nezavest (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nataan -> nezavest (13.12.2007 10:21:37)

Sem v 13t in sem včeraj zvečer, ko sem vstala s kavča in šla na wc, padla v nezavest. Ful sem se ustrašila. A ima katera podobno izkušnjo. Mam pa zelo nizek pritisk. Prosim za kakšen ansvet, izkušnjo.

Hvala

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.12.2007 10:23:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Nataan -> RE: nezavest (13.12.2007 10:25:08)

A je lahko tudi s plodom kaj narobe? TO me v bistvu najbolj skrbi. Ja, saj grem zdaj k zdravniku pregledat kri.

hvala

ms3 -> RE: nezavest (13.12.2007 11:13:17)

tudi men se je začelo to dogajat pri 13 tednih, od 10 ure dopoldan pa do večera se mi je non stop vrtelo v glavi. omedlela sem če sem stala več kot 10 min ali če nekaj časa nisem jedla in se pol ful napokala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

pritisk imam normalen, železo tudi in sladkor tudi. to je lahko spremljajoči sindrom nosečnosti, tako kot slabost npr.-sem poveda gin. in je rekla da to ni nič posebnega, sem mogla fino pojamrat da me je dala na bolniško. za otroka to ni nič nevrno. je pa normalno, da se ti zaradi neprestane omotičnosti in utrujenosti poslabša ostrina vida (pri meni je to sicer zdaj že minilo).

zdaj sem v 20. tednu sem mal bolš, se mi pa še vedno precej vrti. zelo pa pazim na to da jem v približno enakih časovnih presledkih, veliko pijem in da ne stojim dalj časa.

Naja30 -> RE: nezavest (13.12.2007 11:22:46)

V drugem tromesečju je to normalno. S plodom ni nič narobe, ti se pa lahko fajn udariš, če tako priletiš. Pazi, da ne boš lačna, da ne boš hitro vstajala. Sem ravno včeraj brala, da se to dogaja zato, ker se zelo poveča količina krvi in če npr. prehitro vstaneš, gre preveč krvi na enkrat v noge. V glavnem, vse delaj bolj počasi. Meni se je tudi začelo zelo vrtet in temnit pred očmi zadnje tedne.

Nataan -> RE: nezavest (13.12.2007 13:19:26)

hvala vam punce za vaše izkušnje. zdravnik je rekel, da je kri ok, sam pritisk mam pa res zlo nizek. upoštevala bom vaše nasvete, da ne bom kam padla in sebi in moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]kakšno škodo nardila.

lep dan vsem

pikica_30 -> RE: nezavest (13.12.2007 15:42:04)

Koliko pa imaš pritisk, če lahko vprašam? Jaz sem imela 100/60 pa sem tud večkrat vrtoglava in  omotična.

Majchi -> RE: nezavest (13.12.2007 15:46:33)

Jaz sem imela celo nosečnost zelo nizek pritisk 90/60 in se mi je v prvem trimesečju ves čas vrtelo. Ampak zavesti nisem izgubila. Pomanjkanje železa je pa prišlo v zadnjem trimesečju in je prav tako povzročilo vrtoglavico.

Kot ti je že svetovala Naja, pazi nase in delaj vse bolj počasi. Upam, da bo čimprej minilo.

Blejka26 -> RE: nezavest (13.12.2007 15:59:57)

men se je enkrat zgodilo,ko sem čakala na bus in je bilo zunaj dokaj vroče..no in ko je pripeljal bus mi je postalo full slabo in ko sem vstopala gor se mi je pred očmi naredila tema..šoferju sem samo dala denar in poiskala najbljižji sedež,da sem se usedla..mislila sem da bom bruhala..pol pa šofer,ki me je poznal naredi paniko in hitro prižge klimo-hvala bogu,drugače bi šlo vse po avtobusu..in ko je bilo vse ok,me šofer vpraša če sem kaj takega pojela in sem samo rekla "jaz se vem zakaj mi je slabo"seveda je takoj vedel,da sem noseča..tko da mislim d je to normalno za nosečnost.v mejah normale seveda

mala pikica -> RE: nezavest (13.12.2007 16:06:01)

Meni se je v takšnem času nosečnosti tudi to dogajalo, sem pa jaz tudi imela nizek pritisk. Otročku ne more biti nič hudega (seveda če niso prehudi padci), ti pa si lahko polna modric [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Majchi -> RE: nezavest (13.12.2007 16:24:55)

Zdaj me je Blejka26 spomnila še na en primer. Enkrat se mi je v Mercatorju na blagajni tako močno zavrtelo, da sem pa res skor skup padla. In sicer zato, ker sem trgovko gledala, kako artikle vleče čez čitalec. Zgleda me je ta fokusiran pogled čist zblodil, ker, ko sem hitro stran pogledala, je bilo takoj boljš. Pa k sreči sem si tudi vodo kupila in sem jo spila celo flaško, še preden sem jo dala v vrečko.

Pia77 -> RE: nezavest (13.12.2007 21:11:31)

Pomaga, če res veliko pijete, se izogibate dolgotrajnejšemu stoječemu položaju, sploh v vročem okolju. Iz ležečega/sedečega položaja vstajajte postopoma in počasi. Ne se prevroče oblačit. (Po drugi strani pa je koristno nosit kompresijske nogavice, sploh stoje).

mateyka -> RE: nezavest (13.12.2007 21:39:16)

Pia77 ma prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*BellaLuna* -> RE: nezavest (13.12.2007 23:07:55)

Jaz sem do sedaj kar nekajkrat padla skupaj, pa ne samo v stoje ampak tudi v sede. Otroka to nič ne ogroža, je pa neprijetno. Ponavadi se pa to zgodi, ker tlak ful naenkrat pade - običajno je to, če vstaneš, dolgo stojiš .... Ko boš imela pregled, omeni G, drugače pa pazi, da ne delaš naglih gibov (na hitro vstaneš), da nikoli ne stojiš na miru (da vsaj malo migaš)....

tasyo -> RE: nezavest (14.12.2007 8:50:59)

Meni se tudi to dogaja in je nadvse neprijetno... Sploh ne grem več sama v trgovino ali pa na sprehod, ker se mi je tudi sredi sprehoda po mrazu že zgodilo, da se mi je naredila tema pred očmi... Veliko pij, pa nikar se preveč ne oblači, meni je grozno, če je kje vroče, pa tudi zaprtih prostorov, kjer je slab zrak, se izogibaj...

tosja -> RE: nezavest (14.12.2007 10:57:12)

Tudi sama sem včeraj doživela strašno vrtoglavico...bila na urgenci -  vse je vredu! 

J.L. -> RE: nezavest (14.12.2007 11:06:56)

Pia77 kakšne pa so kompresijske nogavice in kje se jih da kupit?

Pia77 -> RE: nezavest (14.12.2007 17:16:01)

V bistvu so to hlačne nogavice, ki malo močneje stisnejo noge. Zmanjšujejo otekanje in preprečujejo nastanek krčnih žil, nekoliko pa lahko ublažijo tudi nenaden padec krvnega tlaka ob vstajanju. V bistvu je to velika prednost zimskih nosečnic pred poletnimi... Obstajajo različnih jakosti teh nogavic, take preventivne, seveda za nosečnice, si lahko kupiš brez merjenja. Običajno jih imajo na zalogi v malo večjih trgovinah s sanitetnim materialom (Sanolabor, Hospitalia, ipd.).
http://med.over.net/forum5/read.php?117,4338583,4436188#msg-4436188

J.L. -> RE: nezavest (14.12.2007 21:27:49)

Hvala ti, Pia77. 

Stran: [1]