jerikou -> RE: Nujno muffini (16.12.2007 12:55:06)
|
Tudi jaz delam čokoladne m brez jogurta. evo pa še en mljaska recept za čokoladne maffine: za 12 kosov potrebuješ_ -3 žlice masla -100 g jedilne čokolade -200 g moke -100 g sladkorja -zavitek vanilin sladkorja -2 žlici kakava v prahu (jaz kr mal več dam, so pol taki fajn rjavi) -2 žlički mali pecilnega -pol žličke sode bikarbone (lahko tudi brez nič naribe) -ščepec soli -2 jajci -150 ml mleka -maščobo za modelčke ali pa papirčke Pečico segreješ na 180. vdolbinice za mifine namažeš ali pa s papirčki obložiš. v majnem lončku razpustiš maslo. čokolado drobo naseklaš. v skledi pomešaš moko,sladkor,vanilin, kakav,pecilni, sodo, in sol. v drugi skledi pa zmešaš jajca z mlekom in maslom. jajčno maso daš k mešanici moke in vse skupaj premešaš z metlico, da vse sestavine navlažiš. testu primešaš nasekljano čokolado. napolneš modelčke za mafine. mafine pečeš na srednjem vodilu od 20-25 min. jaz kar na klasiko pečem se lepo enakomerno dvignejo in zapečejo. VUALA narejeno, malo jih pustiš ohladit in potem mlljaska.... naslednji dan pa lahko za 10 sekund vržeš v mikro, da se pol čokoladni koščki spet mal stopijo.....
|
|
|
|