bumerang
|
rnrnrnr, ne, tole ni malo površno napisano. Ker otrok lahko občuti prisilo tudi če se starši nanj ne kregajo. Zasmehovanje oz. občutek, kdaj je kdo zasmehovan, je zelo relativen, linija občutenja le-tega pa zelo tanka. Kako zgornje gospe navajajo svoje otroke na kahlico pri 8. mesecih, ne vem. Vem pa, da je veliko večja možnost, da otrok ne bo ustrezno rešil psiholoških nalog tega razvojnega obdobja, če to počnemo pri 8. mesecih kot če bi to počeli po 2 letih, ko je otrok tudi telesno pripravljen. Ker tole navajanje me močno spominja na to, kako mame trdijo, da njihovi otroci berejo, ker se naučijo na pamet piktograme, da štejejo do 100, ko mehanično nizajo številke drugo ob drugo... ob glasovni analizi in pri ugotavljanju količinskih predstav pa gladko pogrnejo. Kaj ima otrok od tega, da ga navajajo pri sedmih mesecih na kahlico, res ne vem. Pozitivnega zagotovo nič, negativnega pa lahko mnogo! Verjetno toliko kot od tega, da se ga na gosto hrano, po možnosti na razhudnike, navaja pri 6. mesecih. Saj, ja, moj otrok VSE je, kakšen genij! Kar se pa mateyke tiče... nima smisla sploh odgovarjat. Bo morala še kako knjigo mal odpret in pregledat. Pa moj post še enkrat prebrat. Omenjen je bil namreč Erikson!