krči, rdeče pikice po čelu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jen -> krči, rdeče pikice po čelu (5.1.2005 19:37:55)

živjo punce! naša hana je danes stara 3 tedne. že od vsega začetka ima bolečine ker jo rado napenja. nekaj dni nazaj pa so se pojavile tudi kolike. z možem opažava, da ji ne pomaga skoraj nič. malo ji blaži bolečine menjava položajev, masiranje trebuščka, še najbolj pa razvitje iz pleničk in njeno razigrano brcanje.po približno pol ure iznenada mine. te koike pa se pojavljajo največkrat ob enih ponoči in ob dvanajstih dopoldan. čudne ure glede na to, da pravijo da se pojavljajo ob večerih. ob napadu rata čisto rdeča oz. vijolčna, joka toliko časa, da ji zmanjka sape. pri tem postane zelo potna, predvsem po čelu. in ravno nekaj dni opažam, da so ji po čeu nastale rdeče pike oz. mozoljčki. a mislite, da je to od potu ali me mora skrbeti?. tudi veke imam občutek, da imajo bolj vidne žilce. sumim, da je od napenjanja.

pilar sem opazila, da imaš skoraj isto starega dojenčka in podobne težave. kako mu pomagaaš in če se tudi tvoj tako prepoti.

ko jo ne zvija pa je mala hana pravi sonček
lp jen in hana




Anonimen -> krči, rdeče pikice po čelu (5.1.2005 19:41:04)

Ana je dobila pri enih 3 tednih grozen napad mozoljčkov po celem obrazu. Je bila kar grozna za pogledat! Ampak je šlo samo za hormone in so zginili po kakšnem tednu ali dveh.




Seven* -> krči, rdeče pikice po čelu (5.1.2005 20:13:03)

Jaz bi to povedala zdravniku. Nikoli nisem slisala za tako hude kolike, da bi se otrok potil poleg in bil violicen. Da ni kaksna alergija. Kombinacija pikic na celu in bolecin bi lahko bila indikacija za alergijo..




Anja167 -> krči, rdeče pikice po čelu (7.1.2005 19:53:23)

Naš pikec je imel, prva dva meseca predvsem, neko hecno obliko kolik. Trajale sicer niso dolgo, jih je imel pa redno ob 20h in ob 23h, tako da je bil, kot praviš, jen, čisto vijoličen in je ostal brez zraka za kakih 7 sekund. To ga je čisto zmatralo in je zato kmalu zatem zaspal. Potem se je to začelo dogajati tudi že zjutraj ob 9h. No, potlej je pa postopno minilo, in od takrat, moram potrkati, pri jokanju ne ostaja več tako brez zraka. Jaz sem zaključila, da morajo biti naše kolike povezane z večjo ravnjo draženja, saj so se dogajale bolj intenzivno, kadar smo kam šli ali je bilo okrog veliko ljudi ali smo se veliko igrali. Ni pa se vmes tako spotil (jah, tudi niso dolgo trajale, da bi se lahko), tako da v zvezi s tem ne vem nič. LP.




Stran: [1]