Pia73
|
Ja, zelo zanimivo vprašanje. Moja dva sta razlike skoraj 5 let. In trenutno sta stara 7 let in 2 meseca ter 2,5 leti. torej oba že razumeta kaj se sme in kaj ne. Tole o skupnem sovražniku je zanimiva ideja, čeprav se je jaz ne poslužujem oz. ne v takem smislu. Včasih odreagiram tako ampak ne v tem smislu ampak ker se mi zdi to pravilno na dano situacijo. Sicer pa rešujemo probleme od primera do primera. Pri nas je tamal živ ček in je treba biti realen, da ni vedno večji kriv. Pa vedno mi je šlo na živce, da so vse večji otroci krivi. Ampak! Moram povedat, da je tavečji kaj hitro skužil, da se da resnico malo prikrojiti, da je kriv tamal,... Tamal je itak navajen kreganja, ker itak kar naprej nekaj narobe počne,.. In zadnjič jih sredi situacije za katero sem čutila, da se bo razvila v prepir začnem neopazno opazovati,... Pobudnik je bil starejši, Ko je zadeva prišla tako daleč, da sem bila primorana ukrepat je seveda tavečji trdil, da ni kriv. Sem mu lepo povedala, da sem vse videla in da ni lepo kar je naredil. In, da glede na to, da sam prizna, da ni kriv, če dejansko česa ne ušpiči ni lepo, da je lagal. Upam ,da ga je to izučilo. Čeprav vem, da se vsak pač skuša izmuzniti po najboljših močeh. Nekega pravila torej pri nas ni. Ukrepamo kakor se nam v danem trenutku zdi najbolje. Seveda pa vedno najprej pustimo, da poskusita spor rešiti sama. Pa menim, da se pri teh zadevah ne moreš držati nekega univerzalnega recepta.