to temo?

Na kakšen način se ponavadi brijete?:zmeden:
Kaj se vam zdi najbolje??

KIRA -> Brezvezno vprašanje (13.1.2005 11:15:03)

LADYSHAVER. depilator me preveč boli.

kofetek2010 -> Brezvezno vprašanje (13.1.2005 11:59:00)

Mach 3 turbo :)-:)-:)-

pravljica -> Brezvezno vprašanje (13.1.2005 14:01:47)

pa ne mislim depilator...alo!!! normalno da boli :)-
navadni baterijski brivnik za te namene si kupi...nobenih mozoljčkov, kaj šele ureznin...pa veš kako hitro gre...če se mudi, je tudi za noge dober (da ni rdečice po depilatorju), za pod pazduho pa itak vsak dan dvakrat če je treba ;)

Anonimen -> Brezvezno vprašanje (14.1.2005 14:29:31)

Bo pa možek pokazal svoje umetniške sposobnosti!;););)

Bye,

Blacky s :duda:

KIRA -> Brezvezno vprašanje (14.1.2005 14:31:47)

eh, moj naredi več škode ko koristi. vedno mu na polovici stanje tako napreduje,, hehe, če veste kaj mislim, da ostalo polovico moram sama naredit. pa ni glih fajn, ker ne vidm. pol ba bolj zgleda ko kak picasso.:hudicek:

Abby -> Brezvezno vprašanje (16.1.2005 17:20:00)

A ni zanimivo? Še pred par leti je ženske najbolj skrbelo, kako se izogniti britju pri porodu, ker je to pač nekaj tako groznega. Danes pa si vse delajo skrbi okrog tega, ali bo med prvimi popadki še čas, da se obrijejo, preden grejo v porodnišnico, da se ne bojo tam zgražali nad njihovo goščavo.

Osebno sem si že nekaj let kocine strigla na kratko, pri porodu so me pač obrili (kot spodbuda prvič nosečim: to je bila še najmanjša nevšečnost vsega poroda). Nekaj let kasneje sem se itak začela redno briti spodaj, tako da tokrat o tem niti ne razmišljam. Sicer pa se že zdaj težko krivim tja dol, med hudimi krči se pa zagotovo ne bom ubadala s takimi bedarijami. Če se bo porod začel takrat, ko bom ravno imela svežo pričesko, prav, če pa ne, pa še bolje, me bojo že oni porihtali, saj so zato tam.

Stran: [1]