NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

MajaG -> NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (6.1.2005 11:29:30)

POZDRAVLJENI!
SEM V 10. TEDNU NOSEČNOSTI (2. OTROK) IN ME ZANIMA, ČE SE JE POTREBNO NAROČITI TUDI ZA ODVZEM KRVI (5 ML VENSKE KRVI, KI POKAŽE 2 PARAMETRA, OD KATERIH JE EN ZVIŠAN, DRUG PA ZNIŽAN). V PROSPEKTU PIŠE, DA PRIPOROČAJO ULTRAZVOČNI PREGLED IN ODVZEM KRVI. JE KATERA ŽE BILA NA OBOJEM?
PRI 1. :duda:SEM BILA LE NA ULTRAZVOKU. PRI 2. SEM PA VSA PANIČNA, DA NE BOM IMELA TAKE SREČE, KOT PRI PRVEM.:(
HVALA ZA ODGOVOR IN LEP POZDRAV!

bikica30 -> NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (6.1.2005 11:53:38)

Živjo!
Verjetno govoriš o dvojnem hormonskem testu. To je krvni test, kjer preverjajo 2 hormona. Kri ti morajo vzeti isti dan kot opraviš UZ pregled (nuhalno svetlino) oz. v 24 urah, saj se vrednost hormonov spreminja iz dveva v dan. Ni pa ta test nič drugega kot potrditev (okrepitev) rezultatov nuhalne. Nuhalna ti z verjetnostjo cca. 70% pokaže na možnost kromosomske napake, ta hormonski test to verjetnost še zviša na cca.90%.
Če si iz Lj greš na odvzem krvi na polikliniko v laboratorij. Stane cca. 5-6 tisočekov - sem že malo pozabila.

LP, Anya

fricka -> NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (6.1.2005 12:14:49)

Jaz sem šla na nuhalno svetlino z napotnico v porodnišnico, kjer so mi istočasno vzeli tudi kri.

Naja31 -> NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (6.1.2005 12:52:15)

Ja, DHT stane na poliklniki 5.700 sit. Jaz sem bila septembra. Moras pa kri dati v roku 28 ( ali 48 ur, vec sigurno ne) po NS.

Lp, Naja

MajaG -> NUHALNA SVETLINA IN ODVZEM KRVI (24.1.2005 10:17:14)

Hvala vam!

Ultrazvok za NS sem že opravila, ker pa je bila režica široka 1,2 mm, mi je zdravnica predlagala, da kri ne bi pokazala nič več, samo denar bi vrgla vstran.

Lp,Maja

Stran: [1]