benika -> RE: Dileme pred porodniško (17.12.2007 18:25:55)
|
Ker imam rizično nosečnost nevem, če bom sploh še lahko šla v službo (delala kot študentka). Ker pa samo z moževo plačo ne bo šlo me zanima sledeče: Kaj se mi najbolj splača v tem trenutnku ? Biti še naprej študentka, se zaposliti, se samozaposliti ali se kar prijaviti na ZZRS ? Nekaj mi ni tule jasno. Praviš, da imaš rizično nosečnost in da ne boš mogla več delat. Kako se boš potem zaposlila? Predvidevam, da te, razen, če se zaposliš pri nekom, ki ti bo šel ful na roko, noben delodajalec žal ne bo vzel v delovno razmerje. Če se samozaposliš, moraš spet delat, da dobiš nek dohodek, ampak z rizično nosečnostjo tudi to ne bo šlo. Če greš na zavod, ti ne pripada nobeno nadomestilo, ker nimaš nič delovne dobo. Kakorkoli obrneš, ti porodniška nikakor ne bo pripadala, ker nimaš 12 mesecev delovne dobe. Žal. V glavnem, v naši državi je vse skupaj eno veliko sra.... Na tvojem mestu bi lepo do februarja ostala študentka, delaj še preko študentskega servisa dokler boš lahko. Nato boš pač prejemala starševski dodatek in to je to. Bo kar nekaj manj od porodniške, vendar boste preživeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa srečno!
|
|
|
|