|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj prideš iz krize?
14.12.2007 11:33:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

se je bolj on umaknil, že prvi dan ko sva prišle iz porodnišnice je šel takoj delat, čeprav sem pričakovala da bo pri nama.

no,moj je šel pa smučat par dni za tem,ko sva prišli domov. se je odpeljal s prijatelji za 10 dni v francijo na ledenik... jaz pa z 2 puncami doma. sej,a ni da te prime depresija že takoj na samem začetku???

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
14.12.2007 12:26:33   
Anonimen
Ne štekam user posted image
A jih nikol nič ne vprašate, zakaj se tko obnašajo?
A vam je prav, da se tko obnašajo? Da se jim zdi čist ok, da grejo za 10 dni smučat in da hodjo cel december ven?
Ni?
Zakaj torej nič ne nardite glede tega?

Ah, res ne razumem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
14.12.2007 12:44:20   
Anonimen
Kaj a naj se sama z sabo pogovarjam,ko ga kaj vprašam se smeji.Kot petletni otrok.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
14.12.2007 12:45:26   
Anonimen
Potem pa ni to edini problem,ko se noče pogovarjat.
Potem začnemo iskat pri drugem kar pogrešamo doma in je še večji problem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
14.12.2007 13:44:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Ne štekam user posted image
A jih nikol nič ne vprašate, zakaj se tko obnašajo?
A vam je prav, da se tko obnašajo? Da se jim zdi čist ok, da grejo za 10 dni smučat in da hodjo cel december ven?
Ni?
Zakaj torej nič ne nardite glede tega?

Ah, res ne razumem...

sej tudi jst nisem nič štekala. če sem ga vprašala zakaj to počne mi je rekel: kaj pa počnem narobe?user posted image
potem sem začela razmišljat,kaj JAZ počnem narobe,da je tako. in sem prišla do zaključka,da je po njegovo tako prav. in da je tako vzgojen,ker je njegov oče počel isto...
meni niti slučajno ni všeč tako kot je,ker je bilo prej čisto drugače,ker je bilo LEPO!

pogovor z njim pa... takrat ni pomagalo nič. nisva se mogla pogovarjat,ker se on ni hotel. če sem ga kaj vprašala,ni odgovoril,če sem mu kaj govorila,me je samo gledal in rekel,da se pogovarjam sama s sabo.user posted image
in potem sem užgala drugo tehniko: sem mu zmetala vse umazane cunje na balkon,nehala sem mu kuhat,prat,pospravljat za njim,nisem se več pogovarjala z njim,izogibala sem se mu 100 na uro,v omari in v hladilniku sem ločila njegovo in našo hrano,posteljo sem mu pripravila v kleti na enem starem kavčuuser posted image ... v glavnem sem ga izklopla iz našega življenja.
potem je začel razmišljat in se je skuliral.
in je bilo zdej en lep čas vse ok. zdej zadnjih 14 dni je spet po starem... bo treba spet ga v klet preselit,malo na hladno. očitno pri njemu samo to zaleže. pogovor je tako učinkovit,kot bi govorila sneženemu možu. pa še ta bi prej spregovoril.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
14.12.2007 13:47:44   
lea23
midva nimava nobene krize, pa je 6 mesecev od rojstva hčerke. sva pa pač ful malo skupaj, ker je moj mož voznik mednarodnega avtobusa.. ampak se pač navadiš, ga pogrešaš, enkrat bo itak boljše.. user posted image
drugače pa ne, nimava nobene krize. tudi ko sem prišla domov iz porodnišnice je bil cele 3 tedne doma ( dogovor z delodajalcem )

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.12.2007 13:48:30   
malamanja
Mene pa zanima po koliko letih zveze ste padle v tako krizo?

