sirup za izkašljevanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

eya -> sirup za izkašljevanje (13.12.2007 18:28:07)

Moj je dobil za tamalega v lekarni Sirup za izkašljevanje, pa mu je rekla, da ga malemu ne smemo dati po 4. uri popoldan. A katera mogoče ve, zakaj ne?

Lunca1 -> RE: sirup za izkašljevanje (13.12.2007 18:29:12)

Prvič slišim, naša je jemala Prospan, pa ni bilo nobenih ovir. Mogoče bi ga lahko oviralo pri spanju, ker bi ga silkilo na kašelj in ne pomirilo.??

Anonimen -> RE: sirup za izkašljevanje (13.12.2007 18:33:45)

Prospan je antitusik, kar pomeni, da umirja kašelj, oziroma da manj kašljaš- dobiš ga, če je kašelj produktiven.

Sirup za izkašljevanje pa je ekspektorans, ki vzpodbuja suh kašelj, da postane bolj produktiven. Po njem več, ampak lažje kašljamo. Zato priporočajo, da se ga ne jemlje po 4h, da otroka kašelj zvečer ne bi motil med spanjem. Da se otrok lahko naspi.

eya -> RE: sirup za izkašljevanje (13.12.2007 20:10:52)

Hvala Aspirinčica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mlada mamica -> RE: sirup za izkašljevanje (13.12.2007 23:16:47)

Tudi jaz sem slišala,da se sirupa po 5 uri ne daje!Sem kupila Slezov sirup_ni pomagal,Prospan_ni pomagal,pol sem šla v Avstrijo po Bronha stop sirup in sem z njim zelo zadovoljna!

Blink1 -> RE: sirup za izkašljevanje (15.12.2007 14:05:45)

Madoniš.... aspirinčica... če je kašelj produktiven, to pomeni kaj? Da se sliši, da imaš nekaj v grlu? Npr. moji mali se sliši, ko govori, da bi se morala odkašljat, ker se ji nekaj nabira. Tudi ko kašlja se nekaj rola po grlu, ampak tega ne izkašlja... Kateri sirup v tem primeru? V lekarni mi je dala bršljanov sirup za izkašljevanje.

jaz pa imam zelo suh, dražeč kašelj, pa mi je dala slezov sirup za pomirjanje

Stran: [1]