Anja167 -> čisto nič več ne razumem (7.1.2005 21:04:09)
|
Mi imamo na posteljici dva ščitnika (en je za polovico posteljice, npr. zgornjo, potem se ti pa lahko zgodi, da tamali nogice vtakne v luknjo, če je velika vrtavka, pa je dobro zavarovati še spodnjo polovico). V Odeji v Škofji Loki znaš dobiti komplet posteljnino tudi bolj poceni (če je kje kaka nevidna napaka), sicer pa smo mi kupovali vse posebej. Ščitniki v raznih lepih kompletkih so namreč v našem primeru predebeli, da bi se jih dalo z obeh strani zatakniti med jogi in okvir posteljice. Tisto o uporabi tople in mehke odejice je boljša varianta kot težek kovtrček, vsaj pri novorojenčku. Sicer pa so fajn tudi razni puhasti kovtrčki (baje jih tudi imajo v Odeji, če boš rodila v Ljubljani, boš pa videla, kaj mislim). Povštrčka res ne rabiš eno leto (no ja, mi ga imamo zatlačenega za ščitnik - vmes med ščitnikom in okvirjem - , ker se tamali poriva v zgornji rob postelje). Priporočam pa posteljico, pri kateri se da ena stranica čisto spustiti pod posteljico, ker lahko tako posteljico priklopiš k svoji postelji (zelo praktično, da ti ponoči, če dojiš, ni treba vstajati, pa tamali vseeno spi v svoji postelji). Imajo v Baby centru v Ljubljani in sploh ni toliko dražja od drugih. LP.
|
|
|
|