nemirno spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


december06 -> nemirno spanje (16.12.2007 21:09:18)

Naš trimesečnik ponoči večkrat nemirno spi. Včasih med spanjem, običajno pa preden trdno zaspi, tako nemirno miga z glavico levo in desno (da me je včasih že strah, da si ne bo kaj naredil) in občasno še jamra zraven ali pa si rokice tišči v oči in to lahko kar traja, me moti, ne morem zaspati, saj me že skrbi. Včasih ga vzamem iz posteljice in ga primem in se malo pomiri (ne vedno). Običajno se po nekaj dalj časa sam umiri.

Zanima me, ali je to samo kakšna faza, ki jih mine, in je normalno ali bi me moralo skrbeti? Kakšne imate ve izkušnje? In ali je smiselno, da ga jemljem iz posteljice (oz. po kolikšnem času) ali naj se sam pomiri?

Naj še to dodam, da nikakor ne more zvečer ali čez dan sam zaspati (le v rokah). Ponoči pa ga po hranjenju (prilagojeno mleko) kar položim in običajno spi normalno ali s takšnim jamranjem kot je opisano zgoraj. Če ima katera še nasvet kako naj sam zaspi, lahko še to doda.

Hvala za deljenje vaših izkušenj. 




VesnaLana -> RE: nemirno spanje (16.12.2007 21:20:48)

Ko je bila moja pupa stara 2 meseca in nekje do 4 meseca, je spala zelo nemirno, tudi jaz sem se bala saj nisem vedela, kaj naj bi to bilo. Premetavala se je tako zelo, da sem mislila, da jo kaj boli ali da je kaj narobe. Tudi tepla se je , tako kot ti opisuješ. Potem je pa kar naenkrat minilo in sedaj spi ko angelček.




Talika19 -> RE: nemirno spanje (16.12.2007 21:39:45)

Pri nas je tudi podobno. Predvsem bolj ponoči se začne to nemirno spanje. Se je pa to začelo šele v zadnjem času, prej tega ni bilo. Naš prav tako jamra in opleta z glavico levo in desno. Jaz mu dam ponavadi dudo in se umiri ampak, včasih se to stopnjuje in se začne jokat, takrat pa ga nahranim.

Zvečer lepo sam zaspi, vendar se običajno kar dostikrat še zbudi, ga moram pobožat, dat dudo in zaspi nazaj. Podnevi pa imamo iste probleme kot vi, zaspi mi samo na rokah ali pa v vozičku in v avtu.




picola1 -> RE: nemirno spanje (16.12.2007 22:45:09)

Moja mala je tudi pred tremi tedni začela opletat z glavo, bit nemirna med spanjem, se pogosto zbujat, itd. Ugotovila sem, da jo dajejo krčki, ker je potem čez par dni dobila drisko (temno zeleno, tekoče in smrdeče blato), ki ni in ni minila, na koncu pa sva pristali zaradi tega na pediatriji, kjer so ugotovili, da je dobila nek virus...
Mogoče je pri tvojemu tudi kaj takšnega? Mogoče ne kak virus, samo kaki blagi krčki, ki mu ne dajo dobro spati...?




Rozmarinka -> RE: nemirno spanje (17.12.2007 11:56:59)

Nas 2,5 mesecnik ima tudi vcasih tako nemirno spanje. Ugotovila sem, da se posebej premetava takrat, ko nama ne uspe podreti kupcka. Ko ga dvignem in uspe s podiranjem kupcka pa se umiri.

Aja...pa kadar je za nami kaksen bolj naporen dan (veliko ljudi, ki vsi tiscijo vanj alla obiski) je tudi nocno spanje bolj nemirno.




Barči78 -> RE: nemirno spanje (17.12.2007 12:19:09)

Pri nas tudi nismo nič spali, skoz se je premetaval, obračal za 360°, sem ga na koncu kar pri sebi imela, ker je bilo grozno, celo noč zbujanje, ker se je zaletaval in zatikal nogice vse povsod. Potem smo šli h bioenergetiku (zaradi kašlja), pa nam je dal nasvet, da prestavimo posteljico, ker je baje na zelo slabem mestu (moja pravtako) in ne boš verjetla, prvič ko je spal notri, sem se zbudila ob 5h zjutraj, kaj je z malim, kje je, čist zbegana, ona pa je mirno spal v posteljici.  Zgleda, da nekaj je na tem.
Včasih pa morava podreti kupček, pa spi mirno dalje.





Stran: [1]