sazi -> RE: kdaj se urejajo papriji za porodniško? (3.12.2009 21:10:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: valen Jaz se čisto nič ne spoznam na to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]. A mi lahko prosim mal razsvetlite pojme. Recimo, da jaz oddam papirje 60 dni al pa recimo 50 dni al pa predzadnji možni dan pred PDP. In recimo, da se moja plača vse te mesece ni spremenila niti za cent in se tudi naslednjih 12 mesecev ne bo spremenila... A to pomeni, da bom ne glede na to, kdaj oddam vlogo, dobivala to isto plačo, 100%. Pa recimo zopet, da dobivam 1000 eur bruto, a to pomeni, da bom tudi med porodniškod dobivala 1000 eur bruto ne glede na čas oddaje vloge? A oni gledajo samo osnovo ali tudi malico, potne stroške? Hvala za odgovore. Ja, če imaš zadnjih 12 plač 1000 bruto, potem bo porodniška 1000 bruto. Prevoz in prehrana pa itak nista v bruto plači ampak posebej - torej ju zdaj ne dobiš. Je pa tako, da če decembra dobite še kakšno dodatno "plačo" od katere so plačani vsi prispevki, se pa tudi to šteje zraven in je potem porodniška višja od teh 1000 bruto. Tako sem imela jaz 1. porodniško; npr. 12 plač po 1000 bruto, decembra 13. plačo 300 bruto in potem porodniško 1025 bruto
|
|
|
|