ovulacija in pomoc (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

pufi 2003 -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 10:29:52)

lep pozdrav!

odlocila sem, da se tudi jaz oglasim v forumu nosec
nost in vas prosim za pomoc. S fantom se trudiva, da bi zanosila, a ker nam ze nekajkrat ni uspelo sem poskusila s testi za ugotavljanje plodnosti - ovulacije v urinu. Poskusila sem ga 13. in 14. dan po menstruaciji, a mi do sedaj se ni pokazal, da bi imela ovulacijo (ravnam se po navodilih). Zato me zanima, ce je kdo ze poskusil te teste in jih pozna, ce mi lahko kaj vec napise o njih.

pufi2003

kofetek2010 -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 11:01:28)

Si boš morala kar BT merit vsako jutro kar nekaj časa (vsaj 3 mesece), da bo G (ali pa ti) ugotovil oz. razbral kdaj imaš O!

lp
jana73

Skye -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 11:45:10)

priporočam ti knjigo "Naravno in zanesljivo" - priročnik za naravno načrtovanje družine - res je dobra in iz nje boš dobila odgovore na marsikatero vprašanje.

baguSka -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 11:51:34)

Skye kakšna pa je ta knjiga? A se jo kupi al jo majo v knjižnicah? Kaj pa kej povejo oz.priporočajo (na kratko - če se da :)).

Skye -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 12:01:48)

http://www.mohorjeva.org/knjiga.php?id=224b

pojdi na ta link baguska....si jo lahko online naročiš, če jo imajo pa v knjižnicah pa ne vem.

baguSka -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 12:25:07)

Skye hvala za link, ampak jst običajno ne kupim nekaj kar ni preverjeno oz. nekaj kar ne vem zakaj se gre. 3 tisoč je že nekaj. Pri knjigah sem zlo skeptična in dokler je ne vidm in preverim je ne kupim. Prav zato sem ti postavila vprašanje če knjigico oz. priročnik poznaš in kakšen se ti zdi?
Hvala vseeno in veliko sreče! :):sloncek::)

baguSka -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 12:29:25)

Še ena T! Sama si O sicer ne računam in merim in testiram (še zaenkrat), lahko ti pa povem po izpovedi drugih punc, da so ovulacije zelo različne in je lahko na začetku, na sredini al pa na koncu ciklusa, lahko je pa sploh ni. Tko da če boš hotela pri sebi zanesljivo ugotoviti kdaj jo imaš, boš morala poskusit z merjenjem BT ali pa s testerji ali kaj pdb. Lahko se v nekaterih primerih zanašaš tudi na izcedke a niso povsem zanesljivi..
Lep dan,
:sloncek::sloncek:

Skye -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 12:30:52)

sorry za pomankljiv odgovor...jaz sem si jo kupila in se mi zdi super, saj je vse natančno in zelo razumljivo opisano in narisano.

sade -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 12:32:41)

dobra novica preverila na cobiss in to knjigo imajo v knjižnici, zha vse ki nas to zanima!!!!:bravo:

Mirna -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 13:02:25)

Pufi2003

O lahko nastopi, ali pa je tisti mesec ni. Ni receno, da ti bo bazalna T.delovala. Meni npr. ni. Niti ni receno, da bos po sluzi lahko videla, ali je O a ni. Enkrat, ze sto let nazaj, mi je gineko.rekla, da je O takrat, ko imas obcutek, da si spodaj vsa mokra. In jaz sem resnicno imela tak obcutek velikokrat, ko sem imela O.

Ali si naredila teste 13.in 14.dan od 1.dneva menstre, ali od zadnjega?

Lahko si kupil Ftest (fertility test),kjer s pomocjo sline ali pa sluzi ugotavljas plodne in neplodne dneve. Moja kolegica ima s tem testom pozitivne izkusnje. Stane nekaj cez 3 jurjcke, je pa za veckratno uporabo.

Anitka -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 14:27:44)

Hoj!

Jaz imam izkušnje s testi iz ZDA in sem z njim zelo zadovoljna:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Pufi 2003 morda bo O šele 16./17. dan.

:metulj:

Sisy -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 20:05:57)

po to se pa tudi jaz podpišem! Te ameriški ovulacijski testi so res super, sam ne vem zakaj nama ne rata...pa tako sva med O pridna.....:ups:

No mogoče bo pa kaj ta mesec....;)

miska2004 -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 21:13:20)

Jaz sem včeraj kupila une nizozemske teste, sprobala enega včeraj...bila samo ena črta :(
So tile iz ZDA enaki za uporabo??
Jih kar nekaj hvalite, bo treba poskusit...:zmeden:

Pia73 -> ovulacija in pomoc (7.1.2005 21:13:41)

Sisy verjetno zato, ker je v vsakem ciklusu samo 25% možnosti, da uspe,...

Sisy -> ovulacija in pomoc (8.1.2005 10:45:21)

ja sej vem....:( ampak če pomnožim 6 mesecev (v toliko poskusih namaše ni ratal) krat 25% je to že 150 %....:)- mal se hecam....

Anitka -> ovulacija in pomoc (8.1.2005 12:25:01)

Miška 2004 testi iz ZDA se uporabljajo kot večina ostalih. Pomočiš v urin in čakaš na črtice.

SISY boš vidla, da nama še pred pomladjo uspe.

pufi 2003 -> ovulacija in pomoc (8.1.2005 13:04:49)

najlepsa hvala vsem vam - prijateljicam, ki ste si vzele cas in mi odgovorile na moje vprasanje!
lep pozdravcek pa veliko srece vsem!

pufi 2003 -> ovulacija in pomoc (8.1.2005 13:09:31)

pozdravcek Mirna!

Teste sem naredila 13. in 14. dan od prvega dne menstruacije in ne od zadnjega.
Ker so bili negativni jih bom poskusila se 15., 16.,... in lahko se kateri dan, da ugotovim kdaj bo nastopila O.
Baje, da ni nujno zmeri nekje v sredini ciklusa. Pri meni ocitno ni v sredini, le upam pa lahko, da je ~e nisem zamudila (da sem jo imela pred 13. dnem po menstruaciji).
POZDRAVCEK!

Sisy -> ovulacija in pomoc (8.1.2005 18:03:03)

Anitka držim pesti za obe da imaš prav! :bravo:

Stran: [1]