Jenny*
|
Živjo! Tudi jaz imam , ne prav nos.sladkorno, ampak le moteno toleranco na glukozo, ampak zdi se mi, da je obravnava enaka. No in danes sem si začela meriti glukozo v krvi in sem jo prej, 90 min po kosilu namerila kar 7.0. Tiste, ki ste bolj poznavalke, ali mislite, da je vplivalo to, da sem vmes, kakih 15-30 min pred merjenjem, spila kavo z mlekom in z pol žličke rjavega sladkorja? Drugače pa Stuhica, nam je sestra danes na predavanju rekla, da imajo ketoni prednost pred povišanim sladkorjem. Bolj je pomembno, da nimaš ketonov, kot povišanga sladkotra. To se pravi, če je povišan sladkor se svetuje zmanjšati škrob, ampak če so pa prisotni ketoni se pa ne sme zmanjšati, ker se le-ti pojavijo zaradi premalo hrane. Pa pomembno je tudi, da niso preveliki presledki med obroki. Jaz moram jesti 6x na dan. Samo meni to paše, ker imam še vedno rahle slabosti in mi je boljše, ko kaj pojem. Jaz imam pa včasih problem spraviti vase 3 enote zelenjave. Npr. zelene solate si pripravim tolk, da sploh nimam tako velike posode za solato, tako, da jo dam v tisto posodo za kruh mesit, pa je komaj za eno enoto. Inzulina se pa tudi jaz bojim. Sem se pa bala tudi špikanja v prste, ampak ni kriza. Samo se mi pa čudno zdi Stuhica, da te zdravnica tako straši z inzulinom oz. ti ga napoveduje, mogoče pa hoče na ta način dosečt, da se boš tolk pazila, da ga ne boš rabila. Verjamem pa, da je težko s temi ketoni, če še bruhaš in hujšaš, probaj da čimveč v sebi zadržiš. To obdobje slabosti moraš prebroditi potem bo pa boljše po moje. Je pa izvedu moj dragi od ene gospe, da zeleni čaj znižuje sladkor, ona se je na ta način menda izognila inzulinu in sem šla potem brat na netu in tudi piše, da pomaga. Grem ga prav zdej skuhat...
|