Midva z mojim sva hodila cca. 7 let, potem pa sva šla skup živet na svoje.
Nič hujšega, katastrofauser posted image .
No po dveh mescih sem spokala pa šla domov (k staršem kam pa drugamuser posted image ).
Prvi dan sem čutila pravo olajšanje, ko sem se malo ohladila pa...... je bilo kar hudo.
Nekako sva prišla nazaj skup, se pogovarjala in pogovarjala,......
Zdaj po dveh letih skupnega življenja je velikoooo bolje. Res pa je, da se tudi meni vedno zdi, da se premalo pogovarjava. Sam je tak nor tempo, prideš iz službe čist izmozgan ob cca. 17, nekaj nahiter nardiš za jest, pa pred TVuser posted image , kje se ti še kaj velik ljubi pogovarjat pa razpravljat. Včasih se mi zdi, da skor ni druge teme, kot to kako je bilo v službiuser posted image .

Pa se mal pogovarjam z eno kolegico, pa z drugo za katere mislim, da imajo dema vse idealno poštimano, pa ugotovim, da pa le ni tako, imata tudi podobne probleme user posted image , no pa se mal umirim. Očitno je danes pač tako. Pa TV pomoje res vse ubijeuser posted image , najrajši gram kam na sprehod z njim (na luft, saj nemorem bit po cel dan noter, služba, doma), potem sva se pa prisiljena pogovarjatuser posted image .

....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.12.2007 14:16:46   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: malamanja

. Pa TV pomoje res vse ubijeuser posted image ,

Bog ne daj, da bi crknu televirzor, bog ne daj.....user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.12.2007 14:48:00   
malamanja
Da bi crknu televizor, pa internet user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No pred TV jaz pa za računalnikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jaka komunikacijauser posted image .

....

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.12.2007 14:53:50   
Taula
Jaz ga brcnem v rit, da mi gre na smučanje ko pridem iz porodnišnice. Kaj se nista pred porodom nič menila kako bo..ali bo doma, v službi, v Franciji?user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.12.2007 15:00:58   
Anonimen
OK, NIKKI, tebe imam rada in tvojo situacijo poznam. Ampak je*** tazga desca, ki ga moraš poslat v klet spat, da zašteka user posted image  Ko psa, ****ti.

Če bi mogla tkole živet, bi bila rajše sama. Bi mi bilo veliko boljše.

Sicer pa zdaj itak govorimo o krizi PO porodu. Mogoče pa pri nekaterih pride zato, ker se ženske spemenijo in potem šele vidijo, kakšenga cepca imajo za moža user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
14.12.2007 15:04:10   
Anonimen
kriza traja že nekaj časa

(odgovor članu kristi79)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
14.12.2007 16:06:28   
darchy
Sicer pa zdaj itak govorimo o krizi PO porodu. Mogoče pa pri nekaterih pride zato, ker se ženske spemenijo in potem šele vidijo, kakšenga cepca imajo za moža

user posted image ta je pa dobra      

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.12.2007 16:58:15   
kaya2007
Mogoče pa pri nekaterih pride zato, ker se ženske spemenijo in potem šele vidijo, kakšenga cepca imajo za moža

no, če jaz pravim, da je moj mož cepec, je to zgolj moje subjektivno mnenje...ker na splošno tega ne morem rečt-ne hodi po lokalih ali kamorkoli drugam, on se pač umakne k delu in glede na to, da nas s tem preživlja, mu tega skoraj ne morem šteti za slabo. lahko pa rečem, da mogoče nisva za skupaj, saj jaz rabim veliko več pozornosti kot mi jo on namenja user posted image  in nekako mu ne morem dopovedat, da je pozornost večinoma bolj pomembna, kot pa to kaj mi lahko kupi user posted image

(odgovor članu darchy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
14.12.2007 18:02:43   
Anonimen

Ampak je*** tazga desca, ki ga moraš poslat v klet spat, da zašteka user posted image  Ko psa, ****ti.

user posted image jst psa ali mačka ne bi nikoli zaprla v klet al pa kam na mraz.user posted image

in,ja pri nama je prišlo do krize po porodu zato,ker sem od njega pričakovala da bo tudi doma kaj naredil,kot je to delal prej.
potem pa mi je en dan serviral odgovor: če je naša mama zmogla z nami,ko smo bili štirje in oče v na delu v tujini,boš zmogla tudi ti z dvemi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
14.12.2007 18:09:21   
kaya2007
če je naša mama zmogla z nami,ko smo bili štirje in oče v na delu v tujini,boš zmogla tudi ti z dvemi.

ne morem verjet, da si je upal to zinit!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
14.12.2007 18:31:54   
Teya*D.
Ne vem zakaj se tako, dedci namreč, odmaknejo, ko pride na svet malček...pa saj je njihov...

