|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mesec pred PDP
18.12.2007 8:32:57   
Anonimen
Pozdravljene user posted image in ostale!

Sem točno mesec pred rokom, in imam naslednje težave. Špika me v nožnici, kot da bi me kdo zbadal z iglo, začela sem zatekati v roke in noge. roke me tako bolijo, da zjutraj ko se zbudim, sploh ne morem narediti pesti. Otročka sicer čutim, vednar zelo poredko, pa še to samo kakšen premik in nič drugega. Naštejem pa 10 gibov na dan sigurno. Danes sem dopolnila točno 35 tednov. Pritiska imam 125/70  mislim, da je to kar normalno.

Ali je bilo pri vas isto? Bi se morala it pokazata svoji ginekologinji?

hvala vam za odgovore in vam hkrati želim vesele božične praznike in srečno v novem letu 2008.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mesec pred PDP
18.12.2007 8:51:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Špika me v nožnici, kot da bi me kdo zbadal z iglo, začela sem zatekati v roke in noge. roke me tako bolijo, da zjutraj ko se zbudim, sploh ne morem narediti pesti.

Bi se morala it pokazata svoji ginekologinji?

Jaz bi definitivno šla h G.

Vesele in mirne praznike tudi tebi user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 10:08:52   
Majchi
Jaz sem tudi zatekala, pa špikalo me je tudi. Je pa res, da roke me pa niso tako bolele.
Če imaš slab feeling, se pa pojdi pokazat. Boljš za brezveze kot pa da bi bilo slučajno kaj narobe.
Drugače pa zadnji mesec vse nekaj špika, boli, se razteza,...user posted image  Srečno!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 10:24:56   
Naty*Taja
Ja, kr pejt se pokazat, zaradi možnsti nosečniškega diabetesa in podobnih  protikončnih zapletov, ki so povezani z zatekanjem! Vsekakor to ni dobro. Mene je na vsakem pregledu spraševala, če kaj zatekam-.... Ja, pejt se pokazat!

MONTIGNAC

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 12:12:21   
mateyka
seveda lahko greš preverit. naj samo dodam, da zatekanje v zadnjem mesecu ni nenavadno. lahko ti nabije tud po 10 kil gor (voda v telesu). jaz sem mela prste in noge ful otečene pa je blo vse ok (glede nosečnosti in poroda mislim). tud jaz nisem mogla pesti normalno stisnit in noge so me ful bolele - to ze zgodi, če ti voda tja dol tišči. probi počivat parkrat na dan po pol ure z visoko dvignjenimi nogami in čim manj dolgo sedet, da maš noge spuščene (normalno sedenje). to je najhuj - sedet z nogami navzdol. bo pa minilo, kak teden/2 po porodu (zatekanje mislim).
špikanje pa je lahko priprava na popadke kasnej. popadki se začnejo že v 6-7mesecu, samo so tako šibki, da jih ne zaznamo in se jačajo z približevanjem rojstva. nožnica ima spremembe na sluznici in kanal se pripravlja da bo šlo čez njega neki "velizga" user posted image tko da zna bit vse ok - in dobro opravi pri ginekologu, lahko tud pokličeš in vprašaš a se je potrebno priti pokazat. želim ti vse najnaj user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2007 17:43:14   
mala pikica
Če še te G ni videla, potem se pojdi pokazat. Jaz imam enake težave. Zatečena zelo, prsti na roki me bolijo kot da bi bili polomljeni, gležnji kot da bi bili zviti. Samo zatekanje ni tako nevarno, je precej pogost pojav proti koncu nosečnosti, nevarno je, če se pojavijo beljakovine v urinu in če je ob tem še povečan pritisk. Pri meni G tudi ni izključil možnosti, da bi porod predčasno sprožili, če se te težave ne bi nehale. Bom videla, kaj bo povedal jutri, ko imam spet pregled.

Aja, še mogoče to... Zaradi vseh teh težav imam zadnjih 14 dni 2x tedensko pregled, vsaj CTG, da vidi kako se kaj otrok giba. Tako da ti vsekakor svetujem, da se pokažež ginekologinji, če še ni videla oteklin.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2007 17:49:40   
TinKiCa1
jst samo opazujem, kaj me še čaka;) vsem pa želim vso srečo, sploh pa tebi mala pikica  in upam, da bo user posted image želel na četrtek vn;) lp

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2007 19:55:15   
Naja30
Zadnji mesec je pač tako. Če te zelo skrbi, povej G, da boš bolj mirna. Po moje je to zatekanje samo zastajanje vode. Dokler imaš pritisk tako lep, je vse ok.
Špikanje v nožnici je pa normalno, vsaj pri meni je bilo.

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2007 20:10:03   
mateyka
Pri meni G tudi ni izključil možnosti, da bi porod predčasno sprožili, če se te težave ne bi nehale. Bom videla, kaj bo povedal jutri, ko imam spet pregled.

men je to ful čudno. na švedskem ne bi niti pomislil na kej tazga. se izogibajo sprožanju poroda, če se le da. do 14 dni čez rok pregledujejo na 14 dni (če se ok počutiš seveda). pri nas so tok hitri s tem induciranim porodom..
in kako naj bi se to otekanje nehalo samo od sebe preden rodiš? sej se ne bo - nobene logike ne vidim v takem argumentu.. in to je rekel ginekolog?
pritisk maš normalen - men se zdi, da predčasni porod tle res ni potreben samo zarad otekanja.

aja, sem šele zdele opazla - mala pikica, ti maš probleme s pritiskom? user posted image upam, da bo vse ok in da ti ne bo treba hitet s porodom. me vsakič razveseli, če bodočim mamicam rata do konca donosit. mislim, da je za škrata to najboljš - če se le da user posted image jaz nisem mogla verjet, da sem na mojo višino (157cm) rodila 3380g težko pupo user posted image milsim da je to blo zato, ker sem rodila skoraj na rok. pa mogoče mal tud zato tok navijam za zdržat do konca - da bodo veliki, lepi in razviti kolikor se da user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.12.2007 20:18:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2007 12:36:10   
mala pikica
mateyka saj pri nas tudi niso najbolj navdušeni nad sprožitvijo poroda, če pa so težave, je pa vsekakor boljše tako.
Sicer moram potrkati, da pretiranih problemov vseeno nimam, pritisk samo na čase naraste, kar verjetno ni tako hudo kot če bi bil ves čas povišan. So pa tudi beljakovine prisotne v urinu, kar pa tudi ni v redu.
V ponedeljek imam spet CTG in takrat je G rekel, da se bova dogovorila za naprej.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2007 14:27:55   
mateyka
kako pa vpliva na bebico, če ma mama visok pritisk tako pozno v nosečnosti?

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......