Angel miss
|
IZVIRNO SPOROČILO: mafijcek Živjo, tudi meni so odkrili moteno toleranco na glukozo in sem pristala na dieti in na lističih. Ker pa je rekla, da naj si prvi teden merim trikrat na dan, včasih tudi na tešče, sem danes po parih dneh merjenja debelo pogledala, ko sem videla, da imam samo še dva lističa. Ker imam pregled šele v torek, me zanima, kako ve pridete prej do novih lističev? Ali jih greste kar kupit? Na rit me je vrglo, ko sem po včerajšnjem zajtrku imela sladkorja 9,2 (sicer pa tekom dneva še 4,4 in 6,1), danes pa 11,1!!! (in 7,2 in 5,9). Ali je mogoče preveč cca. 90g polnozrnata žemlja (pirina polnozrnata, pšenična polnozrnata in ajdova moka), 2 rezini sira, dve šalci bele kave??? Sem še rahlo nepoučena glede prehrane, tako da bolj na blef jem ... S.anje je tole mafijcek - tole z 9,2 in 11,1 je absolutno preveč in že kaže na inzulin. V bistvu moraš za zajtrk jesti eno žemljico (lahko tudi črno), kozarec mleka, sadje in nekaj kar vsebuje maščobe - lešnike, margarina ipd. Sicer nisem bila na dieti ampak obakrat takoj na inzulinu, so pa nosečke, ki so bile na dieti rekle, da na Polikliniki ne tolerirajo preveč izmerjenih vrednosti nad zgornjo mejo 6,6. Tvoje vrednosti pa že kažejo na ta pravo sladkorno, saj je mejna vrednost za diagnozo sladkorne 11. Lističe dobiš na Polikliniki (če si iz Ljubljane), pokliči jih in reči, da ti jih je zmanjkalo in potrebuješ nov recept. Sicer pa lahko tudi počakaš do pregleda, ne bo konec sveta. A ti niso dali nobenega načrta prehrane (koliko in kaj lahko ješ), ko so ti določili dieto? Se mi zdi čudno, ker je običajno to prvo kar te doleti.
|