če je naša mama zmogla z nami,ko smo bili štirje in oče v na delu v tujini,boš zmogla tudi ti z dvemi. to je ena izjava...

kaj pa je moj izjavil: saj ženske ste narejene za to!user posted image madona...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 42
14.12.2007 19:42:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

no, če jaz pravim, da je moj mož cepec, je to zgolj moje subjektivno mnenje...ker na splošno tega ne morem rečt-ne hodi po lokalih ali kamorkoli drugam, on se pač umakne k delu in glede na to, da nas s tem preživlja, mu tega skoraj ne morem šteti za slabo. lahko pa rečem, da mogoče nisva za skupaj, saj jaz rabim veliko več pozornosti kot mi jo on namenja user posted image  in nekako mu ne morem dopovedat, da je pozornost večinoma bolj pomembna, kot pa to kaj mi lahko kupi user posted image

kaya, nisem mislila nič slabega user posted image
Jaz vsekakor mislim, da se bo tale vajina situacija prej ko slej rešila. Moški so itak ena taka čudna bitja user posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
14.12.2007 19:53:12   
Anonimen
Ne zastopim kako lahko to prenašate? Da vam moški po porodu odide v Francijo ali pa da cel december žurira? Halo? Zjutraj ko bi ob 7 prišel z žurke bi ga že kovčki čakali pred vrati. Malo ponosa pa le mejte. Saj zakaj pa ga pol imate? Samo da denar v hišo prinese. Ne hvala samo zato pa ga res ne rabim imet. Ok saj denar prinese ampak živcem pa vam tudi poje. Jaz tega ziher nebi zraven gledala. Ni šanse. Ve pa če jim vse dovoljujete bodo pa s časoma zahtevali vedno več in vedno bolj se bo odtujeval. Takrat pa bo jok in stok. Zdaj treba orgirat ne takrat ko bo že prepozno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
14.12.2007 21:03:09   
kaya2007
sunqueen, sej vem, da to ni letelo name...jaz samo probam odgovarjat na svoji temi, čeprav je zdaj že 100 drugih zgodb zraven opisanih user posted image  in nestrpna, odgovori še meni he he, moj ne smuča brez mene user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.12.2007 21:15:01   
Anonimen
kaya2007 ne zastopim?

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
14.12.2007 22:21:45   
atanja
Midva sva jo tud mela in se i hotu pogovarjat ampak je skoz v tv bulu. pa sem se pred tv usedla pa sem tok časa težila da je par stavkev prišlo od njega pol pa sva se zmenla.
Je pa res da mene to tok žre da ne zdržim več k en dan. In zdaj če se noče pogovarjat tok časa za njem hodim...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.12.2007 1:05:33   
piščanc
sunqueen se strinjam s tabo.

drugače pa jaz gledam na čas z otročki kot na super zabavo. in če mož ne gre zraven, klinc ga gleda. in moj to ve, da ne jamram, ne stokam, ampak ga samo odrinem, izključim, sem vesela da ga ni. pa se premisli. jaz odraslega moškega ne bom vzgajala, lahko gre kar takoj nazaj k mamici. če pa hoče biti odgovoren oče, se mora pa prilagoditi družini.

in priznam, jaz sem ena skrajnost, on druga, otroci nekje vmes. in samo skupaj funkcioniramo najbolje.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
15.12.2007 6:46:56   
Mesečnica
No, midva pa krize nimava.

Ja, punce, ko berem tole, vedno bolj vidim, kako imam fajn moža. No, ja, saj to sem vedela že prej, pa vendarle, zdaj se mi to še dodatno potrjuje user posted image .

Ne vem, a je štos v tem, da moj mož ni "tipičen" moški (v smislu ločevanja moškega in ženskega dela, pogovorov ipd.)user posted image . Midva najino vezo že od samega začetka gradiva na pogovoru in tudi "gospodinjska dela" si deliva. Še vse težave, ki so se pojavile, od kar sva skupaj, sva predebatirala in našla rešitev, ki je OK za oba user posted image .

