Skrajšani delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> Skrajšani delovni čas (18.12.2007 11:43:56)

Sem že kar neki prebrala na to temo na forumu, ampak me vseeno zanima še nekaj. Gre za to, da se mi po izteku porodniške obeta služba v malo oddaljenem kraju. Glede na to, da bo šla hčerka z 11 meseci v vrtec (kar je zame še ful majhna), me zanima kakšne so realne možnosti za skrajšan delovni čas (npr. na 6 ali 7 ur dnevno). Vendar jaz tega tam sploh še nisem omenila, se ne upam. A je to odvisno tudi od tega, kako bom zaposlena ( za določen ali nedoločen čas), ali je to odvisno predvsem od delodajalca in od njegove volje ali kako?
Razlog zakaj razmišljam o tem je predvsem ta, da ne bo tamala tolk časa v vrtcu, ker ima tudi partner zelo nestalen delovni čas, doma ga ni nikoli pred peto uro.

mojca* -> RE: Skrajšani delovni čas (18.12.2007 11:48:10)

jaz tudi delam skrajšan čas.
načeloma kolikor mi je znano,se  delodajalec ne rabi strinjat, ti si ga pa dolžna obvestit 1 mesec prej, da ti pripravi aneks k pogodbi. kopijo neseš še na csd.
lahko izbiraš koliko ur od 4-7 in tudi kako dolgo, vmes lahko tudi prekineš, pa potem spet uveljaviš ...
lp

sarka -> RE: Skrajšani delovni čas (18.12.2007 11:55:05)

mojca, jaz pa ne verjamem, da je to tako enostavno! Tudi jaz trenutno iščem službo, sam se na razgovorih ne upam omeniti kaj takega, ker mislim, da potem avtomatsko ne bi imela šans za zaposlitev.
če se pa res to da, potem pa super, sem takoj za to!

2 Sraki -> RE: Skrajšani delovni čas (18.12.2007 12:31:38)

Po zakonu bi ti morali omogočiti, vendar kako pa je v praksi pa je vse odvisno od delodajalca.

Nika v službi -> RE: Skrajšani delovni čas (18.12.2007 12:33:18)

Ja, pa ja. Kar tako na izi. Po zakonu mogoče že, v praksi pa je druga pesem.

Jaz bi takoj delala 4 oz. 6 ur, pa pri nas ni take opcije. Pa sem na vodstvenem položaju. Da bi delodajalca kar obvestila, da sedaj pa delam samo polovični delovni čas, ha, ta bi bila pa res dobra. Mene potrebujejo polni (pa še kaj zraven) delovni čas, če imam s tem probleme, si naj pač iščem delo, kjer nekoga iščejo za polovični delovni čas. To je pač tako. Si drznem reči, da v večini primerov.

Stran: [1]