Tavzentroza -> RE: nosečniška sladkorna (21.10.2010 9:38:48)
|
Pozdravljene punce, se lahko priključim debati? Na forumu sem nova, našla sem vas, ko sem iskala nasvete glede uravnavanja sladkorja v nosečnosti. Danes res ni moj dan in bi se najraje nekam zavlekla in zjokala. Že cca 1 mesec sem na dieti (na kontroli izvidi super), pred dobrim tednom pa sem vseeno dobila merilnik in zdaj se je začelo. Sploh ne vem več, kaj naj jem, ker mi sladkor tako nemarno skače. En dan mi kaže (ob isti hrani) nizke vrednosti, drug dan pa čisto presežene. Čisto sem živčna, že ko pogledam merilec, mi po moje nabije pritiska do 150. Sploh se ne znam več skulirat ampak cel dan sam mozgam, kaj in kdaj naj jem. Največja muka je sladkor na tešče. Danes sem ga imela 5,8! sicer je prvič skočil nad mejo, ampak tudi sladkor po zajtrku je bil 6,8. Groza me je! Ful se bojim, da mi bodo nabil inzulin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Dajte mi pomagat z nasveti, kako naj ga zbijem pod mejo. Razmišljam, da je morda kriv povečerek (ob 21h), ampak včeraj sem za povečerek jedla isto kot pred par dnevi, ko mi je tešč vrednost pokazalo 5,1. Kako imate razporejene obroke čez dan? Moji obroki so zajtrk ob 7h, malica ob 10h, kosilo ob 13h, malica 16h, večerja ob 18.30h, povečerek ob 21h. Najraje bi ukinila povečerek, pa se bojim zaradi jutranjih ketonov, pa tudi ne vem, kako bi 12urni presledek od večerje do zajtrka deloval na sladkor zjutraj. Ima katera izkušnje s tem? Lepo lepo prosim za pomoč!
|
|
|
|