Tudi krizo po porodu sva pričakovala in se nanjo zavestno pripravila še v moji nosečnosti. In ne boste verjele, krize v najini vezi sploh ni bilo, včasih se mi celo zdi, da sva še bolj povezana in da je iskrica med nama še močnejša, kot je bila pred nosečnostjo, pa je bila že takrat zelo zelo močna. Edino krizo sem imela jaz, ko sem se morala soočiti s tem, da zdaj sem pa res mama, da imam user posted image , ki zahteva veliko mojega časa, da pač nimam več take svobode, kot sem jo bila vajena pred nosečnostjo in tudi še med nosečnostjo. Na srečo je ta kriza v približno 2 mesecih izzvenela, tudi po zaslugi moža, ki mi je znal nuditi pravo oporo user posted image

Lahko vam povem, kako midva preprečujeva krizo. Z več dejanji:  
  • Pogovor. Brez tega seveda ni ničesar, pogovor je osnova! Še vedno se sproti pogovoriva o vsem, kar naju teži, moti, živcira ipd.
  • Čas, ko sva brez otroka. Že zelo kmalu po porodu sva malega enkrat na teden za eno urico ali urico in pol zaupala babici in šla malo po svoje, v bližnjo picerijo na pico, na en sprehod v dvoje, na firbcanje po trgovinah (načrtujeva selitev, pa malo ogledujeva pohištvo) ipd. Najprej sva bila seveda zelo vezana na otrokov urnik hranjenja (ker sem dojila), kasneje pa sva se tudi tega malo "osvobodila" (mleko sem si izčrpala). Sčasoma se je najin čas brez malega podaljšal in zdaj ga približno enkrat na mesec babici pustiva kar za celo sobotno dopoldne in še malo popoldneva, pa se odpraviva malo dlje, npr. po nakupih v Avstrijo (ker za malega najraje kupujeva v Toys'r'us). Ta čas nama res veliko pomeni, še zlasti meni, ki sem drugače z otrokom praktično 24 ur na dan.
  • Čas, ki ga imava vsak samo zase. Mož nekaj tega časa dobi že s tem, ko gre od doma v službo, jaz pa ga dobim, ko on pride domov in prevzame malega, da grem lahko po potrebi sama na sprehod ali na pošto ali kaj podobnega. Že 10 minut mi zelo napolni baterije in izboljša počutje. Poleg tega pa gre mož enkrat ali dvakrat na mesec na pijačo s kolegi, jaz pa tudi (sicer bolj poredko kot on) najdem kakšno kolegico za eno kavico in čvek čvek. 
  • Čas za crkljanje v dvoje. Vsaj dvakrat na teden si zvečer, ko mali zaspi, vzameva čas za crkljanje. Ugasneva luči (in TV!), prižgeva nekaj svečk, za ozadje imava tiho glasbo, spijeva kakšen zeleni čaj ali pa kozarček vina (nič več ne dojim, da ne bo pomote), pa se malo pocrkljava, pogovarjava ali pa poslušava glasbo, kar nama pač najbolj paše. Nič se ne sekirava, če ostane gora nepomite posode in se po stanovanju podijo kosmi prahu. 
  • Čas s prijatelji. Še vedno povabiva prijatelje, da pridejo na eno kavo in potem zvečer klepetamo, ko mali že spi. Včasih še celo pozabim, da imam malega.

Za enkrat nama takole zelo dobro uspeva user posted image .

P.S. Pa da ne boste mislile, da čas za crkljanje pomeni seks user posted image . Tega je po porodu bolj malo, ker imam (kot sem pisala na forumu Po porodu) še vedno težave s šivi user posted image . Imava pa toliko drugih telesnih stikov (objemi, poljubi, dotiki) med samim dnevom in ob najinih večerih, da tudi to trenutno "pomanjkanje" seksa ne prinaša razdora v najino vezo user posted image .

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 15.12.2007 6:47:38 >

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 49
15.12.2007 10:28:09   
Anonimen

Moški so itak ena taka čudna bitja user posted image

Dokler ne pridemo do žensk....user posted image

Saj z njimi se še zmenim......ampak s sabo.....težko....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?