Savna v 5. tednu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Savna v 5. tednu (17.12.2007 9:15:38)

Pozdravljene!
Zanima me kakšne nasvete imate glede savnanja v 5. tednu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]?
Rada bi šla v savno, vendar ne bi rada ogrozila moje pikice.

Hvala za odgovore.

tosja -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 9:35:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Rada bi šla v savno, vendar ne bi rada ogrozila moje pikice.

Potem enostavno ne greš!!!

tosja -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 9:37:36)

Mal nižje je link že odprt...preberi odgovore.

špelin@ -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 9:44:08)

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4392193,4392193#msg-4392193

Jaz sem se šla v prvi nosečnosti dostikrat pogret v savno, sem tudi prej redno hodila. Ampak le za par minut. Poleg tega sem šla raje v rimsko savno (caldarium), ki ni tako vroča.

Anonimen -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 11:23:12)

raje ne...moja kolegica je zaradi savnanja in whirpoola splavila v 8 tednu ker se je pregrela....

Polonca s piko -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 11:24:24)

Zarodek nima razvite termoregulacije, zato je savnanje nevarno. Mogoče, kot piše na unem linku, da par minut ni nevarno, ampak učinka po parih minutah od savne pa itak nimaš (jst sm tuk zmrznjenček, da rabm bit notr 10 min, da malo zašvicam). Glede na to, da nekateri G opozarjajo, da se ni dobro tuširat s prevročo vodo (iz istega razloga kot sem napisala na začetku), bi jaz rekla NE V SAVNO. Da pregrevanje ni kr neki- sestra moje stare mame je splavila dvojčka, ker se je šla gret na peč!!!
Da ne bom samo strašila in pametovala, tud moj pikec/moja pikica je eno savno v času nosečnosti prestal, samo še nisem vedela, da sem noseča. (Je prestal tudi dve žurki, na katerih ne bi napihala ravno 0,0  , pa tudi ene tri kolesarske vzpone... no, če je preživel prvi mesec sem si rekla... zdaj ga/jo pa čakamo, do konca je uradno še 17 dni).
Pa še to mimogrede, glede ogrevanja; v 4 mesecu sem bla v toplicah, pa kličem mami (babica po poklicu), kolk se moram pazit, pa se preoblačt... pa reče mami, da to ni taka panika, če ne bo pihalo, da naj pa ne hodim v vroče bazene, ker lahko povzročijo spontani splav. Moram rečt, da mi je blo kar grozno, ker tega prej nisem vedla, in če ne bi po naključju z mami takrat govorila, bi se zihr hodila gret v jakuzzije!

Sicer pa... zdaj se posveti skrbi za vajino zdravje in ne samo za tvoje :)

LP

MikyMiska -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 12:31:08)

oJ!

Kot vidiš, dobivaš različna mnenja, vsi pa te bodo vedno opzorjali, da bodi previdna. Na to se kar navadi zdaj, ko si noseča. Čimprej pa se navadi tudi na to, da je tvoje telo tvoje in ne moje ali od kogar koli drugega. Ravno s savno je tako, tudi s plavanjem in morda se najde še kaj. Logično, da so stvari, ki se jim moreš izogibat, ampak vse ostalo pa vsaka počne kolker ji možnosti to dovoljujejo.

Jaz  hodim plavat normalno enkrat na teden, po plavanju grem tudi v savno. Seveda pa logično, ne počnem tega tako intenzivno in pogosto-kot pred nosečnostjo. Tako da sama si moreš legulirati sistem tega, kar boš počela. Ni nekih konkretnih pravil, ampak je pomembna situacija vsake posameznice. Ti pa priporočam, da se na začetku nosečnosti izogibaj prevelikim šokom telesa, ker na videz izgleda, da nič še ni, v resnici pa se v tvojem telesu ravno zdaj ustvarja novo življenje. Vsekakor se savnaš lahko v mejah normale- to je individualno-sama moreš vedeti kolko lahko glede na predhodne izkušnje-finska, turška savna. Vsekakor pa ti odsvetujem infrardečo savno in Knajp metodo(vroča-mrzla voda za celotno telo). Tudi jaccuziju se izogibam pa dosti počivanja vmes. Jaz pač, ne glede na mnenja, hodim v savno in bazen, ampak jaz s tem živim že od malega. Vsak pa zase najbolje ve, tako, da premisli in bodi previdna pač.

Pa dosti užitkov ! :)

jagoga -> RE: Savna v 5. tednu (17.12.2007 12:44:53)

Se strinjam z mojo predhodnico MikyMiska, važno je da s temi zadevami ne pretiravaš. Neka minut toplote, še ne pregreješ telesa. Malo delaj tudi po lastnem občutku, če boš videla da ti po dveh minutah ni počutje uredu jo zapusti.

Stran: [1]