HuAnita -> RE: Bolni v vrtec - spet (21.12.2007 12:07:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: L&F&B za vsak smrkelj sem ga imela preventivno doma. kaj pa na to poreče delodajalec-ker jaz bi bila v tem primeru 90% delavnih dni na bolniški! Al Luka kašlja, al Alja-redki so dnevi ko sta oba ok! Nekako tako. K sreči se mi že hitro zasvita, kdaj je/bo kriza - ko res obležita, zavračata hrano, jima ni do norčij, takrat vem, da bo nekaj: ali pljučnica, ali angina ali kak tak šit. Če pa šmrkata, hropeta, kašljata - skoraj vsak teden ju peljem k zdravniku zaradi tega - pa kaj, sluz se jima nabira v grlu, mali še ne zna skašljati, zato mu hrope - v varstvu pa mi teži, da ima bronhitis, naj bo doma! Mali pa same norčije zganja, zdrav kot dren.... Pa še to - mi smo od semptembra v popvprečju pol meseca doma. V bolnišnici ali doma na antibiotikih. Ko sta zdrava, imata sveče iz nosu, ampak sta normalno živahna in gresta lepo 'služit'. Ker 3/4 vrtca je šmrkavega - gre za začaran krog. Verjemi pa, da če bi bila doma in brez službe, bi ju pa tudi jaz še bolj v vato zavijala, ne pa da, ko zbolita, navsezgodaj 'razveselim' šefico, pa atija, pa nekaj ljudi, ki so odvisni od mojega dela in s katerimi sem dogovorjena na terenu - recimo če ne delam jaz, je tudi sodelavec brez dela ---- to je enako plačila, ker pač nisva redno zaposlena![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Zato sem res že alergična na tiste, ki pravite, da jih imate za vsak šmrkelj doma - ker vsaka čast, da vam delodajalci to dovolijo oz. omogočajo - ali pa ste trenutno doma ---- enim to pač ne znese, četudi nam je zdravje otrok na prvem mestu... Tudi zdravje stane - in kdo mi bo plačeval položnice za zdravstveno zavarovanje za zamozaposlene in dodatno zdravstveno zavarovanje? Drugi starši iz hvaležnoszti, ker šmrkave ne pripeljem v vrtec?! Gotovo, ja!
|
|
|
|